Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

At Eti skandalı Avrupa’yı birbirine düşürdü


Yayın: 12-02-2013
Kategori: Kırmızı Et

Avrupa’da yaşanan at eti skandalı giderken büyürken, suçlamalar havada uçuşmaya başladı. Fransa'da birçok firma at eti skandalıyla ilgili birbirini suçlarken,  İngilizler, at etini dana etine karıştırarak pazarlayanların et kaçakçıları olduğuna inanıyor.

Fındıkta beklenen açıklama geldi, ne kadar destek verilecek?


Yayın: 12-02-2013
Kategori: Gıda

2012 yılı ürünü için dekar başına 150 lira, 2013 yılı ürünü için dekar başına 160 lira ve 2014 yılı ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacak.

TSE etsiz çiğ köfte kriterini belirledi


Yayın: 12-02-2013
Kategori: Kırmızı Et
Etiketler: çiğ köfte et tse

Türk Standardları Enstitüsü Standard Hazırlama Merkezi Başkanlığı, Etsiz Çiğ Köfte için belgelendirme kriterlerini belirledi.

Fransız Statice AR-GE tecrübesini Enesen ile birleştiriyor


Yayın: 12-02-2013
Kategori: Gıda Makineleri

Birçok dalda faaliyet gösteren ve 30 yıldır yüksek hassasiyet teknolojisi çözümleri sunan Fransız AR-GE şirketi Statice, bu tecrübesini Türkiye’nin önde gelen çikolata makineleri üreticilerinden Enesen ile paylaşacak.

FUSE TEA'den bir ilk!


Yayın: 31-01-2013
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: cocacola fuse tea

Coca-Cola’nın buzlu çay markası FUSE TEA, karpuz ve mango&ananas gibi farklı aromalarının ardından şimdi de cam şişede sunulan alternatifiyle raflarda yerini aldı.

Ette 'süt proteini' tartışması


Yayın: 31-01-2013
Kategori: Kırmızı Et

Süt proteinin sucuğa katılmasının yasak olduğunu ancak salam ve sosis imalatında kullanıldığını belirten Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, et ürünlerine yönelik son düzenlemede çok önemli kriterlerin belirlendiğini ifade ederek, bunlardan en önemlisinin, sucukta mekanik kıyma kullanımına getirilen yasak olduğunu söyledi.

Şeker Piliç Banvit’le masaya oturdu


Yayın: 31-01-2013
Kategori: Beyaz Et

55 yıldır beyaz et sektöründe faaliyet gösteren Şeker piliç, geçirdiği zor günlerden çıkmak için formül arıyor.  Banvit’le masaya oturan Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Bor, kimseyi mağdur etmeden bu işte yüzlerinin akıyla çıkmak istediklerini söyledi.

Türk şekeri dünyaya Kurtlar Vadisi ile açılacak



Şekerleme ve Şekerli Mamulleri Tanıtım Grubu TÜRK çikolata ve şeker sektörünün Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da tanıtılması için Kurtlar Vadisi dizisinin yıldızı Necati Şaşmaz’la anlaştı.

Gıda işletmelerinde hijyen



Doç. Dr. Duygu KIŞLA - Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda işletmeleri hijyenin sağlanmasında zeminlerine önem vermeli



Endüstriyel ve hijyenik zemin kaplamaları başta olmak üzere yapılarda su ve nem izolasyonları, onarım güçlendirme konularında hem uygulama hem de teknik danışmanlık hizmeti verdiklerini söyleyen Detay Yapı firma sahibi inşaat mühendisi Murat Erberdi, gıda endüstrisinde hijyen şartlarının sağlanmasında en önemli unsurun zemin olmasına karşın, yapılan tesislerde zeminlerin yeteri kadar önemsenmediğinin önemle altını çiziyor.