Sürdürülebilirlik Akademisi ve TÜGİS iş birliğinde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle, düzenlenen ‘Sürdürülebilir Gıda Zirvesi’nde gıdanın geleceği konuşuldu. Nüfus artarken, yaşanan gıda israfına da dikkati çeken sektör temsilcileri, “Türkiye’de günde üretilen 80 milyon adet ekmeğin, 14 milyon adedi israf ediliyor. Gıdanın yüzde 30’u, yani 3’te 1’i tedarik sürecinde kaybediliyor” uyarısı yaptı.
Güvenilir Ürün Platformu tarafından 2.'si düzenlenen Güvenilir Ürün Zirvesi, deprem bölgesinden 65 üreticiyi sektör paydaşları ile buluşturdu. Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, yerel yönetimler, STK ve kanaat önderlerinin katılımı ile gerçekleşen zirvede imzalanan protokol ile kırsaldaki yerel üretimin geliştirilmesi için güç birliği yapıldı.
Bıçak, sıradan ve basit bir kesici araç olmanın çok daha ötesindedir. Aslında tarihsel, kültürel ve sanatsal boyutları vardır. İnsanlık tarihine baktığımızda, bıçakların sadece mutfakta ya da avcılıkta değil, aynı zamanda toplumsal ritüellerde, dini törenlerde ve sanatsal etkinliklerde de önemli bir yere sahip olduğunu görürüz. Tarih boyunca bıçaklar, statü sembolü olarak, hediye olarak veya sanatsal bir eser olarak da kullanılmıştır.
Türkiye’de cam ambalaj endüstrisinin güçlü oyuncularından GCA, yenilikçi ve teknoloji odaklı kimliğini yansıtmak amacıyla yeni bir logo ve slogan tasarladı. Yeni logo şirketin sektördeki dinamizmini ve ileriye dönük vizyonunu ön plana çıkarırken, bu dönüşümü “Ambalajın Cam Zamanı” sloganıyla pekiştiriyor. GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, “Yenilenen kimliğimizle birlikte, sektördeki öncü konumumuzu daha da güçlendirerek, cam ambalajın sınırlarını zorlamaya ve inovasyonla şekillendirmeye devam edeceğiz” diyor.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu röportaj Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Eylül - Ekim sayısında yayımlanmıştır.
Önemli Not: 11-14 Ekim tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı'nda 5. Salon'da 521 numarada bulunan GCA standını ziyaret edebilirsiniz.
Eşit işe eşit ücret, kadın çalışan adayı bulunana kadar işe alım sürecinin uzatılması gibi konularda küresel ölçekte önemli uygulamalara imza atan Barilla, cinsiyet eşitliği taahhüdüne bir yenisini ekledi. Barilla, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek olan yeni Küresel Doğum İzni Kurumsal Politikasıyla, mevcut çalışma yasasının annelere tanıdığı doğum iznine ilave olarak, babaların da annelere tam destek vermesi için 12 haftalık ücretli babalık izni tanımlıyor. Bu uygulama, evlat edinen ebeveynler için de geçerli olacak.
Türkiye'nin ilk ve tek sütçülük kongresi olan Ulusal Sütçülük Kongresi'nin 3.sü Ankara CerModern'de düzenlendi. Karma Grup organizasyonuyla gerçekleşen kongrede akademi ve sektör liderleri biraraya geldi. “Sürdürülebilirlik perspektifinden süt endüstrisinin geleceği” ana temasıyla düzenlenen etkinliğe Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Orta Asya Alt-Bölge Ofisi (FAO) Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu da katıldı.
Scheduled in Parma from October 24 to 27, the 2023 edition of the trade fair will showcase trends and innovations in the Italian and international food machinery industry.
3. Ulusal Sütçülük Kongresi 5-6 Ekim'de Ankara Cer Modern'de gerçekleştirilecek. Karma Grup organizasyonuyla düzenlenecek olan kongrenin bu yılki ana teması “Sürdürülebilirlik perspektifinden süt endüstrisinin geleceği” olacak.
Bu yıl 2.'si düzenlenecek Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future Ödül Töreni için geri sayım başladı. 12 ülkeden gıda sektörüne yön veren isimlerin buluşacağı Zirve, 16 Ekim’de ‘El Ele’ teması ile İstanbul’da yapılacak.
Türkiye’nin önde gelen yaş meyve sebze ihracatçılarından Perla Fruit, kiraz üretimindeki iddiasını TOMRA’nın sunduğu teknolojilerle artırıyor.