Gıda sanayinin işi zorlaşıyor mu?
Dünyada son 10 yıldaki değişmeleri göz önüne getirdiğimizde, insan yaşamında önemli farklılıkların olduğunu anlamak mümkündür. Bir yandan yaşam kolaylığı, öte yandan yaşamı daraltıcı ve sınırlayıcı gelişmeler. Bunların arkasında hep bilimsel ve teknolojik gelişmeler olduğu kadar, dünyanın yönetim şekli ve insanların doyumsuz hırsı da bulunmaktadır.
Ekol, gıda sektörüne özel lojistik çözümler sunuyor
Lojistik, sektörün en büyük ilk üçü içerisinde yer alan ve Avrupa’nın da en büyük entegre lojistik şirketlerinden biri olan Ekol Lojistik CEO'su Tayfun Öktem, gıda lojistiğinde; depolama, dağıtım, kalite yönetimi, müşteri memnuniyetinde rekabetçi stratejik çözümler üreterek fark yaratmayı hedeflediklerini söyledi.
TLS Lojistik gıda lojistiğinde fark yaratacak
2023 yılında lojistik alanında milyar doların üzerinde ciro yapan şirketlerden biri olmayı hedeflediklerini söyleyen TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu ile ülkemizde gıda lojistiğinin gelişimine ilişkin özel bir röportaj gerçekleştirdik.
İstanbul GIDA-TEK FOOD-TECH 2013 Gıda Teknolojisi Fuarı 12 - 15 Eylül 2013
8. Gıda ve İçecek Teknolojileri, Gıda Güvenliği, Katkı ve Yardımcı Maddeler, Soğutma, Havalandırma, Depolama Sistemleri ve Lojistik Fuarı.
8th Food and Beverage Technologies, Food Safety, Addivites and Ingreditens, Cooling, Ventilation, Storage Systems and Logistics Fair.
Çiğ sütte yaşanan sorunlar
İnsan beslenmesinde stratejik bir öneme sahip olan süt, yapısındaki yüksek protein ve mineraller nedeniyle patojenlerin üremesine de ayrıca çok elverişli bir yapı oluşturuyor.
Türkiye’de endüstriyel kefir tüketiminin arttırılması
Cem KARAGÖZLÜ
Zeynep DUMANOĞLU
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü Bornova, İzmir
İnsan Sağlığı ve Ürün Kalitesi Açısından Çiğ Süt Kalitesi ve Hijyeninin Önemi
Zir. Yük. Müh. Oktay Yerlikaya , Araş. Gör. Merve Açu, Prof. Dr. Özer Kınık
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, - İzmir
Meyve Suyuna İşleme Sırasında Antioksidan Özelliklerde Meydana Gelen Değişimler
Yard. Doç. Dr. Esra Güven Çapanoğlu, Yard. Doç. Dr. Dilara Nilüfer Erdil, Bahtınur Kapçı, Ege Sürel, Sezen Süzme, Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu
İstanbul Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü İstanbul