Başbakan Recep Tayip Erdoğan, gıdada yapılan israfa dikkat çekerek, “Yılda israf edilen gıdanın 4'te 1'i aç insanlara ulaştırılabilse bu ölümler olmayacak''dedi.
Anavatanı Asya olan turunçgiller familyasından halk arasında ''ağaç kavunu'' olarak da olarak bilinen ''şadok''un özellikle narenciye üreticisi tarafından alternatif ürün olarak değerlendirebileceği bildirildi.
Türkiye'yi etkisi altına alan ve Akdeniz Bölgesi'nde de kendini hissettiren soğuk hava nedeniyle Akdeniz'de avlanan balık miktarının azalması, fiyatların artmasına neden oldu.
Yaklaşık 15,5 milyar adet yumurta üretimiyle sektörde dünyada 10. sırada yer alan Türkiye, 21 ülkeye yaptığı 351 milyon dolar tutarındaki 4 milyar adet yumurta ihracatıyla yeni bir rekora imza attı.
Modern ve geleneksel yöntemlerle ürettiği yemekleri butik bir lezzet anlayışıyla 28 yıldan bu yana Türkiye’nin önde gelen kurum ve kuruluşlarına sunan Keyveni, her öğünde 20 binden fazla kişiyi doyuruyor. Bugün itibariyle yaklaşık 200 noktaya ulaştıklarını belirten Mis - Keyveni Kurumsal Hazır Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çelik, 2012’yi %20’lik büyümeyle kapattıklarını söyledi.
Zeytin, konserve, turşu ve sos grubundan oluşan ürün gamı, hammadde ve private lavel ürünleriyle ev dışı tüketim ve perakende sektörüne hizmet veren Done Gıda yeni yılda büyümeyi hedefliyor. Türkiye’de ev dışı tüketim pazarının her geçen yıl geliştiğini dile getiren firmanın sahibi Adem Kılınç, 2013’te ürün portföylerini %20 artırarak müşteri gruplarını daha çözüm odaklı hale getirmek istediklerini söyledi.
240 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık 4. ülkesi olan Endonezya, dinamik ve büyüyen ekonomisiyle önemli bir pazar konumunda bulunuyor. Ülkede Batılı tarzda tüketimin yaygınlaşması ve Türkiye’nin olumlu imajının, orta ve uzun vadede Türk gıda ihracatçılarına önemli fırsatlar sunabileceği belirtiliyor.
Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, Türkiye'de balık tüketimin en az iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi. Su ürünleri üretiminin 160 bin tona ulaştığını, üretimi ise250 bin tona çıkarma hedefinde olduklarını belirten Coşkun, “Su ürünleri ihracatının yanı sıra iç tüketimin de artırılması gerekiyor. Türkiye'de kişi başı yıllık balık tüketimi 8 kilogram. Bu rakam çok düşük, en az iki katına çıkarılması gerekiyor" dedi.