Haber
Tuz ve kepek oranı ile hijyen koşullarına uygun ekmek üretim oranı, yüzde 94'e ulaştı.
Yakın zamanda et üreticilerine yönelik gıda katkı maddelerini sunmaya başlayan As İleri Gıda, kaliteli ürün gamıyla sektörde başarı kazandı.
Ağırlıklı olarak et endüstrisinde kullanılan kombiler, fonksiyonel karışımlar, koruyucular ve oleoresinler gibi pek çok yardımcı ürünlerin üretimini yapan A&D Kimya, güçlü AR-GE yapısıyla ürün ve müşteri gamını genişletiyor.
BTA, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ‘Antep Haftası’na ev sahipliği yaparak yöresel mutfak günleri’nin üçüncüsünü sektörün ünlü isimleri ile gerçekleştirdi.
Dünyanın en büyük hızlı servis restoran zincirlerinden biri olan BURGER KING® ’in Türkiye’deki master franchisee’i TAB Gıda, Eylül 2012’de İrlanda’nın başkenti Dublin’de gerçekleşen EMEA Global Fuarı 2012’de Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgeleri’ndeki restoranlar arasında 2012 yılında en çok kârı elde ederek EMEA tarafından “En Çok Kar Eden Franchisee Ödülü’ne” layık görüldü.
Tarım ve hayvancılık sektörüne yatırım yapma kararı alan büyük yatırımcıların sayısı giderek artıyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Unilever ülke temsilcilerinin katıldığı toplantının onur konuğu oldu.
DAMAK ve TEMA Vakfı’nın Güneydoğu Anadolu’da antepfıstığı üretiminde kalite ve verimliliği artırmaya yönelik olarak başlattığı “Fıstığımız Bol Olsun” isimli kırsal kalkınma projesi geçtiğimiz yıl eş zamanlı olarak Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman’da hayata geçirildi.
Sakarya Üniversitesi’nde çaylar üzerine yapılan araştırma, tiryakilerin alışkanlıklarını değiştirecek gibi duruyor. Siyah çayda demleme süresi, su kaynadıktan sonra 5 ila 10 dakikayı geçmemeli. Demlenen çay ise 10 dakika beklemeli ve süzgeçten geçirilmeli
Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkan Vekili Halil Öztürk, İran ve İtalya'daki elma rekoltesinin düşüklüğünün Türkiye'nin elma ihracatını artıracağını söyledi. Öztürk, TÜSEMKOM olarak sebze ve meyve ihracatını artırmak için yeni pazar arayışına girdiklerini anlattı.