Haber
Tavuk eti üretimi, 2012'nin Kasım ayında 2011'in aynı ayına göre yüzde 23 artarak 132 bin 333 ton oldu.
Son yıllarda sürekli gerileyen zeytinyağı ihracatı yeni sezonun başladığı 1 Kasım'dan 31 Aralık'a kadar olan dönemde yüzde 138 oranında arttı.
Dünyayı etkileyen ekonomik kriz ve Japonya'daki iç talebin düşmesi nedeniyle Japon firmaları, 632 milyar dolarlık helal gıda pazarına el attı. Japon restoranlar, Müslüman turistlere helal gıda sunmaya başlarken, firmalar da helal pazarına yatırım yapıyor.
Ordu'da hava muhalefeti nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca tezgahlardaki hamsi, kilosu 10 liradan alıcı buluyor.
Sarı ve beyaz leblebi imalatı ile kuruyemiş sektöründeki faaliyetlerine başlayan Güngören Kuruyemiş 2013 yılında ihracata odaklandı.
Türkiye organik tarımda ayağa kalktı. Türkiye’de organik tarım üretiminde bir yılda yüzde 116 artış sağlandı.
Lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeden hem damaklara hem gözlere hitap eden Simit Sarayı, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü kalp şeklindeki simitler ile kutluyor.
Artan çeşitliliği ve modern üretim teknolojileri ile Türkiye, kuruyemiş ihracatındaki yerini sağlamlaştırıyor.
Kışın kendini hissettirmesi ve Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışının etkili olmasıyla birlikte domates, patlıcan gibi sera ürünü sebzelerin fiyatlarında büyük artış yaşandı.
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, yüzde 100 dana etiyle yapılacak sucuğun fiyatının 20 lirayı geçmeyeceğini ileri sürerek, bazı sucukların marketlerde 60 liraya satıldığını söyledi.