Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2022 verilerine göre, Türkiye’nin makarna sektöründe son 10 yıllık dönemde ihracat şampiyonu olan Oba Makarna’nın halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı.
İçim, tüketiciler tarafından çok beğenilen labne ve krema ürünlerini yeni baharat ve lezzetlerle çeşitlendirerek, mutfaklarda farklı ve pratik kullanım alanları açıyor. İçim Labne’ler 180 gramlık ambalajlarda zeytinli kekikli, kajun baharatlı ve Chili ile çeşnilenirken; İçim Şef Krema da 200 ml ambalajlarda mantarlı, peynirli ve kajun baharatlı olmak üzere üç yeni çeşidiyle tüketicilere ulaşıyor.
Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) ve Karma Grup iş birliğiyle düzenlenen sektör spesifik eğitimlerin ilki olan "Temel Proses Validasyonu”, 9 Şubat'ta Pendik Crowne Plaza’da yapıldı. Eğitime gıda ve içecek sanayi profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi.
Türkiye’nin sevilen zincir kafe - restoranları ve en büyük unlu mamul üreticileri arasında yer alan Aslı’nın Genel Müdürü Caner Bayıralan oldu. Uzun yıllar sektörün önde gelen şirketlerinde yöneticilik yapan Bayıralan, Şubat ayı itibariyle genel mdür olarak yeni görevine başladı.
Dünyanın önde gelen hızlı tüketim şirketlerinden olan Unilever, küresel operasyonunda önemli rol oynayan Türkiye’ye liderlik edecek ismi seçti. Unilever Orta Doğu & Türkiye Ev Bakım Lideri Ali Fuat Orhonoğlu, mevcut sorumluluklarına ilave olarak Unilever Türkiye Ülke Başkanı olarak atandı.
Sürdürülebilirlik Akademisi'nin, gıda alanında önemli çalışmalarına geleceğin doğru gıda sistemlerini hedefleyen birçok yenilikçi lider projenin ortaya çıkmasına ilham ve yön vermesi amacıyla bu sene ikinci kez gerçekleştireceği Sürdürülebilir Gıda Ödülleri için başvurular başladı.
Türkiye’nin farklı bölgelerinde 6 üretim tesisiyle sektöründe en fazla süt ve süt ürünleri üretimini yapan ve dünya süt endüstrisinin önde gelen şirketleri arasında yer alan Grup Lactalis çatısı altında faaliyet gösteren Ak Gıda-İçim Süt’ün pazarlama direktörlüğü görevine Ebru Üstün Utku atandı.
DyDo Drinco Türkiye, Saka Su markası ile yenilikçi ve çevre dostu bir projeye daha imza attı. Saka Su şişesine “Ayrılmaz Kapak” tasarımını entegre eden DyDo Drinco Türkiye, kapakların çevreye atılmasını önlemeyi ve geri dönüşümü artırmayı hedefliyor.
Antalya'da daha çok anne adayları için satışa sunulan yeşil erik, fiyatıyla cep yakıyor. Eriğin ortalama 20 gram olan adedi 100 TL’den satılıyor. 6 bin lira olan 1 kilogram yeşil eriğin fiyatı ise yaklaşık 3 gram altın fiyatına denk geliyor.
Areda Piar, Türkiye genelinde '4 Şubat Dünya Ev Yapımı Çorba Günü'ne özel, çorba tüketimine yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmaya göre kelle paça hem "en sevilen" hem de "asla yemem" denilen çorba oldu.