Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

BİM'den Hatay'a 21 yeni mağaza


Yayın: 28-02-2024
Kategori: Gıda

BİM, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 şehirde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin yaralarını sarmak için bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Depremin ilk gününden itibaren bölgenin ayağa kalkması için destek veren BİM, Hatay'da 21 yeni mağaza açılışı gerçekleştirdi. 

Dimes'in pazarlama direktörlüğüne Merve Keten atandı



Türkiye’nin önde gelen içecek şirketlerinden Dimes’in pazarlama direktörlüğü görevine 2014 yılından bu yana marka bünyesinde çalışan Pazarlama Grup Müdürü Merve Keten atandı. Pazarlama direktörlüğü görevini daha önce yürüten Duygu Süleymanoğlu ise, 2022 yılında atandığı pazarlamadan sorumlu genel müdürü görevini sürdürüyor.

Yemeksepeti’nde pazarlama ve marka yönetimine stratejik atamalar



Yemeksepeti, marka ve pazarlama stratejilerini ileri taşıyacak stratejik atamalarla kadrosunu güçlendiriyor. 2023-2024 yıllarında göreve başlayan yeni liderler, Yemeksepeti'nin iletişim ve pazarlama stratejilerine taze bir soluk getirerek, şirketin marka imajını ve pazarlama performansını daha da güçlendirmek için çalışmalar yapacak. 

Bunge, Türkiye’de ŞMS Kopuz Gıda ile büyüyeyek



23 binden fazla çalışanı ve 40'tan fazla ülkede faaliyet gösteren 300'den fazla işletmesiyle küresel gıda ve yağlı tohum sektörünün önde gelen ouncularından Bunge, Türkiye’de endüstriyel gıda çözümleri alanında ŞMS Kopuz Gıda ile distribütörlük anlaşması imzaladı. Firma ayrıca Türkiye’deki ilk inovasyon merkezi Creative Stüdyo’nun çalışmalarına da başladı. 

8. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi, 9-10 Mayıs 2024'te İstanbul’da yapılacak



Gıda Güvenliği Derneği tarafından sekizinci kez düzenlenen “Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi” “Gıda Güvenliği Sorumluluğumuzdur” sloganıyla 9-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Grand Cevahir Hotel & Convention Center’da gerçekleştirilecek.

Türkiye'de ev dışı tüketim sektörünün pazar büyüklüğü 15 milyar dolar



Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, 2023 yılında Türkiye'de ev dışı tüketim sektöründe yaşanan gelişmeleri Gıda Teknolojisi Dergisi'ne değerlendirdi.
 
* Bu yazı Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Ocak - Şubat 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Necdet Buzbaş yazdı: Tarım ve gıdada 2023 yılının ardından 2024



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gıda Meclisi Başkanı Necdet Buzbaş kaleme aldığı yazısında, gıda ve tarım sektörleri açısından 2023 yılını değerlendirken, 2024 için beklentilerini paylaştı.
 
* Bu yazı, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Ocak - Şubat 2024 sayısında yayımlanmıştır.

Satış sürecini tamamlayan Tat Gıda hedeflerini açıkladı



Satış süreci tamamlanan Tat Gıda’nın, Koç Holding ve diğer ilgili hissedarların yüzde 49,04'üne denk gelen hisseleri, 19 Şubat 2024 tarihi itibarıyla Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne devir oldu. 1967 yılından bu yana ürünlerini tüketicilerle buluşturan Tat Gıda, yeni dönemde de yatırımlarıyla, üretim, istihdam ve ihracatıyla Türkiye ekonomisine güç vermeyi hedefliyor.

Karma Grup’tan “Raf Ömrü Analizleri Eğitimi”



Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen “Raf Ömrü Analizleri Eğitimi” semineri, 8 Mart 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Eğitim seminerine; gıda sektörü (üretim, kalite, Ar-Ge), gıda laboratuvarları çalışanları ve bu alanlarda görev yapmayı hedefleyen ilgili uzmanlar katılabilecek.

Meyve sebze sektörü Almanya’ya 1 milyar dolar ihracat hedefliyor 



Türk meyve sebze sektörü 3,5 milyon gurbetçimizin yaşadığı, ihracatta lider pazarımız Almanya’ya 2023 yılında ihracatını yüzde 24’lük artışla 543 milyon dolardan 675 milyon dolara çıkardı. 1 milyar dolar ihracat hedefi koydu. Sektör, 1 milyar dolar hedefine ulaşmak için Berlin Fruit Logistica Fuarı’na çıkartma gerçekleştirdi.