Haber
Lokum, lahmacun, baklavadan sonra şimdi de ayranda tartışma çıktı. Anadolu'dan çıkan ayranı Bulgar şirketler satmaya başladı. Türkiye coğrafi işaretleme konusunda harekete geçerek standart belirleyecek
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Üyesi Kozmopolitan Gıda A.Ş., İzmir'in gururu oldu. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın KOBİ'leri ve yenilikçi girişimleri kamuoyuna tanıttığı, "2012 Yılı KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni"nde, "Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü"nü EZZİB üyesi İzmirli Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. Firmanın ödülünü Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Süt Üreticileri Merkezi Birliği'nin ortak projesiyle süt sektöründe çalışan toplayıcı, depolayıcı ve nakliyeciye hijyen eğitimi verilecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kurduğu ‘Alo 174 Gıda Hattı’na gelen telefonlar, tüketicilerin bilinçlendiğini ortaya koydu. Şikâyetler ise birbirinden ilginç: Bir kadın, eşinin izin belgesi olmadan üretim yaptığını şikâyet ederken, bir başkası süpermarkette üretilen timsah ve kaplumbağa şeklindeki ekmeklerden muzdarip.
Tuz ve kepek oranı ile hijyen koşullarına uygun ekmek üretim oranı, yüzde 94'e ulaştı.
Yakın zamanda et üreticilerine yönelik gıda katkı maddelerini sunmaya başlayan As İleri Gıda, kaliteli ürün gamıyla sektörde başarı kazandı.
Ağırlıklı olarak et endüstrisinde kullanılan kombiler, fonksiyonel karışımlar, koruyucular ve oleoresinler gibi pek çok yardımcı ürünlerin üretimini yapan A&D Kimya, güçlü AR-GE yapısıyla ürün ve müşteri gamını genişletiyor.
BTA, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ‘Antep Haftası’na ev sahipliği yaparak yöresel mutfak günleri’nin üçüncüsünü sektörün ünlü isimleri ile gerçekleştirdi.
Dünyanın en büyük hızlı servis restoran zincirlerinden biri olan BURGER KING® ’in Türkiye’deki master franchisee’i TAB Gıda, Eylül 2012’de İrlanda’nın başkenti Dublin’de gerçekleşen EMEA Global Fuarı 2012’de Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgeleri’ndeki restoranlar arasında 2012 yılında en çok kârı elde ederek EMEA tarafından “En Çok Kar Eden Franchisee Ödülü’ne” layık görüldü.
Tarım ve hayvancılık sektörüne yatırım yapma kararı alan büyük yatırımcıların sayısı giderek artıyor.