Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Gıda Bakanlığı: Üç gün hastalığı 2 bin hayvan öldürdü


Yayın: 14-11-2012
Kategori: Gıda

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, "üç gün" hastalığından şu ana kadar 2 bin 200 hayvanın öldüğüne dikkat çekerek, bu hayvanların veteriner hekim kontrolünde imha edildiğini bildirdi. Bakanlık, hastalık belirtileri görülen ancak antibiyotik kullanılmadığı kesim öncesi ve kesim sonrası muayeneleri ile resmi veteriner hekimlerin kontrolü ile kesinleşen 722 hayvanın ise kombinalarda kesildiğini açıkladı.


Şeker fabrikalarını işçiye emanet eden yeni model


Yayın: 14-11-2012
Kategori: Bitkisel Yağlar

Şeker üreticisi üzerinde oynanan oyunun bozulmasında sendika olarak ciddi katkı sağladıklarını belirten Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ihalesinin iptal edilmesi ile "Türkiye'nin bir yanlıştan döndüğünü" söyledi.


'Et ve Süt Kurumu' çok yararlı olacak


Yayın: 14-11-2012
Etiketler: et süt

TZOB Başkanı Bayraktar, Et ve Balık Kurumu'nun (EBK) Et ve Süt Kurumu'na dönüşmesinin hayvancılık açısından yararlı olacağını söyledi.


Kırmızı et üretimi 55 bin tonu geçti



Türkiye’de bu yıl ağustos ayında 55 bin 389 ton kırmızı et üretildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın ağustos ayı kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı.


Çikolatasepeti 1 milyon kişinin damağında tat bıraktı



Çikolata borsası olmayı hedeflediklerini belirten Çikolatasepeti.com Kurucu Ortağı Özgür Gür, “Bu hedef için bir zaman planı çıkardık. Ayda 10 bine yakın paket gönderimi yapıyoruz. Ciro olarak ise 2011’de ve 2012’nin ilk yarısında yüzde 50’lik bir artış söz konusu. Üye sayımız ise 150 bin civarında" dedi.


NESTLÉ bu kış da içinizi ısıtacak


Yayın: 13-11-2012
Kategori: Rafa Çıkanlar

Çikolatadaki deneyimini sıcak içeceklere de taşıyan Nestlé, çikolatayı yudumlamak isteyenlere tam kıvamında nefis bir “Sıcak Çikolata” deneyimi sunuyor.


Ete süte müdahale edecek



Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Ulubaş, EBK'nın yapılacak düzenlemeyle birkaç ay içerisinde Et ve Süt Kurumu'na dönüştürüleceğini açıkladı.


Siyah çayda aroma


Yayın: 13-11-2012
Kategori: Gıda

İlkay Koca*        Bülent Karadeniz**

*Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Samsun

 **TUBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Gıda Enstitüsü, Gebze, Kocaeli


Geleneksel içeceğimiz salep ve faydaları



Gülşah ÖZCAN SİNİR*, Canan Ece TAMER, Ömer Utku ÇOPUR

Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Görükle/BURSA

*[email protected]


Patar Kadayıf, üretimini artırmayı hedefliyor


Yayın: 13-11-2012
Kategori: Gıda

Giresun Patar Kadayıf firma sahibi Mustafa Patar, üretimi artırarak yeni şube açmayı hedeflediklerini söyledi.