Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Devlet tavukçulara borçlu çıktı


Yayın: 26-02-2013
Kategori: Beyaz Et

Beyaz ette KDV oranı yüzde 8’e çıkarken, devletin tavukçuluk sektörüne KDV borcu olduğu ortaya çıktı. BESD-BİR Başkanı Sait Koca, devletin beyaz et sektörüne 2013 Ocak sonu itibariyle yaklaşık 350 milyon liralık iade borcu bulunduğunu açıkladı.

Tavukçulara KDV dopingi


Yayın: 25-02-2013
Kategori: Beyaz Et

Kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatının toptan teslimlerinde yüzde 1 olan KDV yüzde 8 olarak belirlendi.

Şekerleme ihracatçılarının yeni üssü Dubai olacak



Gıda teknolojileri ve paketleme fuarı Gulfood'a katılan Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu (ŞMTG) Başkanı Zekeriya Mete, Dubai’ye ofis açacaklarını söyledi.

Sert ve yarı sert peynir üretiminde otomasyon ve verimlilik inovasyonu



İsmet Çalışkan - Yönetim Kurulu Başkanı, Kromel A.Ş.

Süt ve süt ürünleri üretiminde otomasyon



Dr. Oktay Yerlikaya - Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Bornova-İzmir / [email protected]

Gıda sektöründe teknoloji kullanımı ve otomasyon



Fevzi Tuvay / Genel Müdür, Eti Makine

Dominos üretim sürecinde otomasyonu güçlü kılıyor


Yayın: 24-02-2013
Kategori: Gıda

Domino’s Pizza Türkiye olarak altyapılarını bugünün şartlarına göre değil, çok hızlı büyüyen yapılarının gelecekteki şartlarına cevap verebilecek şekilde oluşturduklarını söyleyen Genel Müdür Aslan Saranga, “Bu yüzden üretimde otomasyon bizim için kaçınılmazdır. Üretim sürecimize çok ciddi bir otomasyon altyapısı ve yatırımı gerçekleştirdik” diye konuşuyor.

Kahvaltı Sohbetleri'nin konuğu: Ziya Akkurt


Yayın: 23-02-2013
Kategori: Gıda

2013 yılının ilk Kahvaltı Sohbetleri toplantısında gıda ve içecek sektörünün önde gelen isimleriyle buluşan Akbank eski Genel Müdürü Ziya Akkurt, yeni yıla ilişkin öngörülerini paylaştı. 2013’te döviz kurlarında fazla dalgalanmaların yaşanmayacağını, 2. yarısından itibaren faizlerin biraz yükseleceğini ve enflasyonun %5,3’ün üzerine çıkacağını belirten Akkurt, puslu ve durgun geçecek bir yıla girildiğini açıkladı. 

Muratbey inovatif ürünlerle büyüme hedefinde



Gerçekleştirdikleri AR-GE yatırımları kapsamında üretim sistemlerini tamamen otomasyona entegre ettiklerini belirten Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, sağlıklı, lezzetli ve katma değeri yüksek peynir üretimiyle iç piyasada %20, ihracatta da %20’nin üzerinde büyüme hedeflediklerini açıkladı.

Obaçay’dan Çayın Ustalarına


Yayın: 23-02-2013
Kategori: Rafa Çıkanlar

Obaçay’ın, HoReCa kanalı ve çayın ustaları için hazırlanan yepyeni ürünü ‘Çayın Ustalarına’, 20-23 Şubat tarihleri arasında Antalya‘da düzenlenen ANFAŞ 20.Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı’nda tanıtıldı.