Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Kuruyemişte: İhracat yüzleri güldürürken ithalattaki ‘kaçak’ can sıkıyor!



Tüm Kuruyemiş Sanayici ve İş Adamları (TÜKSİAD) Derneği Başkanı Muammer Çaputçu, ''Yıllık kuru yemiş tüketimimiz yaklaşık 500 bin ton civarında olup, bu da 3,5-4 milyar dolarlık bir ekonomik tutara karşılık geliyor.


Yoğurda jelatin, peynire nişasta katmışlar


Yayın: 07-12-2012

Halkın sağlığıyla oynayan firmalara yönelik denetimleri artıran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 25 işletmenin ürettiği 37 süt ürünündeki hileleri internet sitesinde açıkladı.


Yoğurt, süt ve peynirde hile yapan 30 marka


Yayın: 06-12-2012

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı kontroller sonucunda sahte süt ürünü satan markaları deşifre etti.


Türkiye'yi mercimekte lider yapacak çalışma!


Yayın: 06-12-2012

Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziraat Fakültesi Hindistan ve Kanada'nın ardından mercimek ekim alanı ve üretimi açısından 3'üncü sırada yer alan Türkiye'yi, 5 yılda dünya lideri yapacak çalışmayı yürütüyor...


Pazarda ürünler ambalajla satılacak



Yeni ''Hal Yasası'' ile birlikte, pazarcı esnafı ile tüketici arasındaki ürün seçme tartışmasının son bulacağı belirtildi


Ahmad Tea Türkiye’de lüks çay tüketimini artırmayı hedefliyor



Kısa bir süre önce Türkiye pazarına giriş yapan İngiliz çay markası Ahmad Tea, kaliteli ve lüks çay boşluğunu doldurarak sektörde kalıcı olmayı amaçlıyor.


Sucuk, salam, sosiste ‘et karışımı' tarihe karışıyor


Yayın: 05-12-2012
Kategori: Kırmızı Et

Sucuk, salam ve sosis gibi ürünlerde kırmızı ve beyaz et karışımı artık kullanılamayacak.


Üniversite tescilli zeytin ve zeytinyağı üretilecek


Yayın: 05-12-2012

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ile bir firma arasında arasında, eğitim ve üretimi kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.


Suyuna talep artınca karadut çiftçinin gözdesi oldu


Yayın: 05-12-2012

Balıkesir Edremit Körfezi'nde genellikle dağlık bölgelerdeki ağaçlardan toplanan karadut, suyu ve şurubunun, marketlerde, yol kenarlarında, bakkallarda büyük talep görmesi ve fiyatının artması üzerine çiftçinin göz bebeği ürün oldu.


Et ürünlerinin satış standartı değişti!



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hazırladığı "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Döner, pastırma, sucuk, köfte, kavurma, jambon ve diğer et ürünlerinin standartlarının belirlendiği tebliğ 3 ay sonra yürürlüğe girecek.