Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Akredite gıda laboratuvarlarımızın hizmet kalitesi AB seviyesinde


Yayın: 24-10-2012

Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmelere bağlı olarak ihracatın artması ve AB’de malların serbest dolaşımı çerçevesinde laboratuvar hizmetlerinin önemi arttığını açıklayan Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği – TURKLAB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Güzel, Türkiye’deki akredite gıda analiz laboratuvarları ile AB ülkelerindeki laboratuvarlar arasında hizmet sunumu açısından genel anlamda bir farkın olmadığını ifade etti. Derneğin ulusal ve uluslararası arenadaki faaliyetlerini, Türkiye’de faaliyet gösteren gıda analiz laboratuvarlarının sahip olduğu koşulları, derneğin gündemindeki konuları TÜRKLAB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ömer Güzel’e sorduk.  

 

Yumurta Fiyatlarında Düşüş


Yayın: 24-10-2012
Kategori: Yumurtacılık

Başmakçı Tavukçuluk Kooperatifi'nin her hafta pazartesi günleri belirlediği yumurta fiyatlarında düşüş yaşandı.

 

Tavuk eti ve yumurta üretimi arttı



Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tavuk eti ve tavuk yumurtası üretiminin süratli bir şekilde arttığını bildirdi.

 

46 milyonluk Ukrayna’da gıda pazarının kalbi süpermarketlerde atacak


Yayın: 24-10-2012
Kategori: Ülke

46 milyonluk nüfusuyla Doğu Avrupa’nın kalabalık ülkelerinden biri olan Ukrayna, pek çok sektörde olduğu gibi gıda ihracat açısından da önemli bir potansiyel oluşturuyor. Türkiye’den ağırlıklı olarak narenciye, fındık, domates ve kuru üzüm ithal eden ülkede, büyük perakende zincirleri güçlerini her geçen artırıyor. Bu sebeple Türk gıda üreticileri, perakende kanallarında yapacakları etkili tanıtım faaliyetleriyle satışlarını daha da artırabilir.   


Ambalaj endüstrisi Ay Yıldızları’nı seçti


Yayın: 24-10-2012
Etiketler: ambalaj paketleme

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 3. düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nın sonuçları belli oldu. 12 farklı kategoride 170 ambalajın başvuru yaptığı yarışmada, 14 Altın, 16 Gümüş, 20 Bronz ve 77 Yetkinlik Ödülü düzenlenen törenle kazanan firmaların yetkililerine takdim edildi.

 

Lezita'nın 110 milyon TL'lik yeni tesisi hizmete girdi


Yayın: 24-10-2012
Kategori: Beyaz Et

Abalıoğlu Grubu’nun 2006 yılı itibariyle ülkemize kazandırdığı Türkiye’nin en büyük ve modern et entegre tesisi Lezita Fabrikası’nın 110 milyon TL’lik büyük bir yatırım ile en son teknolojiye sahip yenilikçi makine ve ekipmanlarla donattığı yeni tesisini hayata geçirdi.


Süt sektöründe kayıtdışılığa ambalajlı önlem


Yayın: 24-10-2012
Etiketler: ambalaj paketleme süt

Gıda sanayi içinde yüzde 15 üretim değerine sahip süt ve süt ürünleri sektörü temsilcileri, kayıtdışı üretimden şikayetçi. Üreticiler, hijyenik olmayan koşullarda gerçekleşen ve denetlenmeyen süt üretimi ve bu üretimin kayıt dışı olmasını, süt üretim zincirinin en temel sorunu olarak görüyor. Kayıtdışılığın azaltılması için de mutlaka ambalajlı üretim yapılması gerektiğini ifade ediyor.

 

Gıda hileleri çoğaldı vatandaşın organik ete talebi arttı


Yayın: 24-10-2012
Kategori: Kırmızı Et

Son 10 yılda organik gıdaya karşı giderek artan bir tüketici ilgisi söz konusu. Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ORGÜDER) Başkanı Ayhan Sümerli, organik ürünlere olan eğilimde vatandaşların sağlıksız ve hileli gıda korkusunun etkili olduğunu söyledi. Ülkemizde henüz organik hayvancılık yapan 137 üretici bulunduğunu belirten Sürmeli, bu rakamın 2012 yılı sonunda binleri aşacağına dikkat çekti.

 

Yumurtacılık sektöründe son durum



Türkiye, 1950’den bu yana köyden kente göçle birlikte tarımdan sanayi toplumuna geçme çabaları içerisindedir.


Unlu mamuller sektörünün yükselen trendleri


Yayın: 24-10-2012
Etiketler: ekmek ihe un uno

Günümüzde tüketici alışkanlıklarında yaşanan büyük değişiklikler, obezite, diabet, kalp ve damar hastalıklarının yaygınlaşması, insanların sağlıklı ve dengeli beslenme tercihleri gibi faktörlerin doğrudan etkilediği alanların başında un ve unlu mamuller sektörü geliyor. Pek çok firma yeni ürün geliştirirken bu unsurları göz önünde bulundururken, bazı firmalar yaptıkları araştırmalarla tüketici beklentilerini ve önerilerini saptayarak belirlemeye çalışıyor. Gıda Teknolojisi olarak UNO ve İstanbul Halk Ekmek gibi sektörün iki önemli kuruluşunun yetkililerine, geliştirdikleri yeni ürünler için baz aldıkları trendleri sorduk.