Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Avrupa’nın kapılarını açan FEX23’te Türk markaları şov yaptı



Kendi işinin sahibi olmak isteyen girişimciler Frankfurt'ta gerçekleşen bayilik fuarı Franchise Expo Germany (FEX23)’e akın etti. Almanya’nın ilk ve tek franchise fuarı olma özelliğini taşıyan organizasyonda Türk firmalarına ilgi büyüktü.

Feast, BRCGS Sertifikasyonu’nda üst üste 4. kez AA derecesi aldı



Gıda güvenliği ve sürdürülebilirliği konusunda standartlarını sürekli olarak güncelleyen E. Özgörkey Grup’un dondurulmuş gıda markası Feast, BRCGS Küresel Gıda Güvenliği Standardı sertifikasyon programında 4. kez üst üste AA derecesini almaya hak kazandı.

Şemsi Bayraktar: "Zeytinyağında taklit ve tağşiş devam ediyor"



Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, zeytinyağında artan taklit ve tağşişe ilişkin görüntülü basın açıklaması yaptı.

Gıda endüstrisi tüketici dinamiklerini bilimsel çerçeveden değerlendirdi



Karma Grup tarafından 23-24 Kasım tarihlerinde İstinye Üniversitesi’nde düzenlenen “Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri” gıda endüstrisinde çalışan AR-GE, kalite ve pazarlama yöneticilerini sektöre yön veren akademisyenler, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından konuşmacılar ile bir araya getirdi. 

Ceviz ve badem sektörü rekabete hazırlanıyor



İstanbul Ticaret Borsası’nın Güvenilir Ürün Platformu desteğiyle düzenlediği ‘Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ toplantılarında bu ay ceviz - badem üretimi ve ticareti ele alındı. Toplantının açılışında konuşan İSTİB Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap, ithalat vergisinin artışıyla sektörün korunduğunu belirterek, “Üreticiler olarak şimdi bize düşen, üretim tekniklerimizi geliştirerek daha rekabetçi hale gelmektir” dedi.

Cumhuriyet’in 100. yılında Aromsa’ya Türkiye Mükemmelik Büyük Ödülü



KalDer’in 31 yıldan bu yana EFQM - European Foundation for Quality Management (Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı) Modeli’ni uygulayan kuruluşlara verdiği Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nin 32.’si 22 Kasım 2023’te sahiplerini buldu. Üstün performanslı kuruluşları ödüllendiren EFQM Modeline göre bu yıl Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’nü 650 puanı geçerek almaya hak kazanan Aromsa, 2019 yılında aldığı Türkiye Mükemmelik Ödülü’nün üzerine çıkarak Büyük Ödüle hak kazanmış oldu. Kalder Mükemmelik Büyük Ödülü son olarak 7 yıl önce verilmişti ve bu sene Aromsa bunu almaya hak kazanmış oldu.

Başyazıcı Gıda 70. yılını kutladı



70 yıldır et ihtiyacını kendi tesislerinde yetiştirdiği besilerden karşılayan ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen Başyazıcı Gıda, 70. yılını Cumhuriyet’in 100. yılında özel lansman ile kutladı. Dr. Öğretim Üyesi İsmail Arslan - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Eczacılık Fakültesi, Mikrobiyolog Leyla Tarhan Çelebi, Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Yeşim Temel Özcan, Başyazıcı Gıda Yönetim Kurulu, Başyazıcı bayileri ve basın mensuplarının yoğun katılımı ile gerçekleşen gecede, yeni üretilen ürünler de tanıtıldı. 

Gıda analizlerinde izotop oranı kütle spektrometresi



Dr. İlknur Demirtaş 
Kıdemli Uzman Araştırmacı 
TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri Gıda Güvenliği ve Kalitesi Araştırma Grubu
TÜGİP Ekibi
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.

İş Gıda’da üst düzey atama


Yayın: 21-11-2023
Kategori: Gıda

KFC Genel Müdürlüğü'nü 2020 yılından bu yana sürdüren Feliks Boynuinceoğlu, gerçekleştirilen atamayla İş Gıda Grup CEO’su oldu.

Embracing nature: Versatile and effective solutions for a brighter tomorrow



FiE Global 2023, Booth 4.0F200: Omya to showcase added value, natural ingredient solutions for enhanced health benefits and more efficient processing. Omya, mineral solutions and distribution expert, will present a range of natural ingredients at this year’s FiE Global, all of which provide added health benefits, enhanced nutritional values and optimal process efficiency for a broad range of applications. Highlighted products include both non-nano flow aids Omyafood® 120, known for its excellent moisture-binding properties, and Omya Calcipur®, a fine-particle white pigment designed to reduce mechanical interlocking in powders. Omya will also showcase natural colour and flavouring solutions, alongside innovative excipients for dietary supplements and nutraceuticals.