Ukrayna'dan ithal edilen ve Salmonella hastalığı taşıyan 20 ton karkas etle ilgili tartışma büyüyor. Et ve Süt Kurumu (ESK), bu etlerin imha edileceğini açıklarken, CHP konuyla ilgili soru önergesi verdi.
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ev sahipliğinde, bir araya gelen Türk zeytin ve zeytinyağı sektörünün kaderini tayin eden 20 kurum, yayınladıkları ortak bildiriyle, tarım ürünlerinde ihracatın üreticilerin sigortası olduğu, üreticilerin elinden sigortasının alınmaması gerektiğini dillendirerek, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatındaki yasağın hemen kaldırılması talebinde bulundular.
8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, “Gıda Güvenliği Sorumluluğumuzdur” sloganıyla 9 – 10 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. İki gün süren kongrede 14 yabancı ve 37 yerli konuşmacı 2 ana oturum, 3 interaktif panel ve 8 paralel oturumda sunumlarını gerçekleştirdi. Kongrenin sonuç bildirgesi bugün kamuoyuyla paylaşıldı.
Quick Finans, Avrupa'nın lider treyler üreticilerinden KRONE'nin Türkiye'de finansman partneri oldu. Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ, "KRONE ve Quick Finans iş birliğinin hayırlı olmasını ve tüm taraflar ile ekosistemde yer alan tedarikçi-satış ağını oluşturan işletmelere katkı sağlamasını diliyorum" dedi.
Un sektörünün başarılı kuruluşlarından Söke’nin, Samsun/Tekkeköy’de 6 bin 995 metrekare toplam alan üzerine kurulu 4 bin 100 metrekare kapalı alana sahip unlu mamuller tesisinde kurabiye üretimi başladı. İlk etapta 4 çeşitle başlanan üretim, ilerleyen zaman diliminde 7 çeşide çıkarılacak.
Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini HD İskender, Pidem ve Makarnam markalarıyla misafirleriyle buluşturan Türkiye’nin önemli yerli restoran zincirlerinden HD Holding’in Pazarlama Şefi - Chief Marketing Officer (CMO) görevine Nejat Çifçi atandı.
Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) tarafından düzenlenen “4. Global GastroEkonomi Zirvesi” dünya ve Türkiye gastronomisine ışık tuttu. Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer’in yaptığı 4. Global GastroEkonomi Zirvesi’nde Türkiye’nin ve dünyanın alanlarında önemli ve yetkin isimleri, gastronomiyi farklı disiplinlerle ele alarak, deneyimlerini ve bilgilerini paylaştılar.
Avrupa’nın en büyük sos üreticilerinden Develey’in grup şirketlerinden biri olan Türkiye’nin ilk sirke üreticilerinden ve lider sirke markalarından Fersan’ın Türkiye ve global pazarlarda markalaşma ve büyüme vizyonu doğrultusunda yönetim kadrosunda pazarlama ve iletişim faaliyetlerine liderlik edecek yeni isim Besime Bakiler oldu.
Ekmekçilik, pastacılık ve çikolata sektörlerine sunduğu kaliteli ürün ve çözümlerle kendi alanının küresel lider şirketlerinden olan Puratos, Türkiye’deki ikinci inovasyon merkezini Ankara’da açtı. Puratos Ankara İnovasyon Merkezi’nde müşterilerinin işlerine değer katacak inovatif ürünler ve çözümler geliştireceklerini söyleyen Puratos Türkiye Genel Müdürü Bora Akın, ayrıca sektördeki yenilikleri keşfetmelerine yardımcı olarak işlerini büyütmelerine fayda sağlayacaklarının altını çizdi.
METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri, X2 Serisi ürünlerini tamamlayan yenilikçi X52 Çift Enerjili X-ray kontrol sisteminin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Ambalajlı ürünlerle ilgili zorlu uygulamaların taleplerini karşılamak üzere tasarlanan X52, son derece uygun bir fiyata algılama özelliklerinde yeni bir standart belirliyor. X52'nin tescilli yazılımı; tek enerji modu, çift enerji modu veya her iki mod arasında sorunsuz şekilde geçiş özelliğiyle daha fazla uyarlanabilirlik sağlar ve sistemin performansını uygulamaya göre optimize ediyor.