
Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği ile ilgili sektörün nabzını tuttuk. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) ve Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği tebliğ ile yaşanan ve yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekerken, ETBİR ile Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu ise tebliğin sektöre olumlu şekilde yansıyacağını değindiler.

Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, 5 Mart’ta yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği ile getirilen standartlar çerçevesinde tüketicinin sağlıklı gıda tüketmesine yönelik çabaların kararlılıkla devam edeceğini belirterek, “Aslolan tüketicinin yanıltılmaması ve haksız rekabetin önüne geçilmesidir. Yapılan düzenleme buna yöneliktir” dedi.

Dr. Markus Schubnell (MT-ANA) / Derleyen : Onur Cebeci MatChar Satış Danışmanı Mettler Toledo Türkiye

Sanayicilerin süt üreticilerini istismar ettiğini belirten Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Ali Koyuncu, süt sektöründe rekabet kurallarına aykırı işlemler gerekçesiyle 500'den fazla üreticinin Rekabet Kurulu'na başvurduğunu açıkladı.

ŞOK marketlere bu yıl 400 yeni mağaza daha eklenecğini belirten Yıldız Holding Başkan Yardımcısı Ali Ülker, “Satın almalarla da büyüyebiliriz. Ancak gündemimizde Carrefoursa veya Migros yok” dedi.

TSE’nin gıda mamulleri hazırlayan, satışa sunan veya servis eden hizmet yerlerinin Helal şartlara uygunluğunun değerlendirildiği Helal Ürün Belgesi, kriterlerinin de belirlenmesiyle çığ gibi büyüyerek sektör haline gelen çiğ köfteyi de kapsıyor. Bu kapsamda TSE’den Helal Sertifikası almaya hak kazanan ilk çiğ köfte markası Tatlıses Çiğ Köfte oldu. İbrahim Tatlıses’e belgesini TSE Başkanı Hulusi Şentürk teslim etti.

Yurtiçi ve yurtdışında 200’ü aşkın mağazasında her gün 400 bin misafiri ağırlayan Simit Sarayı, geleneksel Türk tatlarını dünyaya taşımaya devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar 280, 2016’da ise 550 mağazaya ulaşacaklarını belirten Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, en büyük amaçlarının simidi dünya markası yapmak olduğunu açıkladı.

Koska, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı tahin helvasını, diyabet hastaları ve kilosuna özen gösterenler için, şeker kullanmadan doğal tatlandırıcı ile üretti.
Özel ambalaja sahip “Koska Şekersiz Fırında Helva” 10 dakikada fırında ısıtılarak hazır hale geliyor.

İstanbul ekmek pazarında -12’lik paya sahip olduklarını söyleyen İstanbul Halk Ekmek A.Ş. (İHE) Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, insan sağlığını ön planda tutan yeni ürünleri piyasaya sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Türkiye’de makarna tüketiminin oldukça düşük seviyelerde seyrettiğini belirten Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Güneş Karababa, bu durumun makarnayı hamur işleri kategorisinde gören yanlış algıdan kaynaklandığını söyledi.