Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Sucuk, salam, sosiste ‘et karışımı' tarihe karışıyor


Yayın: 05-12-2012
Kategori: Kırmızı Et

Sucuk, salam ve sosis gibi ürünlerde kırmızı ve beyaz et karışımı artık kullanılamayacak.


Üniversite tescilli zeytin ve zeytinyağı üretilecek


Yayın: 05-12-2012

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ile bir firma arasında arasında, eğitim ve üretimi kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.


Suyuna talep artınca karadut çiftçinin gözdesi oldu


Yayın: 05-12-2012

Balıkesir Edremit Körfezi'nde genellikle dağlık bölgelerdeki ağaçlardan toplanan karadut, suyu ve şurubunun, marketlerde, yol kenarlarında, bakkallarda büyük talep görmesi ve fiyatının artması üzerine çiftçinin göz bebeği ürün oldu.


Et ürünlerinin satış standartı değişti!



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hazırladığı "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Döner, pastırma, sucuk, köfte, kavurma, jambon ve diğer et ürünlerinin standartlarının belirlendiği tebliğ 3 ay sonra yürürlüğe girecek.


Kandıra Hindisi’nde yılbaşında 700 bin satış bekleniyor


Yayın: 04-12-2012
Kategori: Beyaz Et

Türkiye'de "Kandıra hindisi" olarak bilinen Amerikan bronz türünün en büyük yetiştiricisi olan Balıkesir'de kurulu firma, yılda 400 bin civciv üretiyor.


Buğday ve arpa azaldı mısır üretimi arttı!



Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün açıklanan 2012 yılı bitkisel üretim 2. tahmini verilerine göre, bu yıl tahıl ürünleri üretim miktarının, geçen yıla oranla yüzde 5,2 oranında azalarak yaklaşık 33,4 milyon ton olarak gerçekleşmesi bekleniyor.


Sebze ve meyve üretiminde artış bekleniyor


Yayın: 04-12-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: meyve sebze tüik

TÜİK'in 2012 yılı bitkisel üretim 2'inci tahmini verilerine göre, 2012'de geçen yıla göre tahıl üretiminde yüzde 5,2 azalış, sebze üretiminde yüzde 0,5, meyve üretiminde yüzde 4,5 oranında artış bekleniyor.


Ormiks Gıda yatırımlarıyla oleoresin sektörü yaratacak


Yayın: 04-12-2012

Faaliyetlerine 2010 yılında başlayan Ormiks Gıda, et, alkolsüz içecekler ve fırıncılık sektörlerine yönelik oleoresin ve sanayi tipi baharatların üretimi, ithalatı ve satışını gerçekleştiriyor.


Tekmak projeleriyle gıda ve ambalaj sanayisinde


Yayın: 04-12-2012

Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik proje bazlı çözümler sunduklarını vurgulayan Tekmak Temsilcilik ve Teknik Hizmetler Ltd. Şti. Ticaret Satış Müdürü Kerem Argüden, “Temsilcik çok hassas bir görev ve sorumluluk. Burada önemli olan, fiyat performans optimizasyonu kadar sorunsuz çözümler ile devamlılığı sağlamak, sonrasında servis güvencesiyle müşteri memnuniyeti odaklı hizmet verebilmektir” şeklinde konuşuyor.  


Verimlilikte sektör ortalamasının üstünde olmayı hedefliyoruz


Yayın: 04-12-2012
Kategori: Gıda

Makro Market Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, 2013 yılında ciroda 1 milyar doların üzerine çıkarak verimlilikte sektör ortalamasının üstünde olmayı hedeflediklerini ifade etti. Perakende marketler zinciri Makro'nun, İstanbul perakendecisi Uyum'un yüzde 47,32 hissesini satın almasının ardından yapılan açıklamada Makro Market Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, beş yıl önce başlayan dostluklarının bugün sinerjik birleşmeye dönüştüğünü belirtti.