Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Ege gıda mühendisliği nostaljisi


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Bitkisel Yağlar

Geçen hafta Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından “Gıda Mühendisliği Öğreniminin 37. Yılı” kapsamında kutlamalar yapıldı. Bu sırada gıda mühendisliği öğretimine önemli katkıları olan Prof. Dr. Erdal Saygın ile Prof. Dr. Mahir Çolakoğlu’nun adları iki dershaneye verildi.


Gıda sanayinin işi zorlaşıyor mu?


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Gıda

Dünyada son 10 yıldaki değişmeleri göz önüne getirdiğimizde, insan yaşamında önemli farklılıkların olduğunu anlamak mümkündür. Bir yandan yaşam kolaylığı, öte yandan yaşamı daraltıcı ve sınırlayıcı gelişmeler. Bunların arkasında hep bilimsel ve teknolojik gelişmeler olduğu kadar, dünyanın yönetim şekli ve insanların doyumsuz hırsı da bulunmaktadır.


Ekol, gıda sektörüne özel lojistik çözümler sunuyor


Yayın: 28-10-2012

Lojistik, sektörün en büyük ilk üçü içerisinde yer alan ve Avrupa’nın da en büyük entegre lojistik şirketlerinden biri olan Ekol Lojistik CEO'su Tayfun Öktem, gıda lojistiğinde; depolama, dağıtım, kalite yönetimi, müşteri memnuniyetinde rekabetçi stratejik çözümler üreterek fark yaratmayı hedeflediklerini söyledi. 

 

TLS Lojistik gıda lojistiğinde fark yaratacak



2023 yılında lojistik alanında milyar doların üzerinde ciro yapan şirketlerden biri olmayı hedeflediklerini söyleyen TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu ile ülkemizde gıda lojistiğinin gelişimine ilişkin özel bir röportaj gerçekleştirdik.

 

İstanbul GIDA-TEK FOOD-TECH 2013 Gıda Teknolojisi Fuarı 12 - 15 Eylül 2013



8. Gıda ve İçecek Teknolojileri, Gıda Güvenliği, Katkı ve Yardımcı Maddeler, Soğutma, Havalandırma, Depolama Sistemleri ve Lojistik Fuarı.
8th Food and Beverage Technologies, Food Safety, Addivites and Ingreditens, Cooling, Ventilation, Storage Systems and Logistics Fair.


Çiğ sütte yaşanan sorunlar



İnsan beslenmesinde stratejik bir öneme sahip olan süt, yapısındaki yüksek protein ve mineraller nedeniyle patojenlerin üremesine de ayrıca çok elverişli bir yapı oluşturuyor.

 

Türkiye’de endüstriyel kefir tüketiminin arttırılması



Cem KARAGÖZLÜ

Zeynep DUMANOĞLU

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü Bornova, İzmir


İnsan Sağlığı ve Ürün Kalitesi Açısından Çiğ Süt Kalitesi ve Hijyeninin Önemi



Zir. Yük. Müh. Oktay Yerlikaya Araş. Gör. Merve Açu, Prof. Dr. Özer Kınık 

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, - İzmir


Meyve Suyuna İşleme Sırasında Antioksidan Özelliklerde Meydana Gelen Değişimler


Yayın: 28-10-2012
Kategori: Meyvesuyu Bilimsel

Yard. Doç. Dr. Esra Güven Çapanoğlu, Yard. Doç. Dr. Dilara Nilüfer Erdil,  Bahtınur Kapçı, Ege Sürel, Sezen Süzme, Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu

İstanbul Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü İstanbul

 

Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuvarı



Gıda mikrobiyolojisi laboratuvarı, gıda hammaddelerinde, yardımcı maddelerinde, çalışma ekipmanı ve atmosferinde, ambalaj materyalinde, kullanma suyunda ve nihayet gıdada bulunabilen mikroorganizmaların arandığı ve/veya sayıldığı bir laboratuvardır.