Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Gıda ve İçecek Sektörü Raporu yayımlandı


Yayın: 28-05-2013
Kategori: Gıda

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Sanayi Genel Müdürlüğü’nün “Sektörel Raporlar ve Analizler” serisi kapsamında hazırladığı Gıda ve İçecek Sektörü Raporu, gıda ve içecek sanayini “ülke ekonomisinin en dinamik sektörü” olarak tanımlıyor.

Doğal Katkı içecek sanayine etkin çözümler sunuyor


Yayın: 28-05-2013

Gıda sanayine yönelik hammadde ve doğal gıda yardımcı malzemeleri üreten global firmaların Türkiye distribütörlüğünü yapan Doğal Katkı, içecek ve meşrubat sektörlerine ürün temininin yanı sıra, yeni tatlar ve lezzetler için AR-GE imkanı ve reçete desteğiyle de etkin çözümler sağlıyor.

IPI, meyve suyu kutularında yenilikler planlıyor


Yayın: 28-05-2013

20 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren IPI Aseptik Paketleme Sistemleri, yüksek kaliteli karton ambalaj ve kapak çözümleriyle meyve suyu ve süt sanayine hizmet veriyor.

Gemak’tan meyve suyu işletmelerine tam destek



Meyve suyu sektöründe AB'ye uyum sağlayan işletmelerin sayısının gün geçtikçe arttığını belirten Gemak Gıda Endüstri Makinaları Şirket Müdürü Necil Büyükpamukçu, yenilikçi makine, teknoloji ve tesis projeleriyle işletmelerin iyileştirilmesine katkıda bulunduklarını söyledi.

Ülker'den dev hamle


Yayın: 28-05-2013
Kategori: Gıda

Merkezi ABD’de bulunan ve dünyanın en büyük dondurma zincirlerinden biri olarak görülen Cold Stone Creamery, Ülker ile Türkiye’ye geliyor.

Bu yaz buzlu çay ve meyve suyu pazarı daha fazla büyüyecek


Yayın: 22-05-2013

Türkiye’de kişi başı meşrubat tüketiminin Avrupa ülkelerine oranla çok geri olduğunu söyleyen Meşrubatçılar Derneği (MEDER) Başkanı Emin Burat, bu durumun kendilerine büyümek için önlerinde pek çok yol ve fırsat olduğunu gösterdiğini ifade etti. Burat, “Bu yaz soğuk çay, meyve suları ve enerji içeceklerinin gazlı içeceklerden daha fazla büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.

Döhler, Türkiye’de ürün çeşitliliğini artırarak büyüyor


Yayın: 22-05-2013

Türkiye’deki iki fabrikasında yılda 260 bin ton meyve-sebze işleme kapasitesine ulaşan Döhler, bu yıl içinde meyve sosu ve preparatları üretimine başladı. Döhler Türkiye Satış Direktörü Murat Ünal, ürün çeşitliliğini artırarak büyümeye devam edeceklerini söyledi.

Sanayici meyve suyu tüketiminde %9’luk artış bekliyor


Yayın: 22-05-2013

2012 yılında ilk defa Türkiye’de meyve suyu ve nektarı tüketiminde bir düşüş yaşandığını belirten Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, sektörün bu yıl tekrar büyüme rakamlarına dönmesini ve tüketimde %9’luk büyüme beklediklerini kaydetti.

DÜNYA SÜT GÜNÜNDE SÜT İÇELİM! SÜT İÇİRELİM!


Yayın: 21-05-2013

Petek ATAMAN / TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı

İçecek sektöründe aromaların önemi



Aroma AR-GE Departmanı Elso Kimya San. ve Tic. A.Ş.