Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Çinekop Karadeniz'i sevdi fiyatlar düştü


Yayın: 04-01-2013
Kategori: Beyaz Et

Havaların soğumasıyla sıcak denizlere kaçan çinekopun, bu yıl Karadeniz'i terk etmemesi balıkçıları sevindirdi.


Bulgaristan ve Kayseri arasında pastırma krizi!


Yayın: 04-01-2013
Kategori: Gıda

Tarihi Orta Asya'da yaşayan Hun ve Oğuz Türklerine kadar uzanan ve Kayseri ile özdeşleşen pastırmayı tescil ettirmek isteyen Bulgaristan'a Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden (AKİB) tepki geldi.


Okul sütü ihalesi iptal edildi



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ''okul sütü ihalesi''nin iptal edildiğini bildirdi.


Aralık ayının zam şampiyonu salatalık oldu


Yayın: 03-01-2013
Kategori: Gıda

Tüketici fiyatları bazında Aralık ayında en yüksek fiyat artışı görülen ürün yüzde 63,69 ile salatalık oldu. En fazla fiyatı düşen ürün ise portakaldı. Aralık ayında fiyatı artan ve düşen ürünlerin listesi ise şöyle:


Kuru fasulyeye bir yılda %49.2 zam


Yayın: 03-01-2013

Toptancı piyasalarında son bir yılda fiyatı en çok artan ürün yüzde 49.2’lik artışıyla kuru fasulye olurken, 2012 Aralık ayında ise %8.7 artışla en yüksek fiyat artışı kalayda gerçekleşti.


Tunus, Türkiye'den ayda 4 milyon litre süt alacak


Yayın: 03-01-2013

Tunus'un Türkiye'den, ayda 4 milyon litre süt ithal edeceği bildirildi. İç Ticaret Müdürü Halid bin Abdullah, Tunus pazarındaki süt ihtiyacının aylık 4 milyon litresinin Türk şirketleri tarafından karşılanacağını açıkladı.


Pizza Hut'tan ‘Köfte Çılgınlığı’


Yayın: 02-01-2013
Kategori: Rafa Çıkanlar

Pizza Hut'ın yeni çılgınlığı Köfte Mania, klasikleşmiş Pizza Hut tatlarıyla köfte lezzetini buluşturuyor.


Şehrin yeni sakızı: First Sensations City


Yayın: 02-01-2013
Kategori: Rafa Çıkanlar

Yenilikçi ve genç sakız markası First’ün ışıklı, renkli, dinamik şehir hayatından esinlenerek tasarladığı yeni ürünü First Sensations City, ambalajından içeriğine şehrin seçkin ve eğlenceli ruhunu yansıtıyor.


Yeni yılın en tatlı yatırımı Tatlıcı Tombak'tan


Yayın: 02-01-2013
Kategori: Gıda

2013 yılında 30 yeni şube açmayı hedefleyen Tatlıcı Tombak, özellikle Marmara Bölgesi ve İstanbul'da büyümeyi hedefliyor.


Türk gıda mühendisinden dünyada bir ilk!



İTÜ Gıda Mühendisliği doktora öğrencisi Sena Bilgiç, ''dünyada ilk kez'' omega-3 ve omega-6 yağ asitlerince zenginleştirilmiş fonksiyonel özellikte yeni bir yağ üretti.