
Kahvaltı Sohbetleri Toplantısı’nda konuşan Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Özer, Türkiye’de şu anda büyük bir diyet karmaşasının yaşandığını belirterek, “Her şeyi yiyebiliriz. Önemli olan ne yediğimiz değil, ne miktarda tükettiğimiz” dedi.

Aroma AR-GE Departmanı Elso Kimya San. ve Tic. A.Ş.

Lezzetiyle iddialı, bol fındıklı yeni kakaolu fındık kreması Ülker Çokokrem Golden tüketicilerle buluşuyor.

Kaanlar, tamamen fonksiyonel sağlıklı ürünlerden oluşan “Tazelen Serisi”ni tüketiciler ile buluşturuyor.

Gıda sanayine nişastalar, tatlandırıcı ürünler, şeker ve doğal gıda katkı maddeleri gruplarında dünyaca ünlü markaları sunan Doğal Katkı, son 2 yıl içinde portföyünde ciddi artışlar sağlayarak yeni ürünleri ekledi.

Serap Telci, Genel Müdür, Arosel Gıda

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF), bu yıl yedincisini hazırladığı TGDF Gıda ve İçecek Sanayi Envanteri 2012’yi, basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ümran Uygun, fonksiyonel gıda tüketicilerinin, ürün içeriğindeki biyoaktif bileşiklerden ne kadar yararlandıkları konusunun yeterince sorgulanmadığını, bununla ilgili son zamanlarda beliren soru işaretlerinin biyo-yararlanımı esas alan yeni üretim tekniklerini gündeme getirdiğini söylüyor.

Gıda katkı maddeleriyle ilgili sadece Türkiye’de değil dünya genelinde de negatif propagandalar yapıldığını söyleyen Gıda Katkı ve Yardımcı Madde Sanayicileri Derneği (GIDAKAT) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Çetin Duruk. bunun bilimsel altyapı eksikliğinden kaynaklandığını, esasında katkı maddelerinin gıda üretiminde insan sağlığını ilk sıraya aldığını belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanarak görüşe açılan 'Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği Taslağı'na' göre, ekmeğe un, su, tuz ve maya dışında gıda katkı maddesi katılamayacak.