
Avrupa Birliği ve ABD başta olmak üzere bazı ülkelere gıda ambargosu koyan Rusya’ya geçtiğimiz kasım ayında ihracat yapan ilk Türk firması olarak dikkat çeken Aynes, yüksek kalitede ve güvenilir üretim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.
2015’in ilk Kahvaltı Sohbetleri’nde konuşan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi, Ekonomist Prof. Dr. Kenan Mortan, 2050 yılında 12 milyara ulaşacak dünya nüfusunun %90’ının kentlerde yaşayacak olmasının gıda güvenliğini adeta bir zorunluluk haline getireceğini söyledi.

30 yılı aşkın bir süredir gıda sektörüne ve özellikle süt ve meyve suyu mamullerinin üretimine yönelik makine ve ekipman üretimi sunan Gemak A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Necil Büyükpamukçu, yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirdikleri projeleri ve gıda sanayinde teknoloji kullanımının önemini Gıda Teknolojisi Dergisi’ne anlattı.

Kent Gıda’nın kurucularından duayen işadamı Fehmi Tahincioğlu’nun kurduğu Tafe Gıda, şekerlemeden spesiyal baklavaya, kurabiyeden çöreğe ve fıstık ezmesine kadar birçok ürüne yeniden hayat veriyor. Firmanın Genel Müdürü Ergin Baykara, unlu mamul ürün gruplarında yaptıkları çalışmaları Gıda Teknolojisi Dergisi’ne anlattı.

Türkiye’de endüstriyel aroma verici ve sos üretiminin lider firmalarından biri olan Aromsa’nın çözüm sunduğu sektörlerin başında fırıncılık ürünleri sektörü geliyor. Firmanın geliştirdiği aroma vericiler ve soslar kekten bisküviye, krakerden kruvasana geniş bir alanda kullanıyor.

Gıda, gıda teknolojileri ve gıda ambalajlama sektörlerindeki firmaların buluşacağı Seoul Food 2014 Fuarı, 11-16 Mayıs 2014 tarihlerinde Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenecek.

İlk numunesini Aralık 2011’de kabul eden Nanolab Gıda, Yem, Su, Analiz ve Kontrol Laboratuvarı, 2014 itibariyle analiz kapsamını ve müşteri portföyünü genişletmeyi hedefliyor. Çalışmalarını ve hedeflerini Gıda Teknolojisi’ne anlatan Laboratuvarın Müdürü Gökçe Gürsoy, son yıllarda gıda mevzuatında meydana gelen değişikliklerle beraber laboratuvarların çalışmalarının sağlam bir hukuki zemine oturduğunu belirtiyor.

Ankara’da 7-9 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen 8. Gıda Mühendisliği Kongresi’nde, tarladan çatala gıda zinciri tüm boyutlarıyla masaya yatırıldı.

Gıda ürünlerinde 7 sektörde ambalajlara getirilecek karekod uygulaması 1 Ocak 2014 tarihinde resmen başlıyor. Ancak sanayiciler uygulanacak sistemin sektöre yarardan çok zarar getireceğine inanıyor. TGDF Başkanı Şemşi Kopuz, karekodun 1 milyar dolarlık ek maliyet getireceğini söylüyor.
Ulusal Süt Konseyi (USK) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, “sütte kalite” kriterlerinin Avrupa düzeyine çıkarılması ve hayvan hastalıklarının etkisiz kılınması için, süt üreticileri ve süt sanayinin USK öncülüğünde, el ele yapacak daha çok işi olduğunu söyledi.