Gıda güvenliğine ilişkin doğru bilgilendirmenin altını çizen çalışmalara imza atan Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), gıdaların ambalajlanmasının önemine dikkat çekti. Bu kapsamda TÜGİS Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık, tüketicinin tam olarak gıda ambalajına neden ihtiyacı olduğuna yönelik yorumlarını kamuoyuyla paylaştı. Konuyu değerlendiren TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar ise, “Güvenli gıda ambalajlarını en yalın haliyle; ‘ürünü koruyan, taşıyan, güvenli şartlarda depolanmasını sağlayan ve tüketiciye ürün içeriği hakkında bilgi veren’ şeklinde özetlemeliyiz” dedi.
TOMRA Food’un geliştirdiği en yeni teknolojiler, domates işleyicilerine verimliliği artırma, gıda israfını azaltma, ürün kalitesini iyileştirme, talep edilen ürün özelliklerini karşılama, paketlemeyi en üst seviyeye çıkarma, manüel iş istihdamına dayalı sorunları azaltma ve kârlılığı artırma gücü veriyor.
Gıda ve tarım alanında yenilikçi ürün ve projelerin yarışacağı Beni Hafife Alma İnovasyon Yarışması için ücretsiz başvurular bugün açılıyor.
TÜİK verilerine göre, Türkiye’de 2020 yılında 23,5 milyon ton olan süt üretimi 2021 yılında %1,3 azalışla 23,2 milyon tona, 2022’de ise bir önceki yıla göre %7 düşüşle 21,5 milyon tona geriledi. Artan girdi maliyetleri yüzünden üretici para kazanamadığını belirtirken, tüketiciler ise devamlı yükselen süt ve süt ürünleri fiyatlarından dert yakınıyor.
Haber: ÖZGÜR ÇİLEK / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran sayısında yayımlanmıştır.
Yemeksepeti üyesi on binlerce restoranın 2019’dan bu yana gelişen satış verileriyle ortaya çıkan Türkiye’nin Tatlı Haritası’nda sürpriz zaferler, beklenmedik düşüşler ve çıkış yapanlar dikkat çekiyor. Ekler, 2021'den bu yana tahtını sağlamlaştırırken, bir dönem lider olan suflenin tahtı sallantıda ve mozaik pastanın popülerliği de azalmış durumda. Ancak baklava gibi geleneksel lezzetler popülaritelerini artırarak koruyorlar.
Koeln Parma Exhibitions (KPE) presents the 2023 edition of Cibus Tec which will be held in Parma from 24 to 27 October and announces the birth of the First Machinery Observatory for Food & Beverage
Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye-2022 Araştırması’na göre, şirketlerin 2022 yılı net satışları, bir önceki yıla göre yüzde 148,7 gibi rekor bir oranda artarak yaklaşık 8 trilyon liraya çıktı. Fortune 500 Türkiye şirketlerinin 2022’de gerçekleştirdiği ihracat, bir önceki yıla göre, yüzde 137,9 artarak 2.1 trilyon TL’nin üzerine çıkarken, net kârı ise yüzde 245,5 artarak 545.1 milyar lirayı aştı.
Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future Ödül Töreni için geri sayım başladı. Geleceği beslemeye kararlı ürün ve fikirlerin seçileceği Feed the Future Ödülleri için ücretsiz başvurular 3 Temmuz’da açılıyor.
Schneider Electric, süt ürünleri endüstrisinin yaşadığı zorlukları aşmada teknolojinin önemini vurguluyor. Şirketin geliştirdiği yenilikçi çözümlerle “Endüstriyel Nesnelerin İnterneti’nin” entegre edildiği tesislerde verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlanırken, tedarik zincirlerine de çeviklik ve dayanıklılık kazandırılıyor.
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran sayısında yayımlanmıştır.
Verimliliği artıran ve israfı en aza indiren çözümleriyle gıda alanında sensör tabanlı optik ayıklama makinelerinin lider üreticilerinden olan TOMRA Food, Türkiye’de gıda işleme endüstrisinin en büyük buluşmalarından biri olan FOTEG İSTANBUL fuarında en yenilikçi teknolojileri ve çözümleri ile yerini alacak. 6-8 Temmuz 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuara TOMRA İşlenmiş Gıda bölümüyle katılacak olan TOMRA Food, farklı ürün grupları ve ayıklama hatları için geniş yelpazedeki optik ayıklama çözümlerini sunarken TOMRA 5C makinesini de sergileyecek. (Hall 8, Stand no: B54)