
Messan Soğutma’nın ürettiği MQF Spiral soğutma ve şoklama sistemleri, başta simit, pizza, börek, baklava ve kek türü ürünler olmak üzere birçok unlu mamul ürün gruplarında kaliteyi yükseltiyor.

Doygun, yine bir ilke imza atarak perakende ürünlerine yeni lezzeti Kahveli Tiramisu Keki ekledi.

Türkiye’de diyabetik ve fonksiyonel pazar büyüklüğü 600 milyon TL’ye yaklaştığını belirten Diyabetik ve Fonksiyonel Gıda Üreticileri Derneği (DFGD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atılgan, “Dünya ile kıyaslandığında Türkiye’nin daha kat etmesi gereken çok mesafe olduğunu görülüyor” değerlendirmesinde bulunuyor.

İnovatif olarak gerçekleştirdiği projelerde doğal gıda eğilimine uygun çalışmalar yapan Aromsa, bu doğrultuda ürün portfoyünü ekstraklar ve doğal aromalarla zenginleştiriyor.
İTÜ Çekirdek girişimcilerinden, Arkim Kimyevi Maddeler Şirket Müdürü Elif Güngör Reis, dünyada ilk kez yumurta kabuğundan doğal gıda koruyucu üretmeyi başardı. Mevcut pazarda ithal gıda koruyucuların ve doğal olmayan ürünlerin kullanılması nedeniyle, Reis’in girişimi yerli üretim açısından da büyük önem taşıyor.

Sadık Çelik / Keyveni Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı

Doğal Katkı sektöre sunduğu Gerkens kakaoları pasta, kek ve bisküvilerde en güzel tadı yakalamak isteyen üreticilerin tercihi oluyor.

1994 yılından bugüne gıda ışınlamasında uzman olan Gamma - Pak A.Ş.’nin Tesis Genel Müdürü Dr. Hasan Alkan: “Gıda işleme teknolojilerindeki hızlı gelişmelere rağmen, gıdaların korunmasına yönelik ışınlama işlemi gibi çok çeşitli sorunların çözümüne cevap veren ve geniş uygulama alanlarına sahip başka bir teknoloji halen mevcut değil.”

Bitkisel ürünlerin Avrupa’da lider içecek üreticilerinden Alpro, fındık içeceği ile tamamen doğal bir lezzet sundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, gıda üretiminde bulunan tüm işletmelerin ve birincil üretimden sorumlu üreticilerin hijyen kurallarına uymak ve bununla ilgili kayıtları eksiksiz tutmak zorunda olduğunu söyledi.