Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Dominos üretim sürecinde otomasyonu güçlü kılıyor


Yayın: 24-02-2013
Kategori: Gıda

Domino’s Pizza Türkiye olarak altyapılarını bugünün şartlarına göre değil, çok hızlı büyüyen yapılarının gelecekteki şartlarına cevap verebilecek şekilde oluşturduklarını söyleyen Genel Müdür Aslan Saranga, “Bu yüzden üretimde otomasyon bizim için kaçınılmazdır. Üretim sürecimize çok ciddi bir otomasyon altyapısı ve yatırımı gerçekleştirdik” diye konuşuyor.

Kahvaltı Sohbetleri'nin konuğu: Ziya Akkurt


Yayın: 23-02-2013
Kategori: Gıda

2013 yılının ilk Kahvaltı Sohbetleri toplantısında gıda ve içecek sektörünün önde gelen isimleriyle buluşan Akbank eski Genel Müdürü Ziya Akkurt, yeni yıla ilişkin öngörülerini paylaştı. 2013’te döviz kurlarında fazla dalgalanmaların yaşanmayacağını, 2. yarısından itibaren faizlerin biraz yükseleceğini ve enflasyonun %5,3’ün üzerine çıkacağını belirten Akkurt, puslu ve durgun geçecek bir yıla girildiğini açıkladı. 

Muratbey inovatif ürünlerle büyüme hedefinde



Gerçekleştirdikleri AR-GE yatırımları kapsamında üretim sistemlerini tamamen otomasyona entegre ettiklerini belirten Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, sağlıklı, lezzetli ve katma değeri yüksek peynir üretimiyle iç piyasada %20, ihracatta da %20’nin üzerinde büyüme hedeflediklerini açıkladı.

Obaçay’dan Çayın Ustalarına


Yayın: 23-02-2013
Kategori: Rafa Çıkanlar

Obaçay’ın, HoReCa kanalı ve çayın ustaları için hazırlanan yepyeni ürünü ‘Çayın Ustalarına’, 20-23 Şubat tarihleri arasında Antalya‘da düzenlenen ANFAŞ 20.Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı’nda tanıtıldı.

AB üyelik sürecinde Türkiye’de gıda laboratuvarları



Dr. Şebnem Gürbüz – Koordinatör / Tarım ve Balıkçılık Başkanlığı / Avrupa Birliği Bakanlığı

Gamma-Pak 2012’de 4 bin 246 ton gıdayı ışınladı


Yayın: 23-02-2013
Kategori: Gıda ve Hijyen

Gıda ışınlama teknolojisinin, gıdaların korunması, gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi ve gıdalarda raf ömrünün uzatılması için uygulanan alternatif bir gıda koruma yöntemi olduğunu belirten Gamma-Pak Işınlama Tesis Müdürü Dr. Hasan Alkan, firma olarak 2012 yılında 4 bin 246 kg gıda ışınlaması yaptıklarını söyledi.

Keskinoğlu gıda güvenliğini nasıl sağlıyor?



Geçtiğimiz Ekim ayında Akhisar’da pastörize yumurta tesisini ve şoklama süresini %60 kısaltan soğuk hava deposunu faaliyete geçiren Keskinoğlu, tavukların beslenmesinden ürünün sofraya ulaşmasına devam eden her aşamada gıda güvenliği zincirini 0 olarak güvence altına alıyor. Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Tüm yatırımlarımızı bu zinciri korumak için hayata geçiriyoruz” diye konuşuyor.

Agrovita gıda işlemede çıtayı yükseltiyor



Balıkesir – Ovaköy’de 2011 yılında kurulan Agrovita, çeşitli meyve ve sebze püre ve konsantreleri üretiyor. İlk üretim sezonu olan 2012’de 50 bin tona yakın hammadde işleyen firma, üretiminin %60’ını ihraç ediyor.

Mondelez Kraft’ı satın aldı


Yayın: 22-02-2013
Kategori: Gıda

Mondelēz International Holdings Kraft Gıda San. ve Tic. A.Ş. (Kraft Gıda)’nin hisselerinin 0’ünü Doğuş Çay ve Gıda Maddeleri Üretim Pazarlama İthalat İhracat A.Ş.(Doğuş Çay)’ye satmak üzere anlaşma imzaladığını açıkladı.

Japon Gıda Devi Ajinomoto Türkiye’de


Yayın: 21-02-2013

Dünyanın gıda ve baharat devi, Japonya'nın 1 numaralı gıda firması Ajinomoto Türkiye pazarına giriş yaptı.