Haber
Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları (TÜKSİAD) Derneği Başkanı Muammer Çaputçu, ''Yıllık kuru yemiş tüketimimiz yaklaşık 500 bin ton civarında olup, bu da 3,5-4 milyar dolarlık bir ekonomik tutara karşılık geliyor.
Halkın sağlığıyla oynayan firmalara yönelik denetimleri artıran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 25 işletmenin ürettiği 37 süt ürünündeki hileleri internet sitesinde açıkladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı kontroller sonucunda sahte süt ürünü satan markaları deşifre etti.
Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziraat Fakültesi Hindistan ve Kanada'nın ardından mercimek ekim alanı ve üretimi açısından 3'üncü sırada yer alan Türkiye'yi, 5 yılda dünya lideri yapacak çalışmayı yürütüyor...
Yeni ''Hal Yasası'' ile birlikte, pazarcı esnafı ile tüketici arasındaki ürün seçme tartışmasının son bulacağı belirtildi
Kısa bir süre önce Türkiye pazarına giriş yapan İngiliz çay markası Ahmad Tea, kaliteli ve lüks çay boşluğunu doldurarak sektörde kalıcı olmayı amaçlıyor.
Sucuk, salam ve sosis gibi ürünlerde kırmızı ve beyaz et karışımı artık kullanılamayacak.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ile bir firma arasında arasında, eğitim ve üretimi kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.
Balıkesir Edremit Körfezi'nde genellikle dağlık bölgelerdeki ağaçlardan toplanan karadut, suyu ve şurubunun, marketlerde, yol kenarlarında, bakkallarda büyük talep görmesi ve fiyatının artması üzerine çiftçinin göz bebeği ürün oldu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hazırladığı "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Döner, pastırma, sucuk, köfte, kavurma, jambon ve diğer et ürünlerinin standartlarının belirlendiği tebliğ 3 ay sonra yürürlüğe girecek.