Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Bu yıl hamsi az olacak



Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlanma ve İşleme Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Erdem, deniz suyu sıcaklığının geçen yıllara oranla yüksek olmasının yanı sıra aşırı ve kontrolsüz avlanma nedeniyle bu yıl hamsinin az olacağını söyledi.


Bakan Eker'den besiciye ve süt üreticisine müjde



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu yıl hayvan başına 300 lira olarak ödenen besi desteğinin, 2013 yılında da verileceğini bildirdi.


Yeni domates 'plum' tezgahlarda!



Tohumu Hollanda'da ıslah edilen 'plum' (erik) domatesi Antalya'nın Alanya, Manavgat ve Serik ilçelerinde ilk kez yetiştirildi. Tezgâhlardaki yerini alan yeni domates türünün kilosu 5 liradan alıcı buluyor. Deneme amacıyla İngiltere ve Ukrayna'ya ihraç edilen ürün büyük marketlerde kilosu 4 dolardan satıldı.


Güllüoğlu’ndan yılbaşında tatlı sepeti sürprizi


Yayın: 07-12-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar

Yeni yıl hazırlıkları Aralık ayının başlamasıyla hız kazanırken, aileler birbirlerine yeni yıl hediyesi almak için arayışlarla başladı.


Barry Callebaut Eskişehir'de çikolata fabrikası kuracak


Yayın: 07-12-2012
Etiketler: barry calbaut

Kakao ve çikolata ürünleri üreticisi Barry Callebaut, Türkiye çikolata pazarının büyüme potansiyelini değerlendirmek ve bölge pazarındaki fırsatlardan yararlanmak amacıyla Eskişehir'de çikolata ve kokolin fabrikası kurmak için harekete geçti.


2017 IDF Dünya Süt Zirvesi’nin ev sahibi Türkiye


Yayın: 07-12-2012

Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun (IDF) Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde düzenlediği Dünya Süt Zirvesi 2012’de, Türkiye’nin başarısı konuşuluyor. 4 Kasım’da başlayan zirvede, 57 ülkenin oy birliği ile 2017 Dünya Süt Zirvesi’nin ülkemizde ve dünya kültür başkenti olan İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı. Kararı değerlendiren Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, “Bu zirveyi istedik ve aldık” diye konuştu.


Gıda mühendisleri sektörün neresinde?


Yayın: 07-12-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: gıda mühendisi

Gıda mühendislerinin istihdamına ilişkin ellerinde sağlıklı bilgilerin bulunmadığını söyleyen Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Petek Ataman, gıda güvenliğine önem veren işletmelerde daha fazla gıda mühendisi çalıştırdığına dikkat çekerken, Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş ise, doktora seviyesinde uzmanlaşan gıda mühendislerinin katma değer artışı yaratarak sektörde tercih edilebilir noktaya geleceklerini ifade etti.


Aygenteks’e uluslararası onur



Başta tekstil olmak üzere, ambalaj, plastik, kâğıt, gıda, otomotiv gibi çeşitli sektörlerdeki laboratuvarlara kalite kontrol ve test cihazları hizmeti sunan Aygenteks’in Türkiye mümessilliğini yaptığı James Heal firması, 23 Ekim 2012 tarihinde İngiltere’nin Halifax şehrinde gerçekleştirilen 2012 Queen’s Award organizasyonunda Uluslararası Ticaret dalında ödül aldı.


Doruk Group Holding 40. yaşını kutladı


Yayın: 07-12-2012
Etiketler: doruk group

Kuruluşunun 40. yılını kutlayan Doruk Group Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, tek varoluş amaçlarının Türk tüketicisinin doğru ekmekle sağlıklı beslenerek yaşam kalitesini artırmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.


Bitki ve meyve çayı pazarında yüzde 4’lük büyüme


Yayın: 07-12-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: bitki çayı

Bitki ve meyve çayı sektörünün 2012’nin ilk 9 aylık bölümünde %4 büyüdüğünü açıklayan Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül, geçtiğimiz yıl itibariyle her 3 haneden birinde bitki ve meyve çayının tüketildiğini belirtti.