Haber
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin vazgeçilmez geleneksel peynirleri hellim ve nor: besin öğesi bileşimleri
Türkiye çikolata ihracatının yüzde 21'ini üstlenen Gaziantep çikolata sektörü, inovasyon ve markalaşma yoluyla dünya pazarlarından daha fazla pay almak istiyor.
Sağlıklı ve kaliteli gıdalara yönelik talebin artması, yeni tüketici trendleri ve gıdayla ilgili yasalarda yapılan değişikliklere paralel olarak gıda endüstrisi ürünlerinin ambalaj tasarımlarına büyük önem veriyor. Günümüzde pek çok marka için ambalaj, tüketicilerine iletmek istedikleri mesajları doğrudan aktarabilecekleri araç anlamı taşıyor. Bu yönüyle ambalajlar artık AR-GE sürecinin de önemli parçalarından birini oluşturuyor.
Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmelere bağlı olarak ihracatın artması ve AB’de malların serbest dolaşımı çerçevesinde laboratuvar hizmetlerinin önemi arttığını açıklayan Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği – TURKLAB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Güzel, Türkiye’deki akredite gıda analiz laboratuvarları ile AB ülkelerindeki laboratuvarlar arasında hizmet sunumu açısından genel anlamda bir farkın olmadığını ifade etti. Derneğin ulusal ve uluslararası arenadaki faaliyetlerini, Türkiye’de faaliyet gösteren gıda analiz laboratuvarlarının sahip olduğu koşulları, derneğin gündemindeki konuları TÜRKLAB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Güzel’e sorduk.
Başmakçı Tavukçuluk Kooperatifi'nin her hafta pazartesi günleri belirlediği yumurta fiyatlarında düşüş yaşandı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tavuk eti ve tavuk yumurtası üretiminin süratli bir şekilde arttığını bildirdi.
46 milyonluk nüfusuyla Doğu Avrupa’nın kalabalık ülkelerinden biri olan Ukrayna, pek çok sektörde olduğu gibi gıda ihracat açısından da önemli bir potansiyel oluşturuyor. Türkiye’den ağırlıklı olarak narenciye, fındık, domates ve kuru üzüm ithal eden ülkede, büyük perakende zincirleri güçlerini her geçen artırıyor. Bu sebeple Türk gıda üreticileri, perakende kanallarında yapacakları etkili tanıtım faaliyetleriyle satışlarını daha da artırabilir.
Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 3. düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nın sonuçları belli oldu. 12 farklı kategoride 170 ambalajın başvuru yaptığı yarışmada, 14 Altın, 16 Gümüş, 20 Bronz ve 77 Yetkinlik Ödülü düzenlenen törenle kazanan firmaların yetkililerine takdim edildi.
Abalıoğlu Grubu’nun 2006 yılı itibariyle ülkemize kazandırdığı Türkiye’nin en büyük ve modern et entegre tesisi Lezita Fabrikası’nın 110 milyon TL’lik büyük bir yatırım ile en son teknolojiye sahip yenilikçi makine ve ekipmanlarla donattığı yeni tesisini hayata geçirdi.
Gıda sanayi içinde yüzde 15 üretim değerine sahip süt ve süt ürünleri sektörü temsilcileri, kayıtdışı üretimden şikayetçi. Üreticiler, hijyenik olmayan koşullarda gerçekleşen ve denetlenmeyen süt üretimi ve bu üretimin kayıt dışı olmasını, süt üretim zincirinin en temel sorunu olarak görüyor. Kayıtdışılığın azaltılması için de mutlaka ambalajlı üretim yapılması gerektiğini ifade ediyor.