
Beyaz ette KDV oranı yüzde 8’e çıkarken, devletin tavukçuluk sektörüne KDV borcu olduğu ortaya çıktı. BESD-BİR Başkanı Sait Koca, devletin beyaz et sektörüne 2013 Ocak sonu itibariyle yaklaşık 350 milyon liralık iade borcu bulunduğunu açıkladı.

Kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatının toptan teslimlerinde yüzde 1 olan KDV yüzde 8 olarak belirlendi.

Gıda teknolojileri ve paketleme fuarı Gulfood'a katılan Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu (ŞMTG) Başkanı Zekeriya Mete, Dubai’ye ofis açacaklarını söyledi.

İsmet Çalışkan - Yönetim Kurulu Başkanı, Kromel A.Ş.

Dr. Oktay Yerlikaya - Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Bornova-İzmir /
[email protected]

Fevzi Tuvay / Genel Müdür, Eti Makine

Domino’s Pizza Türkiye olarak altyapılarını bugünün şartlarına göre değil, çok hızlı büyüyen yapılarının gelecekteki şartlarına cevap verebilecek şekilde oluşturduklarını söyleyen Genel Müdür Aslan Saranga, “Bu yüzden üretimde otomasyon bizim için kaçınılmazdır. Üretim sürecimize çok ciddi bir otomasyon altyapısı ve yatırımı gerçekleştirdik” diye konuşuyor.

2013 yılının ilk Kahvaltı Sohbetleri toplantısında gıda ve içecek sektörünün önde gelen isimleriyle buluşan Akbank eski Genel Müdürü Ziya Akkurt, yeni yıla ilişkin öngörülerini paylaştı. 2013’te döviz kurlarında fazla dalgalanmaların yaşanmayacağını, 2. yarısından itibaren faizlerin biraz yükseleceğini ve enflasyonun %5,3’ün üzerine çıkacağını belirten Akkurt, puslu ve durgun geçecek bir yıla girildiğini açıkladı.

Gerçekleştirdikleri AR-GE yatırımları kapsamında üretim sistemlerini tamamen otomasyona entegre ettiklerini belirten Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, sağlıklı, lezzetli ve katma değeri yüksek peynir üretimiyle iç piyasada %20, ihracatta da %20’nin üzerinde büyüme hedeflediklerini açıkladı.

Obaçay’ın, HoReCa kanalı ve çayın ustaları için hazırlanan yepyeni ürünü ‘Çayın Ustalarına’, 20-23 Şubat tarihleri arasında Antalya‘da düzenlenen ANFAŞ 20.Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı’nda tanıtıldı.