Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Ulusal Süt Konseyi Temsilcisi Teoman Durukan: “Sütte koordinasyon şart”



İstanbul Ticaret Borsası’nın Güvenilir Ürün Platformu desteğiyle düzenlediği ‘Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ toplantılarında bu ay süt sektörünün sorunları tartışıldı. Ulusal Süt Konseyi’ni temsilen konuşan Teoman Durukan, süt sektörünün sorunlarının çözümü için koordinasyonun önemine dikkat çekerek, “Ulusal Süt Konseyi çerçevesinde bir Süt Koordinasyon Kurulu oluşturulmalı” diye konuştu.

Arabica Coffee House’dan kadın istihdamı için önemli yatırım



Türkiye’de kahve sektörünün yenilikçi markalarından Arabica Coffee House, 50 milyon TL’yi aşan bir yatırıma sahip yeni gıda üretim tesisi Tastopia Taste Factory’nin açılışını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Marka bu yatırımıyla, kadın istihdamına da önem vererek herhangi bir eğitim almamış ve meslek sahibi olmayan ev kadınlarının meslek edinmesine ve çalışabilmelerine olanak sağlamayı hedefliyor.


Moda Çikolatacısı’ndan ülke genelinde bayilik müjdesi 



Çikolatalarıyla mutluluk yayarak herkesin daha keyifli bir hayat sürmesini ve ortak bir lezzet kültürü yaratmayı misyon edinen Moda Çikolatacısı, Türkiye genelinde bayilik çalışmalarına başladığını duyurdu.

Türkiye 9 ayda 1 milyon ton makarna ihraç etti



Yılın ilk 9 ayı sonunda Türkiye’nin toplam makarna ihracatı 1 milyon ton oldu. 9 ay sonunda makarna ihracat geliri 678 milyon dolara ulaşan Türkiye gıda ihracatçıları, sektörün uluslararası ölçekte gördüğü ilgiyi kamuoyuyla paylaşmak üzere 25 Ekim Dünya Makarna Günü’nde Dış Ticaret Kompleksi’nde bir araya geldi.  

Necdet Buzbaş’ın "Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılında Gıda Sanayisinin 99 Yılı Kitabı" çıktı



Türk gıda sektörünün duayen isimlerinden, uzun yıllar Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Necdet Buzbaş'ın yazdığı “Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılında Gıda Sanayisinin 99 Yılı" isimli yeni kitabı çıktı. Buzbaş, bu hafta itibariyle kitabevlerinde satışa sunulan kitabıyla ilgili olarak, “Bu kitap, Cumhuriyet’e çok şey borçlu olan Türk gıda sanayisinin görkemli hikâyesi” diyor.

Cibus Tec is underway in Parma, the capital of the technological sector for food & beverage



Mechanics for the F&B industry is one of the sectors of excellence in Italian manufacturing; with over 2,100 active companies and 61,000 employees, the sector generated a turnover of 15.7 billion euros in 2022. Compared to 2019, turnover grew by +7.6%, while the workforce recorded an increase of +11.7%. This industry also represents one of the Made in Italy sectors most suited to international markets, with exports of 8 billion euros in 2022 (+24.2% compared to 2012). In the first six months of 2023, compared to the same period of 2022, the export trend is growing (+16.4%), and at the end of 2023 it is estimated to close with a value of approximately 8.8 billion (+10% compared to 2022).

İş insanı Hasip Gencer hayatını kaybetti



Bir süredir kanser tedavisi gören Uno Ekmekleri ve Komşu Fırın'ın sahibi iş insanı Hasip Gencer hayatını kaybetti.

28. Avrasya Ambalaj Fuarı, 123 ülkeden 75 binin üzerinde ziyaretçi ağırladı



Avrasya coğrafyasında her yıl düzenlenen, alanında en kapsamlı ve en büyük ticaret platformlarından biri olarakl kabul edilen Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, 11-14 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. 17. Gıda ve İçecek Teknolojileri Fuarı Food-Tech ile eş zamanlı düzenlenen Avrasya Ambalaj İstanbul, 1200’ün üzerinde firma ve firma temsilciliğine ev sahipliği yaptı. 

Jokey, Türkiye’deki fabrikasının 25. yılını kutladı



“Her amaç için doğru ambalajı önermek” sloganıyla Türkiye’deki ve çevre ülkelerdeki müşterilerine göz alıcı ve fonksiyonel ambalaj ürünleri üreten Jokey Türkiye, 25. kuruluş yılını yöneticilerinin ve çalışanlarının katıldığı bir etkinlikte kutladı. 
 
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.

Seyidoğlu, Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel 100 bin adet ücretsiz helva dağıtıyor



Geleneksel lezzetlerin 70 yıllık üreticisi Seyidoğlu Gıda, Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olarak şehitler için 100 bin paket helva üretti. 100 bin adet helva İstanbul’un dört bir yanında ücretsiz olarak vatandaşlara ikram ediyor.