Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Birşah markalı sütlerin içinden su çıktı... Marketlerden toplatıldığı açıklandı



Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde üç harfli market zincirlerinden birinde satışa sunulan sütlerin içinde sadece su bulunduğu tespit edildi. Üretici firma olan Danone, yaptığı açıklamada, 'Birşah' markalı sütlerin bazı serilerine üretim aşamasında sehven içilebilir su konulduğunu duyururken, ilgili ürünlerin market raflarından toplatıldığı belirtildi.

Rafinera’ya yatırım yapan COOKSHOP bulut mutfak sektörüne girdi 



Zincir restorancılık sektörünün yenilikçi markalarından COOKSHOP, Türkiye’nin ilk kapıya teslim sağlıklı beslenme planı servis sağlayıcılarından Rafinera (RSY) ile Rafinera’nın bulut mutfak alt markası olan Rafinera Cloud Kitchen’ın (RCK) büyük ortağı oldu. COOKSHOP Markalar Topluluğu, Rafinera ve planladığı yeni yatırımlarıyla yılda 25 milyon kişiye hizmet verme hedefine emin adımlarla yaklaşıyor.

Bayer'e tarım ürünlerinde ihracat ödülü



Bayer, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İHBİR) “Lezzeti Dünyaya Taşıyanlar: İHBİR 2023 Yılı İhracat Öncüleri Ödül Töreni”nde “hububat-bakliyat-baharat” ihracatı yapan şirketler arasında altın ödül almaya hak kazandı.

Terra Pizza yeni yılda 250 restorana ulaşmayı hedefliyor



2024 yılında büyük bir başarıya imza atarak 58 yeni şube açan Terra Pizza, toplamda 47 ilde 200 restorana ulaştı. Yıl boyunca gerçekleştirdiği stratejik büyümeyle daha fazla tüketiciyle buluşan firma, birçok ürününü geniş kitlelere sunarak pazardaki etkisini artırmayı hedefliyor. Yeni yılda 250 şubeye ulaşmayı planlayan markanın büyüme stratejisinin odağında lezzet, müşteri memnuniyeti, kalite ve güvenilirlik bulunuyor.

Çiğ süt tüketirken nelere dikkat etmeliyiz?



Günümüzde çiğ süt tüketimi yaygınlığını koruyor. Ne var ki bazı hijyenik koşullara uyulmadığında tüketilen çiğ süt ciddi enfeksiyonlara hatta hayati riske yol açabiliyor. Acıbadem Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Acıbadem Altunizade Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Sesin Kocagöz, herhangi bir ısıl işlem uygulanmadan satılan sütlerin tüketimi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı, bazı önemli uyarı ve önerilerde bulundu. 

McDonald’s Türkiye’den misafirlerine yeni yıl hediyesi



McDonald’s Türkiye, yeni yıl hediyesi olarak 1-7 Ocak tarihleri arasında restoranlarına gelen kahve tutkunlarına küçük boy filtre kahve veya küçük boy Americano ikram ediyor. “İyi kahve iyi fiyata” mottosuyla yüzde 100 Arabica çekirdeklerden hazırlanan yumuşak içimli kahveler, 07.00-12.00 saatleri arasında tüm misafirlere ücretsiz olarak sunulacak. 

2025 yılı için yemek bedeli açıklandı



2025 yılı günlük yemek ücreti 1 Ocak’tan itibaren KDV dahil 264 TL olarak belirlendi. Bir önceki yıla göre %41,18 artan tutar, 30 Aralık 2024 tarihli ve 32768 sayılı Resmî Gazete kararıyla açıklandı.

Ömer Fethi Gürer: “Tahıl ürünlerinde üretim düşüyor”



CHP Niğde Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman, Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TÜİK’in Tarım ve Orman Bakanlığı verileri üzerinden yaptığı bitkisel üretimde tahıl üretiminde 2024 yılında %7,5 oranında üretim düşmesi tahmin edildiğini belirtti. 

Alışveriş poşetlerine zam geldi.. İşte yeni fiyat



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2019'da hayata geçirilen uygulama ile 25 kuruştan satışına başlanan plastik poşet fiyatı 1 Ocak 2025'ten itibaren 50 kuruş olarak belirlendi.

5 soruda bitkisel yağlarda yapılan taklit ve tağşişler



Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2 Ekim tarihinden itibaren gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları online olarak kamuoyuyla paylaşmaya başlaması Türkiye gündemine oturmuştu. Yurttaşın ne yediğine ve içtiğine dair kafası karışırken, yapılan açıklamalar da soru işaretlerini artırdı. Ülkemizde en fazla hile yapılan gıda ürünlerinin başında bitkisel yağlar, et ve süt ürünleri geliyor. Bitki Bazlı Gıdalar Derneği’nden (BİTKİDEN) Gıda Yüksek Mühendisi Batuhan İnanlar 5 soruda bitkisel yağlarda en çok yapılan hileleri, tağşişin tüketiciler tarafından anlaşılıp anlaşılamayacağını, tağşişin anlaşılmasında kullanılan ve gelecekte kullanılacak gıda güvenliği sistemlerini ve tüketicilerin sorumluluklarını anlattı.  
 
* Bu makale, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık 2024 sayısında yayımlanmıştır.