Kamu Politikaları Stratejik Araştırmaları Merkezi (KAPSAM), Tetra Pak iş birliğiyle "Sıfır Atığa Doğru: İnovasyon ile Sorumlu Gıda Üretimini ve Tüketimini Şekillendirmek" adlı sempozyum düzenledi. Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programda Tetra Pak Asya, Orta Doğu ve Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Ferruh Gürtaş, "Küresel Gıda Sistemlerinin Dönüşümüne ve Dekarbonizasyonuna Öncülük Etmek" konulu bir sunum yaptı.
Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri markalarından Teksüt, süt keyfinden vazgeçemeyenler için yeni ürünü Teksüt Laktozsuz Süt’ü satışa sundu. Besin değeri olarak normal süt ile aynı değerlere sahip olan ve 1 litrelik ambalajında raflarda yerini alan laktozsuz süt; herkes için hafif, keyifli ve sindirimi kolay bir ürün olarak ön plana çıkıyor.
Kalıntısız üretim ve ihracatın sürdürülebilirliği için Avrupa’nın dört yanından baharat üreticileri ve ihracatçıları bir araya geldi. Dünyada 20 milyar dolarlık baharat sektörüne yön veren en önemli üç kuruluştan biri olan Avrupa Baharat Birliği’nin (ESA) Teknik Komite Toplantısı gerçekleştirildi.
Prometeon Türkiye ve Beypi A.Ş arasında imzalanan anlaşmayla Beypiliç’in filosundaki araçların lastik yönetimini, Prometeon Türkiye üstleniyor. Yeni sözleşme 3000 lastik satışı ve filodaki araçların performans optimizasyonunu da kapsayacak.
Bitkisel içerikli beslenme ürünleri ve takviye edici gıdaları bulunan Herbalife, sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmiş bitkisel protein içerikli inovatif ürünlere yatırım yapmaya devam ediyor. 95 ülkede 11 bini aşkın çalışanı olan firma, iklim krizi ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarında bitkisel proteini ön planda tutuyor.
Dünya Peynir Yarışması'nda Balıkesir’in “Kirli Hanım Peyniri”nin Cumhuriyetimizin 100. yılında bronz madalya alması büyük mutluluk ve gurur yaşattı. Yarışmada bronz madalya alınmasında peynir konusundaki çalışmalarıyla tanınan Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur'un büyük katkısı var.
Türkiye’nin en büyük buğday unu üreticilerinden ve ihracatçılarından Doruk Un, hayata geçirdiği sürdürülebilir tarım ve sertifikalı tohum çalışmalarında Ar-Ge ve ıslah çalışmalarını tamamladı. ‘Doruk Tohumculuk’ çatısı altında Marmara Bölgesi’nde üç, İç Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde beş olmak üzere toplam sekiz ayrı sahada buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçek, acıbakla gibi 80’e yakın tohum geliştiren şirket; hastalık ve kuraklığa dayanıklılık, kalite ve rekolte bakımından testlerden başarıyla geçti. Türkiye buğday verimi açısından kıyaslandığında 3 kat fazla verim gösteren çeşitler, en önemli kalite parametresi olan protein değerinde de Türkiye ortalamasının yaklaşık %25 üzerine çıktı.
Takviye edici gıdaya ilk kez “Pastil” ile adım atan Ülker, bu kategorideki iddiasını “Everwell” markasıyla daha da güçlendiriyor. Ülker’in TÜBİTAK iş birliğiyle geliştirdiği, Everwell markası altında çıkardığı gıda takviyesi ürünleri yaygın bir dağıtım stratejisiyle satılacak.
Kastamonu’nun doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkarak bölgenin gelişimine katkı sunmayı amaçlayan Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi, Kastamonu mutfağını ve coğrafi işaretli ürünlerini üniversitelerin gastronomi bölümleri ile buluşturuyor. Projenin ilk adımı, 10-11 Kasım tarihlerinde İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğinde başlıyor.
Tarladan çatala inovasyonu ve markalaşmanın konulacağı 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus & Agri Plus Ödülleri 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’da, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.