Zincir marketlerde peynirin 154 lira ile 200 lira arasında etiket fiyatını gördüğünü belirten Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, bu durumun besi ve süt üreticiliğindeki maliyet artışlarından kaynaklandığını açıkladı.
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu haber Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Mayıs - Haziran sayısında yayımlanmıştır.
Ekin Endüstriyel tarafından üretilen MIT paslanmaz plakalı eşanjörler, süt ve süt ürünleri, meyve suyu, konserve gıda endüstrisi, alkollü içecekler ve hazır yemek gibi birçok sektörde ürünlerin raf ömrünü uzatıyor.
Kahve Dünyası, Dünya Dondurma Günü özelinde gerçekleştirdiği anketle dondurma tüketim alışkanlıklarımıza ışık tuttu. Ankete katılanların yüzde 84’ü dondurmanın her mevsim tüketilebileceğini söyledi. Katılımcıların yüzde 78’i dondurmayı karışık tercih ederken, dondurmada olmazsa olmaz denilen ilk lezzet çikolatalı oldu.
Sadece etiket okuyarak bütçenize katkı sağlayabilir, alerjik reaksiyonlarınızı azaltabilir, çevreyi ve dünyayı koruyabilirsiniz. Etiket okuma alışkanlığıyla beslenme planınıza uygun raf ömrüne sahip gıdaları seçerek bütçenize katkı sağlayabilirsiniz. Gıdada etiket okumak alerjik reaksiyon riskini azaltıyor.
Çin ve Türkiye’de yaklaşık 3000 restoranla dünyanın en büyük 4 restoran operatöründen biri olan TFI TAB Gıda Yatırımları, dünyanın en büyük bankalarından biri olan Bank of China ile finansman, yatırım kredileri, kurumsal bankacılık, sermaye piyasası borçlanma araçları konularını ve hizmetlerini kapsayan bir mutabakat belgesi imzaladı.
Ulusal Süt Konseyi, çiğ inek sütü tavsiye fiyatının destek hariç 8,5 TL'den 11,50 TL'ye çıkarılmasına karar verdi.
Şirketlerin yenilikçi dijital ürünler tasarlamaları için gereken inovasyon kültürünün kurulması, kurum içi girişimcilik ile geliştirilen fikirlerin doğru adımlarla hayata geçmesi ve global olarak ticarileşmesini sağlayan GOOINN Innovation, bu ay sektör raporlarında son yıllarda çok önemli atılımlar yaşanmış Yapay Zeka (AI) pazarını, gelecek trendleri ve kullanım alanlarını derinlemesine mercek altına aldı.
Gıda güvenliğine ilişkin doğru bilgilendirmenin altını çizen çalışmalara imza atan Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), gıdaların ambalajlanmasının önemine dikkat çekti. Bu kapsamda TÜGİS Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nevzat Artık, tüketicinin tam olarak gıda ambalajına neden ihtiyacı olduğuna yönelik yorumlarını kamuoyuyla paylaştı. Konuyu değerlendiren TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Sidar ise, “Güvenli gıda ambalajlarını en yalın haliyle; ‘ürünü koruyan, taşıyan, güvenli şartlarda depolanmasını sağlayan ve tüketiciye ürün içeriği hakkında bilgi veren’ şeklinde özetlemeliyiz” dedi.
TOMRA Food’un geliştirdiği en yeni teknolojiler, domates işleyicilerine verimliliği artırma, gıda israfını azaltma, ürün kalitesini iyileştirme, talep edilen ürün özelliklerini karşılama, paketlemeyi en üst seviyeye çıkarma, manüel iş istihdamına dayalı sorunları azaltma ve kârlılığı artırma gücü veriyor.
Gıda ve tarım alanında yenilikçi ürün ve projelerin yarışacağı Beni Hafife Alma İnovasyon Yarışması için ücretsiz başvurular bugün açılıyor.