Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Gıda harcamasında bir yılda yüzde 6.71’lik artış


Yayın: 27-11-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: gıda türk-iş

Türk-İş Araştırması'na göre Kasım ayında açlık sınırı 928 TL, yoksulluk sınırı 3 bin 120 TL oldu. Gıda harcamalarında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3.39 artış yaşanırken, 12 aylık ortalama ise yüzde 6.71 arttı.


Elso Kimya’dan Yüksek Kalite Standardı güvencesi



Türkiye’deki yerel aroma üretiminin  son 5 yıl içerisinde teknolojik açıdan ciddi gelişme gösterdiğini belirten Elso Kimya Genel Müdürü Ali Bello, “Türkiye’de konumlanmış yerel üreticiler giderek yerel ve bölgesel olarak kendilerini kanıtlamaya başladı.  Elso Kimya gibi kalite standartları yüksek, ISO ve GMP denetimi yapılan firmaların kendilerini daha da geliştirmeleri için devlet destekleri faydalı olacaktır” dedi.


Enesen’den yurtdışı pazarı için teknolojik yatırım


Yayın: 27-11-2012
Kategori: Gıda Makineleri
Etiketler: enesen zaur ibrahimov

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’ın destekleriyle beraber bu sene iki yeni ürün birden geliştirdiklerini ifade eden Enesen Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zaur İbrahimov, hali hazırda yeni bir TÜBİTAK projesi için de başvuruda bulunduklarını bildirdi. Zaur, Enesen Makine olarak, çikolata üreticilerini yurtdışı pazarlarda rekabetçi kılacak, yenilikçi teknolojiler ve çözümler üretmeye devam edeceklerini söyledi.


Geleneksel yılbaşı hindiniz Divan’dan…


Yayın: 26-11-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar

Yeni yıl sofralarının geleneksel yemeği yılbaşı hindisi, Divan’ın tecrübeli şefleri tarafından iç pilav, kestane, brokoli ve yaban mersini sosu ile hazırlanıyor. Aralık ayı boyunca tüm Divan Brasserie, Pub ve Cafeterialardan sipariş edebileceğiniz yılbaşı hindisi, sofralarınıza neşeyi ve lezzeti taşıyor. Yılbaşı gecesini dışarıda kutlamak isteyenler için ise, Divan Brasserie Bebek, Divan Brasserie Kalamış, Divan Ataşehir Pub ve Divan Erenköy Publarda yılbaşına özel diğer lezzetler de sunuluyor.

 

2013’ü ‘SIRMA EXCLUSIVE’ tadında yaşayın


Yayın: 26-11-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: sırma

Türkiye’nin lider su ve maden suyu üreticisi Sırmagrup; 2013 yılını yepyeni ve çok özel bir su koleksiyonu ile karşılıyor.


SEK Naneli Ayran 1 litrelik karton ambalajında


Yayın: 26-11-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: ayran sek

SEK Naneli Ayran, Türk damak tadına uygun kıvamı, tuz oranı, kullanım kolaylığı ve şık ambalajıyla her yaş grubundan tüketicilerin tercihi olmaya devam ediyor.


Bir kova dolusu lezzet: KFC Dips Bucket


Yayın: 26-11-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar
Etiketler: kfc

KFC’nin 11 baharatlı gizli tarifi ile kaplanmış ve çıtır çıtır kızarmış tavuk parçalarını lezzetli soslarla denemek isteyenler bu menülere bayılacak.


Türk çikolata ve şekerleri dünyayı fethediyor



Şeker ve çikolata ihracatı 2011′de 2 milyar doları geçen Türkiye, dünyanın çikolata merkezi kabul edilen Belçika ve Avusturya’ya ihracat gerçekleştirir konuma geldi. Çikolatanın 2012 yılında sektördeki ihracat hedefi  ise 2.5 milyar dolar oldu.


En Lezzetli Tatlılar Sizden Teknoloji Kromel’den


Yayın: 26-11-2012
Kategori: Gıda Makineleri

Hijyenik ve sağlığa yararlı gıda ürünlerinin tüketimini arttıracak tüm yeniliklerin öncüsü olmayı amaç edinen Kromel, her gün yeni bir teknolojiyi ülkemize katma hedefi doğrultusunda çalışmaya devam ediyor. Türk damak zevkinin nadide örneklerinden “lokum” artık Kromel Proses Sistemleri’nde üretiliyor.


Yunan süt devi Fage merkezini Lüksemburg’a taşıyacak


Yayın: 26-11-2012

Yunanistan’ın önde gelen süt ve süt ürünleri üreticilerinden Fage, ülkede yaşanan mali kriz nedeniyle başkent Atina’daki merkezini Lüksemburg’a taşıyacağını duyurdu.