Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Duru, Bulguru Dünyaya Tanıtıyor !


Yayın: 26-12-2012

Avrupalıların yeme kültürüne adapte edilmiş, ambalajıyla birlikte mikrodalgada 3 dakikada veya tavada hazırlanabilen hazır bulgur pilavı ‘Duru Vital Bulgur Serisi’ Avrupa ve Türk pazarında yerini aldı” dedi.


Doğanlar Holding gıda sektörüne giriyor!


Yayın: 26-12-2012
Kategori: Gıda

Merkezi Biga’da bulunan Doğtaş Mobilya’nın sahipleri de bölgelerindeki bu değere el atarak, Biga köftesini tanıtmaya karar verdiler.


Organik Gıda Pazarında Yükseliş


Yayın: 25-12-2012
Kategori: Gıda

Organik gıda pazarına yatırımcıların yoğun talebinden dolayı fiyatların %40 düşmesi bekleniyor


Tariş 4 bin ton incir alımı hedefliyor!



Tariş İncir Birliği Başkanı Ahmet Fevzi Aruman, birliğin geçen yıl yaptığı incir alımının yetersiz olduğunu belirterek, ''2013 yılında mali imkanlarımız uygun olursa en azından 4 bin ton gibi incir alımı hedefliyoruz'' dedi.


Palamut hamsiyi yuttu


Yayın: 25-12-2012
Kategori: Beyaz Et

Avlanma döneminde denizlerde yaşanan palamut bolluğunun, hamsinin gelişimini engellemesi nedeniyle Karadeniz'de hamsi kıtlığı yaşandığı bildirildi.


Tahıldaki depo açığını TMO kapatacak


Yayın: 25-12-2012
Kategori: Gıda

Toprak Mahsulleri Ofisi, tahıl deposu açığına, 5 yılda toplam 1,5 milyon ton kapasiteli depoları hizmete sunarak çözüm arayacak.


Özsüt 42 yıl aradan sonra yeniden yoğurt üretecek



Özsüt, 1970’te üretimine son verdiği tam yağlı geleneksel yoğurdu haziran ayı itibariyle yeniden üretmeye hazırlanıyor. Başlangıç aşamasında günlük 12 ton üretilecek yoğurdu tek gramajda ve bir çeşit olarak pazara sunmayı planladıklarını söyleyen Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, “Yeni yoğurdumuzla belirli, özel ve seçici bir hedef kitleye hitap etmeyi amaçlıyoruz” dedi. 


Moova 2015’te markalar arasında ilk 2’yi hedefliyor



Sektöre Eylül 2011’de giren Moova, şu anda 15 çeşit süt ve peyniriyle tüm ulusal zincir mağazalarda tüketiciyle buluşuyor. Henüz yeni bir marka olduklarını ve 2012’ye de ‘ayakta durma senesi’ olarak baktıklarını söyleyen Moova Gıda CEO’su Olcay Sunucu, ürün çeşitlerini daha da artırarak 3 yıl içinde premium markalar arasında ilk iki içerisinde yer almayı hedeflediklerini belirtiyor.


Türk pizzaları mozzaRELLA ile lezzetleniyor


Yayın: 25-12-2012

Aylık 250 tonluk gerçek mozzarella peyniri üretimiyle Türkiye pazarında %50’lik payı bulunan Rella Gıda A.Ş., hızla büyüyen pizza zincirlerine ve işletmelerine hizmet veriyor. Yerli üretimle sektörü ithalat zorunluluğundan kurtardıklarını belirten Rella Gıda A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Durukan, yeni tesis yatırımlarıyla kapasitelerini artıracakları söyledi.


Mucizevi besin; Arı Sütü


Yayın: 24-12-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: arı sütü

Arı Sütü ile 7’den 70’e herkes yaşam kalitesini artırabilir, daha sağlıklı ve uzun yaşayabilir. Arkopharma Laboratuarları’nın geliştirdiği Royal Jelly (Arı Sütü) Serisi ile küçükten büyüğe herkes bu mucizevi besinden faydalanabilecek.