Haber
Van’da, günlük 30 ton kapasite ile bakliyat üretimi ve satışı gerçekleştiren Vantat, bayi ağını genişletmeyi hedefliyor.
Öncü Salça markasıyla salça imalatı yapan Acemoğlu Gıda Sanayi, Gaziantep, İzmir ve Balıkesir’deki fabrikalarında ürettiği biber ve domates salçası ile her geçen gün büyümesini sürdürüyor.
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ürün çeşitlerini geliştirmek istediklerini belirterek buzlu çay ve aromalı içecek üreteceklerini açıkladı.
Türkiye'nin tavuk eti üretimi, Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 oranında azalarak 128 bin 63 ton oldu.
Malatya'da 50 yıllık deneyim ile kuruyemiş ve şekerleme sektöründe faaliyet gösteren Armağan Kayısı, geliştirdiği alternatif tatlar ile dikkat çekiyor.
Sektöründe 100 milyon dolara ulaşan ihracat hacmiyle dikkat çeken Gürsoy Fındık, hedef çıtasını yükseltti.
Türkiye Ziraatçiler Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, dernek tarafından hazırlanan 2012 Tarım Sektörü Değerlendirme Raporu’nu bir basın toplantısıyla açıkladı.
Gıda Proseslerinde kullanılan Cam pH Elektrodlarının herhangi bir nedenden ötürü kırılması Diğer sektörlerdeki proseslerden çok daha tehlikeli sonuçlar meydana getirebilmektedir. Ne kadar küçük olursa olsun , cam elektrot kırılmaları prosesin durdurulmasını gerektirmektedir.
Tokat'ın Zile içesinde artan talep sayesinde mor soğanın ekim alanları genişledi.
Ankara Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğü, Ilgaz ilçesinin Kıyısın köyünde, 442 hektar büyüklüğünde bal ormanı kurdu.