Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Glütensiz hazır gıdalara talep artıyor



Eksun Gıda bünyesinde bulunan glütensiz un pazarının lider markalarından Sinangil ve glütensiz unlu mamüllerin yanı sıra atıştırmalıklar üreten Gluten Yok’un ev sahipliğinde “Çölyak ve Glütensiz Yaşam Zirvesi” düzenlendi. Çölyak Vakfı’nın katkılarıyla çölyak hastalığı konusunda farkındalığı artırmak üzere gerçekleştirilen etkinlikte, çölyak hastalığına ve glütensiz beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının karşılaştığı zorluklare dikkat çekildi.

Doğuş Çay yılda 70 bin çiftçiyle çalışıyor



38 yıldır tarım sektöründe hizmet veren Doğuş Çay, her yıl 70 bin çiftçiyle çalışıyor. Bir yeni güneş enerjisi üretim paneli fabrikasına da sahip olan şirket, alımlarını çiftçilerle birlikte gerçekleştirerek toplamda 11 adet tarım üretim fabrikasında fabrikasında işliyor. Türkiye’nin dört bir yanına ürünlerini kendi markaları adı altında satışa çıkaran Doğuş Çay, bünyesinde 4 bin kişiye istihdam sağlıyor. Marka, yılda bir milyon ton şeker pancarı, 160 bin ton yaş çay, 75 bin ton patates, 50 bin ton domates, 17 bin ton mısır alımı yapıyor.

Tetra Pak’ta ‘Beyaz Bayrak’ dönemi



Tetra Pak, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasının ilk sahiplerinden biri oldu. Uygulama kriterlerini eksiksiz yerine getiren Tetra Pak, bu alanda başarı sağlayan 20 işletme arasına girmeye hak kazandı.

Melisa Tokgöz Mutlu: “Depremin vurduğu tarım desteklerle ayağa kalkar”



2023’ün bereket yılı olduğunu belirten Melisa Tokgöz Mutlu, “Fındıkta, meyvede, domateste bereket var. Ancak tarımda sürdürülebilirliği kaybetmemek için çalışanların işe dönüşü, depremde ağır hasar alan su kuyu ve sistemlerinin yenilenmesi ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayağa kaldırılması gerekiyor” dedi.

BigChefs’in halka arzına 1,89 milyon başvuru yapıldı



BigChefs’in halka arzı tamamlandı. Borsa İstanbul’a yaygın bir talep ile ‘merhaba’ diyecek olan BigChefs’in halka açıklık oranı yüzde 34,58 oldu. BigChefs’in halka arzında, arz büyüklüğünün 5 katını aşan 4.3 milyar TL’lik talep gelirken, 1,8 milyon bireysel yatırımcının talebi karşılandı. Halka arz büyüklüğü ise 832,5 milyon TL oldu.

Damla sakızının toplumsal ve ekonomik yönden güçlendirilmesi için büyük iş birliği



Türkiye’nin sevilen sakız markalarından Falım ile Tohum Derneği’nin damla sakızının toplumsal ve ekonomik yönden güçlendirilmesi için 2023 yılının ocak ayında başlattığı “Falım’la Yeşeren Sakız Ağaçları projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Ege Ormancılık Araştırma Müdürlüğü ve Gülbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi katkılarıyla yürütülen proje ile damla sakızının sektöre ve ülkeye kazandırılması hedefleniyor. 

Duru Pratik Ailesi'nin yeni üyesi garnitür  


Yayın: 05-05-2023
Kategori: Rafa Çıkanlar

Duru’nun 88 yıllık uzmanlığı ve tecrübesiyle geliştirilen Duru Pratik ailesine yeni bir ürün daha katıldı. “Duru Pratik Garnitür”, sofralara hızlı, sağlıklı ve pratik çözümler sunmaya hazırlanıyor.

PepsiCo Türkiye 11 adet yüzde 100 elektrikli aracı filosuna kattı.



PepsiCo Türkiye sürdürülebilir bir gelecek için çevreye duyarlı 10 adet Renault Zoe ve 1 adet de Ford E-Transit yüzde 100 elektrikli aracı filosuna kattı.

3. Ulusal Sütçülük Kongresi ‘sürdürülebilirlik’ penceresinden sektöre ışık tutacak



Türkiye’nin tek süt kongresi olarak öncü bir rol üstlenen 3. Ulusal Sütçülük Kongresi (USKO 2023), 5-6 Ekim tarihlerinde Ankara Cer Modern’de gerçekleştirilecek. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü tarafından Karma Grup organizasyonuyla düzenlenecek olan USKO 2023’e alanında uzman sektör profesyonelleri ve akademisyenler katılacak. Akademi ve süt sektörü arasında köprü görevi üstlenen kongrenin bu yılki ana teması, “Sürdürülebilirlik perspektifinden süt endüstrisinin geleceği” olarak belirlendi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Bölüm Başkanı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve 3. Ulusal Sütçülük Kongresi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ebru Şenel Özkan ile kongrenin içeriğini ve Türkiye sütçülük sektörü açısından önemini konuştuk.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi

Migros’tan çifte büyüme


Yayın: 04-05-2023
Kategori: Gıda

Migros, 2023’ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Fiziki ve online mağazalarıyla beraber yaygınlığını genişleten Migros, rekabetçi fiyatları ve güçlenen bilançosuyla yatırımlarını ve pazar payını artırdı. Migros’un konsolide satışları yılın ilk 3 ayında 27,2 milyar TL’ye ulaştı. Sürdürülebilir büyüme stratejisi çerçevesinde, verimlilikten elde ettiği kaynakların da katkısıyla, yatırımlarına devam eden Migros, 2023 yılında 4 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor.