Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Kocaeli'de TMO silosunda patlama: 2'si ağır 12 yaralı



Kocaeli'nin Derince Limanı'nda TMO silolarında, saat 14.40 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, patlamada yaralı sayısının 12’ye yükseldiğini, yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Vali Yavuz, patlamanın buğday tozu kaynaklı sıkışma sonucu olduğunu değerlendirdiklerini belirtti. AFAD'dan patlamayla ilgili yapılan açıklamada ise "Göçük altında kalan bir vatandaşımız kurtarılmıştır, can kaybı bulunmamaktadır" denildi.

Taze incir ihracatı başladı 



Ege’nin önemli tarımsal ürünlerinden taze incir, başta Almanya, İngiltere, Hollanda, Fransa gibi Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Sarılop taze incirin ihracatı 31 Temmuz’dan itibaren başladı. Kesim tarihi 6 Ağustos, ihracat tarihi ise 7 Ağustos olarak belirlenen siyah incir de raflarda yerini aldı.

ASÜD ve Ekin Endüstriyel’den Süt Endüstrisinde Eşanjör Kullanımı webinarı



ASÜD ve Ekin Endüstriyel A.Ş.ortaklığında organize edilen “Süt Endüstrisinde Eşanjör Kullanımı” başlıklı webinarı, 10 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’te yapılacak.

31. WorldFood İstanbul, gıda sektörünün profesyonellerini bir araya getirecek



Sektördeki son yenilikleri ve gıda trendlerini sergileme ve keşfetme imkanı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 6 – 9 Eylül 2023 tarihlerinde Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.

İçecek sektöründe karbon şoku



İçecek sektörü başta olmak üzere gıda sektörünün alt sektörlerinde, seracılıkta ve daha birçok sektörde kullanılan karbon ve karbondioksitin tedariğinde sıkıntı yaşanıyor. Türkiye’de belli firmalar tarafından tedarik edilen karbondioksit kaynaklarındaki yetersizlikler gazlı içecek devleri başta olmak üzere gıda sektörünü sıkıntıya soktu. Üretimlerine devam etmek için gaz arayışı içine giren firmalar, gaz sıkıntısı çözülmezse yaşanabilecek üretim ve satış kaybının ülke ekonomisine önemli zarar vereceğini söylüyor.

Dimes’ten çevreyi koruyan yatırım



Türkiye’nin önde gelen içecek markalarından Dimes, gerçekleştirdiği çevre odaklı enerji verimliliği yatırımıyla İzmir üretim tesisinde yüksek tasarruf değerleri elde etti. Türkiye’nin önemli enerji hizmet şirketlerinden ESCON Enerji iş birliğinde gerçekleştirilen çalışmada soğutma gruplarına bağlı elektrik tüketiminde yüzde 73,4 oranında düşüş elde edildi ve yıllık 97,6 TEP enerji tasarrufu elde edilirken, karbon emisyonlarında 571 ton karbon azalım sağlandı.

McDonald’s dünyanın en değerli 5. markası oldu



Dünyanın en güvenilir marka değerlendirme organizasyonlarından olan ‘BrandZ En Değerli 100 Küresel Marka’ listesinde ilk 10 marka arasındaki yerini yıllardır koruyan McDonald’s, bu sene listede en değerli ilk 5 marka arasında yer aldı. McDonald’s aynı zamanda listenin ilk 5 markası arasında yer alan tek yeme-içme şirketi oldu. McDonald’s’ın marka değeri bu sene 191 milyar dolar olarak açıklandı. 

Trendyol Yemek'te 2023'ün ilk yarısında zirveye lahmacun yerleşti


Yayın: 03-08-2023
Kategori: Gıda

Trendyol Yemek ve Trendyol Hızlı Market ile 16 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet veren Trendyol, 2023 yılı ilk 6 aya ait verileri açıkladı. Verilere göre market tarafında en yoğun sipariş, akşam 17-19 saatleri arasında verilirken, yemekte en yoğun ilgiyi kahvaltıda simit, öğle ve akşam yemeklerinde ise lahmacun gördü.

Kervan Gıda’dan Mısır’a 30 milyon dolarlık yatırım



Türkiye’nin önemli yumuşak şeker üreticilerinden Kervan Gıda, küresel büyüme yolculuğuna yeni bir üretim merkezi daha ekliyor. Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki pozisyonunu güçlendirmeyi hedefleyen Kervan Gıda, bu kapsamda önümüzdeki dönemde Mısır’a 30 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek.

Peynir: Dünü, bugünü ve geleceği



INNOFOOD Projesi TÜGİP Ekibi'nde Dr. İrfan Demiryol, peynirin tarihini ve endüstri olarak gelişimini ve peynir tüketiminde öne çıkan eğilimleri Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı.
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran sayısında yayımlanmıştır.