Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

2012 beklentilerimizin fazlasıyla gerçekleştiği bir yıl oldu


Yayın: 11-01-2013
Kategori: Gıda

2012 yılında gıda ve içecek sektöründe; ihracatta artışın, ithalatta %6 artışın, büyümede %6 artışın ve kapasite kullanım oranının da %74 olacağı tahmin edilmişti. 2012 yılının şu ana kadar elde edilen sonuçlar bu beklentilerimizin fazlasıyla gerçekleşeceğini göstermektedir. Nitekim aşağıdaki rakamlar bu beklentilerimizin fazlasıyla karşılandığını belirtiyor.


ETBİR 2012’yi değerlendiriyor


Yayın: 11-01-2013
Kategori: Kırmızı Et

Et Üreticileri Birliği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Yücesan, 2012 yılında et sektöründe yaşanan gelişmelerle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:


Türk ambalaj sektörünün büyüklüğü 15 milyar dolara ulaştı



Ambalaj sektörü konusunda elimizdeki son rakamlar 2011 yılı için net bir açıklama yapabileceğimizi gösteriyor.


Meşrubatlarda bulanıklık ve renk ölçümü



Kalite Güvencesi, Su Kazanımı, Maliyet Azaltımı


Yaşamdaki Değişimler


Yayın: 11-01-2013
Kategori: Bitkisel Yağlar
Etiketler: mehmet pala

Çocukluğumdan beri trenleri çok severim. Trenlerin gelişini, gidişini hep ilgi ile izlemişimdir. Öndeki kocaman lokomotifi ile trenin gelişi bir heyecan, son vagonun arkasından bakmak ise insana hüzün verir. Bu, ayrılmanın, ayrı kalmanın hüznüdür. İşte giden yılın arkasından bakmak, düşünmek de böyle hüzün verir insana. Ancak yeni yılın gelişi heyecan ve umut uyandırır.


Üretimden tüketime et ve et ürünlerinde izlenebilirlik



Prof. Dr. Gürhan Çiftçioğlu

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı


Sebze ve meyvede barkod dönemi başlıyor


Yayın: 10-01-2013
Kategori: Gıda

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Yeni Hal Yasası ile birlikte 1 Ocak’tan  itibaren sebze ve meyvede barkodlu sisteme geçmeyi planlıyordu. Ancak altyapıdan kaynaklı gecikmeler nedeniyle henüz uygulamaya geçilemedi.


Tatlı ihracat: 2.5 milyar $


Yayın: 10-01-2013

Çikolata ve Şekerleme sektörünün son yıllarda yaptığı yatırımlarla bölgesel güç olma yolunda sağlam adımlar attığını belirten Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mete,


Türkiye et, süt ve yumurtada rekora gidiyor


Yayın: 10-01-2013
Kategori: Gıda
Etiketler: et süt yumurta

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tavuk yumurtası, tavuk eti üretimi ve sanayiye aktarılan inek sütü miktarında rekora doğru gidildiğini bildirerek, “Ocak-Kasım döneminde tavuk yumurtası üretimi yüzde 14,24, tavuk eti üretimi yüzde 6,94, sanayiye aktarılan inek sütü miktarı ise yüzde 12,80 arttı” dedi.


Okul sütü ihalesi gerçekleştirildi


Yayın: 10-01-2013

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, 6 milyon 172 bin öğrenciye dağıtılacak UHT süt ihalesini gerçekleştirdi. İhale sonucunda 4 kısım için avantajlı firmalar belirlendi ve nihai kararın yapılacak incelemeden sonra açıklanacağı bildirildi.