Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Özsüt’ün yıllık pasta satış cirosu 60 milyon lirayı aştı



Kuruluşunun 75. yılını kutlayan Özsüt, günlük 35 bin adetlik pasta üretimi ve 60 milyon TL’yi aşan yıllık satış rakamlarıyla pastacılıktaki iddiasını ortaya koyuyor. Tüketicilerinin nezdinde Türkiye’nin pastacısı olduklarını söyleyen Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, günümüzde pastacılığın bir sanat haline geldiğini belirterek gerçekleştirdikleri AR-GE çalışmalarıyla pastacılığın trendlerini belirlediklerini vurguladı. 

Pestisit kalıntılarının analizinde analitik cihazların kullanımı



Yük. Kimya Müh. Hacer Kaptanoğlu / Yük. Kimyager Engin Bayram Aplikasyon Uzmanı – Ant Teknik Cihazlar

Beyaz mı, kepekli mi, tam buğday mı?



Başbakan Erdoğan’ın sofralardan beyaz ekmeğin kaldırılarak yerine samimi, has buğday unundan üretilen ekmeklerin tüketilmesi yönündeki açıklamaları, sofraların vazgeçilmezi ekmek konusundaki tartışmaları alevlendirdi. Uzmanların bir bölümü buğday ekmeğine dönülmesini olumlu bulurken, kimileri ise ekmekte çeşitlilik ve toplumdaki yanlış beslenme alışkanlıklarının göz ardı edildiğini ve faturanın ekmeğe kesildiğini belirtiyor.    

Knorr Çabuk Çorba yenilendi


Yayın: 18-03-2013
Kategori: Rafa Çıkanlar

Yıllardır hayatın hızlı temposunda gençlerin ve kendini genç hissedenlerin yakın dostu Knorr Çabuk Çorba yenilendi.

Ekmek pazarının büyüklüğü 30,3 milyar liraya ulaştı



Uluslararası piyasa araştırma kuruluşu Euromonitor International’in “Türkiye’de Fırın Ürünleri” raporuna göre, Türkiye’de ekmek sektörü 2011 yılında değer olarak yaklaşık %7 oranında bir büyüme göstererek 30.3 milyar TL’lik bir düzeye erişti.

ÇİZİ mini formatıyla raflarda


Yayın: 18-03-2013
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: çizi kraker ülker

Ülker’in kraker kategorisindeki lider markası Çizi, farklı mini formatıyla tüketicisiyle buluştu.

Fas Türk gıda sanayicilerini Batı Afrika ülkelerine bağlayacak


Yayın: 18-03-2013
Kategori: Ülke

Fas, Avrupa'ya yakınlığı, giderek liberalleşen ekonomisi, hızla devam etmekte olan özelleştirme ve yatırım programları, giderek büyüyen orta sınıfın mal ve hizmet arzındaki ihtiyaçları nedeniyle Türkiye için önemli bir ihraç pazarı özelliği taşıyor. Türk sanayiciler aynı zamanda gelişen Batı Afrika ülkelerine Fas üzerinden geçiş yapabilir.

Dilek Pastaneleri aylık yaş pasta üretim kapasitesini 100 tona çıkaracak



Pastane, cafe & restaurant konseptinin önde gelen uygulayıcılarından Dilek Pastaneleri, iki ay sonra devreye sokacağı yeni üretim hattıyla, halen 55 ton olan aylık yaş pasta üretim kapasitesini 100 tona çıkarmaya hazırlanıyor. 2012 yılını 17 şube ve 40 milyon TL ciroyla kapattıklarını belirten şirketin kurucu ortağı Cabir Yazıcı, 2013’te %50 büyüme beklediklerini açıkladı.

20 milyar TL büyüklüğündeki pastacılık sektörü eleman sıkıntısı yaşıyor



Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Türkiye’de pastacılığın çok hızlı geliştiğini ve 20 milyar TL’lik cirosal büyüklüğe eriştiğini belirten Tüm Pastacılar Derneği (Tüm Pasder) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydemir, yetiştirilecek eleman bulunması noktasında büyük sıkıntı yaşandıklarını, bunu gidermek için de 1000 kişi kapasiteli pastacılık okuluna ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

AB’den Türkiye’deki süt işleme tesislerine açık çağrı



Avrupa Birliği, Türkiye’deki süt işleme tesislerinin üretim standartlarını AB seviyesine yükseltmelerine katkı amacıyla ayırdığı 130 milyon Euro’luk kaynaktan yararlanmak isteyecek süt işletmelerinin başvurularını bekliyor.