Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Koç Holding'den 'Tat Gıda' satışı açıklaması



Koç Holding, Tat Gıda Sanayi A.Ş. paylarının yüzde 49,04'ünü ve bazı intifa senetlerini Memişoğlu Tarım Ürünleri'ne sattığını duyurdu. Açıklamada "Devre konu toplam yüzde 49,04 oranındaki Tat Gıda paylarının tamamı için devir bedeli kapanış uyarlamasına tabi olmak üzere 80 milyon 915 bin 335,72 dolar olarak belirlenmiştir" denildi.

Aile yadigarı lezzetler “Sinangil 60 Yıllık Tarifler” kitabında toplanıyor



Türkiye’nin ilk paketli un markalarından Sinangil, 60. yılında nesilden nesile aktarılmış, aslına uygun unlu lezzetlerin tariflerini “Sinangil 60 Yıllık Tarifler” kitabında topluyor. Şef ve sosyal medya fenomeni Şükran Kaymak’ın çağrısıyla başlayan kampanya doğrultusunda, Sinangil’i sosyal medyada takip eden katılımcılardan gelen tarifler öncelikle jüri tarafından değerlendirilecek. Ardından seçilen 60 farklı lezzet ve hazırlanışları, hem kitapta yer almaya layık görülecek hem de Sinangil’in sosyal medya hesapları ile kampanyaya özel web sitesinde paylaşılacak.  

Jokey ve WWF'den iş birliği: Döngüsel ekonominin plastik ambalaj üretiminde geliştirilmesi



“Atmak yerine yeniden kullanın, yakmak yerine geri dönüştürün” mottosuyla hareket eden Jokey Grubu ve WWF Almanya, plastik ambalajlar için işleyen bir döngüsel ekonomiyi birlikte teşvik etmek istiyor. 
 
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık Sayısında yayımlanmıştır. 

Abdullah Özdemir: Yakın geleceğin gıdası bakliyat



Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, Türkiye'de 2023 yılında bakliyat sektöründe yaşanan gelişmeleri ve sektöre ilişkin görüşlerini Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı.
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık sayısında yayımlanmıştır. 

Schneider Electric, yenilikçi teknolojilerle gıda sektörünün geleceğine yön verecek



Schneider Electric Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Endüstriyel Otomasyon İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Kerem Barlak, sağladıkları güçlü teknolojik çözümler ve danışmanlıkla, Türkiye gıda ve içecek sektöründe farklı büyüklük ve hedeflere sahip pek çok kurumun yanında yer aldıklarını belirterek, “Ayrıca veri yönetimi ve yenilikçi teknolojilerle sektörün geleceğini şekillendirmek temel amaçlarımız arasında” diyor.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 
*Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık sayısında yayımlanmıştır.

Palsgaard'da önemli atama



100 yılı aşkın tarihiyle Avrupa’nın önemli gıda bileşenleri şirketlerinden Palsgaard'da önemli bir atama gerçekleşti. Şirketin Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) Bölgesi Başkanlığı’na Tolga Tanrıöver atandı.

Didem Altuntaş: "Etiket okuma alışkanlığıyla çocukları koruma bilincimizi artıralım"



Tüketiciler; "Çocukların aktivite ve dikkatleri üzerine olumsuz etkileri bulunabilir" uyarısının bulunduğu etiketleri, etiket okuma alışkanlığı kazanarak kolaylıkla fark edebilir.

Kafe ve restoranlarda yeni dönem başladı


Yayın: 02-01-2024
Kategori: Gıda

Ticaret Bakanlığı düzenlemesi doğrultusunda gıda işletmeleri, 1 Ocak 2024’ten itibaren tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri içerikleri görünür şekilde kafe ve restoranların önüne zorunluluğu getirilmişti. Yeni uygulama dün itibariyle başladı.

Mondelēz International Türkiye’den atama



Atıştırmalık sektörünün önemli şirketlerinden Mondelēz International’ın dünyadaki önde gelen pazarlarından biri olan Türkiye’nin yeni Kamu ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Esra Doğan Tulgan oldu.
 

Tavuk döner yükseldi, lahmacun geriledi



2023 yılında en çok sipariş edilen yemekleri dikkat çekici veriler eşliğinde açıklayan Yemeksepeti, yeme içme trendlerini ve alışkanlıklarını gözler önünde serdi. 2023’te “Türkiye’nin En Sevilen Online Yemek Sipariş Markası” seçilen Yemeksepeti’nin duyurduğu istatistikler, Türkiye'nin dört bir yanındaki milyonlarca insanın damak zevki çeşitliliğini gözler önüne sererken, sektördeki değişimleri ve yenilikleri de ortaya koyuyor.