Haber
Özsüt, 1970’te üretimine son verdiği tam yağlı geleneksel yoğurdu haziran ayı itibariyle yeniden üretmeye hazırlanıyor. Başlangıç aşamasında günlük 12 ton üretilecek yoğurdu tek gramajda ve bir çeşit olarak pazara sunmayı planladıklarını söyleyen Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, “Yeni yoğurdumuzla belirli, özel ve seçici bir hedef kitleye hitap etmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Sektöre Eylül 2011’de giren Moova, şu anda 15 çeşit süt ve peyniriyle tüm ulusal zincir mağazalarda tüketiciyle buluşuyor. Henüz yeni bir marka olduklarını ve 2012’ye de ‘ayakta durma senesi’ olarak baktıklarını söyleyen Moova Gıda CEO’su Olcay Sunucu, ürün çeşitlerini daha da artırarak 3 yıl içinde premium markalar arasında ilk iki içerisinde yer almayı hedeflediklerini belirtiyor.
Aylık 250 tonluk gerçek mozzarella peyniri üretimiyle Türkiye pazarında %50’lik payı bulunan Rella Gıda A.Ş., hızla büyüyen pizza zincirlerine ve işletmelerine hizmet veriyor. Yerli üretimle sektörü ithalat zorunluluğundan kurtardıklarını belirten Rella Gıda A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Durukan, yeni tesis yatırımlarıyla kapasitelerini artıracakları söyledi.
Arı Sütü ile 7’den 70’e herkes yaşam kalitesini artırabilir, daha sağlıklı ve uzun yaşayabilir. Arkopharma Laboratuarları’nın geliştirdiği Royal Jelly (Arı Sütü) Serisi ile küçükten büyüğe herkes bu mucizevi besinden faydalanabilecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2012 yılı sonu itibariyle hayvancılığa toplam 9.5 milyar lira destek sağlanmış olacağını söyledi.
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yağışlı hava, turp üreticilerini umutlandırdı.
Marmarabirlik Yönetim ve Denetim Kurulu, bağlı 8 kooperatifin yöneticileriyle yapılan toplantının ardından 2012-2013 kampanya döneminde uygulanacak ürün alım fiyatlarını açıkladı.
Tatlıses Gıda Genel Koordinatörü Özlem Yetiş, aylık 25 bin adet içli köfte, 20 bin adet lahmacun ve 6 bin adet künefe satışı yaptığını açıkladı.
Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) merkezi konumundaki Şanlıurfa, jeotermal su kaynaklarıyla seracılıkta önemli bir merkez olma yolunda.
Çukurova'da bu yıl yaklaşık 2 milyon dekar alanda ekilen buğdayların çimlenmeye başladığı ve dekarda 550-600 kilo ürün beklendiği açıklandı.