Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

‘Pirinçte KDV yüzde 1 olsun talebi’


Yayın: 30-11-2012
Kategori: Bitkisel Yağlar

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Kerman, “Nohut, bulgur, fasulye gibi ürünlerde yüzde 8’den yüzde 1’e inen KDV, mutlaka pirinçte de indirilmelidir.” dedi.


Tire, Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu


Yayın: 30-11-2012

13 Aralık 2012 de İzmir Tire de Ege Üniversitesi ve Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile "Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu"  düzenleniyor.


Mersin gıda sektöründen 25 bin profesyoneli ağırlayacak


Yayın: 30-11-2012

Mersin 7. Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme Fuarı, Forza Fuarcılık A.Ş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile 24 - 27 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


Zeytin Lapseki'de üreticinin yüzünü güldürdü


Yayın: 30-11-2012
Etiketler: lapseki zeytin

Lapseki'de, genellikle halkın kendi ihtiyacını karşılamak için ürettiği zeytinde verimin yüksek olması, çiftçiyi memnun etti.


Zeytinyağı fiyatlarında şok düşüş!


Yayın: 30-11-2012

AYVALIKLI işadamları Salih Madra ve Ali Kürşat, hasat mevsiminin başında olmalarına rağmen Suriye’den giren kaçak zeytinyağı yüzünden fiyatların çok hızlı düşmesine isyan ederek, “Şu ana kadar kaçak giren zeytinyağı 7-8 bin tona ulaştı. Bu rakam sezonda 40 bin 50 bin tona ulaşabilir. Acil önlem alınmalı” açıklamasını yaptı.


Okul sütü ambalajı belli oldu


Yayın: 30-11-2012
Etiketler: okul sütü

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği okul sütü projesinin yeni öğretim yılındaki kutusu belli oldu.


Sebzeciden destek talebi


Yayın: 30-11-2012
Kategori: Gıda
Etiketler: sebze

İhracatta sıkıntılı bir dönem yaşayan Antalyalı örtü altı sebze üreticileri geçtiğimiz yıl domates, kabak, biber ve salatalığa ton başına verilen 50 dolarlık desteğin bu yıl 75 dolara çıkarılmasını talep ediyor.


Ambalaj uygulamaları için mükemmel çözüm


Yayın: 29-11-2012
Kategori: Gıda Makineleri
Etiketler: ambalaş makinesi

Renk, ışığın objeye çarptıktan sonra yansıyarak insan gözüyle algılanmasına denir. İnsan gözü 360 nm ile 740 nm arasındaki dalgaboylarını algılayabilir.


Paketlenmiş et sektöründe çarklar hızlı döndü



Paketlenmiş  et sektörü Türkiye’de giderek büyüyen bir pazar. Tüketici alışkanlıklarının değişmesi, artık kasaptan daha çok zincir marketlerdeki dondurulmuş ya da pişmiş ürünlere olan eğilim, bu büyümede önemli bir yere sahip.


Balarısı üretimde hedef büyüttü


Yayın: 29-11-2012
Kategori: Gıda

Balarısı Gıda’nın kurucusu Salih Ertürk, geçen yılı bin 200 ton bal üretim rakamıyla tamamladıklarını belirterek, hedeflerinin bu yıl bin 500 ton üretim rakamına ulaşmak olduğunu söyledi.