Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Kentsel tarımın gıda güvenliğini artırma ve deprem sonrası iyileştirme potansiyeli



Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi ve Lokistik Derneği (LODER) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Atiye Tümenbatur, kentsel tarımın gıda güvenliğini artırma ve deprem sonrası iyileştirme potansiyelini Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı.
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Nisan sayısında yayımlanmıştır. 

Duru Gıda depremin yaralarını sporla sarıyor



Türkiye’yi derinden sarsan depremlerin ardından Duru Performans Spor Kulübü Karaman’a gelen depremzede çocuklara spor eğitimi veriyor.

Et fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi bekleniyor



Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Et, Balık ve Su Ürünleri Sanayi Meclis Üyesi Nedim Anbar, et sektörünün, fiyatların ulaştığı nokta itibari ile şu anda dikkatleri üzerine çektiğini söyleyerek, hala et fiyatlarının yerine oturmadığını, önümüzdeki günlerde fiyat artışlarının devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Fonksiyonel Gıda ve Sağlıklı Yaşam Enstitüsü’nden ücretsiz webinar



Sağlıklı bir yaşam sürmek ve yaşam kalitemizi artırmak hepimizin ortak beklentisi ancak günümüz koşullarında bunu başarmak hiç de kolay değil. Modern insanın fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak için elindeki en büyük güçlerden biri ise doğanın bizlere armağanı besinler. Karma Grup, sağlıklı bir yaşam açısından önem taşıyan fonksiyonel gıdalar ve sağlık üzerine etkileri konusunda bilgilendirmek amacıyla bu konuda önemli çalışmaları bulunan Prof. Dr. Nuray Yazıhan ile 4 Mayıs’ta herkese açık bir webinar düzenliyor.   

Peynir ve zeytin üreticileri 18-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da buluşuyor



Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilecek olan İstanbul Peynir ve Zeytin Fuarı, 18-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluşacak. 

Zeytincilik sektörü ihracatta 1 milyar dolara koşuyor 



Türk zeytincilik sektörü, 2022-23 sezonunun ilk yarısında ihracatını yüzde 144’lük artışla 220 milyon dolardan 537 milyon dolara yükseltti. Zeytincilik sektörü, 2022-23 sezonunda 1 milyar dolar ihracat hedefliyor.

Buğday, arpa ve mısırda gümrük vergisi yüzde 130 oldu



Buğday, mısır ve arpada uygulanan gümrük vergileri yüzde 130 olarak yeniden düzenlendi.

Yemeksepeti, afetzede restoranların deprem öncesi 3 aylık hizmet bedellerini geri ödüyor 



Yemeksepeti, deprem felaketinde en fazla yıkıma uğrayan 4 ildeki tüm üye restoranlarına, deprem öncesindeki 3 ayda elde ettikleri hizmet bedeli gelirini geri ödeme kararı aldı. Yaraların sarılmasına bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla afet bölgesi ilan edilen 11 ilde, depremin ilk gününden itibaren hizmet bedeli almayan Yemeksepeti’nin deprem bölgesi için yarattığı fon, yeni destek paketiyle birlikte toplam 34 milyon TL’yi buldu.

Little Caesars’ın hedefi yıl sonuna kadar 15 yeni şube



27 ülkedeki binlerce restoranı ve şubesiyle faaliyet gösteren dünyanın önde gelen pizza zincirinden  Little Caesars, Türkiye’de büyümesini sürdürüyor. 2023’ün ilk üç ayında üç şube daha açan Little Caesars Türkiye, 115 şubeye ulaştı. Şirket, 2023 yılı sonuna kadar toplamda 15 şube açılışı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Bakery Plus, 27 Nisan Perşembe günü başlıyor



5. Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı – Bakery Plus, 27-30 Nisan tarihleri arasında ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde kapılarını açıyor. 4 yıl aradan sonra lezzet teknolojilerinin başkentte bir araya geleceği uluslararası fuar; unlu mamuller ve pastacılık sektöründen işletmeler başta olmak 20 binin üzerinde ziyaretçinin yatırım süreçlerine yön verecek bir buluşma olacak.