Haber
1 Ekim'de başlayan zeytin ihracat sezonunun ilk iki ayında, geçen dönemin ekim-kasım aylarına göre miktar olarak yüzde 11 artış yaşandı.
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’de süt ve süt ürünleri, kuru meyve ve su ürünlerindeki üretim kapasitesi, işleme ve pazarlama imkanlarının yüksekliği nedeniyle İzmir’in ulusal ve uluslararası gıda merkezi olması gerektiğini savundu.
Malatya Pazarı 40 gramlık "Karma" ürün anlayışı ile sektörde yine bir öncülük başlattı.
Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, Bulgaristan'ın Kayseri pastırmasını tescil ettirmek istemesiyle ilgili, ''Kayseri pastırmasının tescili var. Coğrafi işareti Kayseri Ticaret Odası tarafından alındı'' dedi.
Kültürümüzün vazgeçilmez tatları arasında bulunan kuruyemiş, düşünüldüğünün aksine özellikle son 10 yılda endüstriyel anlamda katma değer yaratan bir ürün grubu haline gelmiştir.
Yöre Şirketler Grubu, 2013 yılında yapacağı yatırımla yıllık 600 bin litre olan üretim kapasitesini 1 milyon litreye çıkaracak.
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, aroma ve esans üreticilerinden International Flavors & Fragrances Inc. (IFF) ile yaptığı ortak duyuru ile ABD’li üreticinin 50 milyon dolar üzeri bir yatırımla Gebze’ye ikinci bir üretim tesisi ve AR-GE merkezi kurmak üzere yatırım kararı aldığını açıkladı.
Türkiye’de 1992 yılından beri faaliyet gösteren Sodexo, 2 bin 800 çalışanla 120 kurumsal müşteriye hizmet sunuyor.
Ulusal Hububat Konseyi (UHK) Başkanı Mustafa Çevik, Türkiye'de pirinç tüketiminin 10 kilogramlardan 5,5 kilogramlara indiğini belirterek, pirinçte de KDV'nin %1'e indirilmesi çağrısında bulundu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının 2013 yılı bütçesi üzerinde konuşan Bakan Eker, bir çiftçinin traktör almak için 2002'de 65 ton buğday, 76 ton mısır sattığını; 2011'de ise 45 ton buğday, 48 ton mısır sattığını söyledi.