Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Tavuk tüketimi yükseldi


Yayın: 10-01-2013
Kategori: Beyaz Et

Tavuk eti üretimi, 2012'nin Kasım ayında 2011'in aynı ayına göre yüzde 23 artarak 132 bin 333 ton oldu.


Zeytinyağı ihracatı sezona hızlı başladı


Yayın: 10-01-2013

Son yıllarda sürekli gerileyen zeytinyağı ihracatı yeni sezonun başladığı 1 Kasım'dan 31 Aralık'a kadar olan dönemde yüzde 138 oranında arttı.


Japonlar helal gıda pazarına el attı


Yayın: 09-01-2013
Kategori: Gıda

Dünyayı etkileyen ekonomik kriz ve Japonya'daki iç talebin düşmesi nedeniyle Japon firmaları, 632 milyar dolarlık helal gıda pazarına el attı. Japon restoranlar, Müslüman turistlere helal gıda sunmaya başlarken, firmalar da helal pazarına yatırım yapıyor.


Soğuk hava balık fiyatlarını vurdu!


Yayın: 09-01-2013
Kategori: Beyaz Et

Ordu'da hava muhalefeti nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca tezgahlardaki hamsi, kilosu 10 liradan alıcı buluyor.


Güngören Kuruyemiş ihracata odaklandı


Yayın: 09-01-2013
Kategori: Gıda

Sarı ve beyaz leblebi imalatı ile kuruyemiş sektöründeki faaliyetlerine başlayan Güngören Kuruyemiş 2013 yılında ihracata odaklandı.


Organik tarıma büyük destek


Yayın: 09-01-2013
Kategori: Gıda

Türkiye organik tarımda ayağa kalktı. Türkiye’de organik tarım üretiminde bir yılda yüzde 116 artış sağlandı.


Simit Sarayı’ndan sevgiliye özel simit


Yayın: 08-01-2013
Kategori: Rafa Çıkanlar

Lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeden hem damaklara hem gözlere hitap eden Simit Sarayı, 14 Şubat Sevgililer Günü’nü kalp şeklindeki simitler ile kutluyor.


Türk kuruyemişi dünya sofralarında


Yayın: 08-01-2013
Kategori: Gıda

Artan çeşitliliği ve modern üretim teknolojileri ile Türkiye, kuruyemiş ihracatındaki yerini sağlamlaştırıyor.


Kar yağdı, sebze fiyatları tavan yaptı


Yayın: 08-01-2013
Kategori: Gıda

Kışın kendini hissettirmesi ve Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışının etkili olmasıyla birlikte domates, patlıcan gibi sera ürünü sebzelerin fiyatlarında büyük artış yaşandı.


"Reyona gelene kadar etin fiyatı 4 kat artıyor"



Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, yüzde 100 dana etiyle yapılacak sucuğun fiyatının 20 lirayı geçmeyeceğini ileri sürerek, bazı sucukların marketlerde 60 liraya satıldığını söyledi.