Kahvaltı Sohbetleri’nin Aralık ayı toplantısında konuşan Altınbaş Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Buket Aksu, yapay zeka ve teknolojinin hızla geliştiği günümüz dünyasında kuşaklar arası iletişim üzerinde dururken, milenyum kuşağının özelliklerini anlattı.
Haber ve fotoğraflar: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu haber, Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Kasım - Aralık sayısında yayımlanmıştır.
Türkiye’nin sevilen meyve suyu markalarından Dimes, yeni nesil ürünü Cool Lime Mix için Reklamania Creative iş birliğinde hazırladığı ve yapay zekayı özgün bir dille ele alan “Göründüğünden Daha Fazlası” kampanyası, Smarties Europe 2024 Uluslararası Ödüllerinde, tüm markalar arasında yılın markası ödülünü kazandı. Dimes ayrıca, Smarties Türkiye ve Smarties MEA bölgesel ödüllerin her ikisinde de tüm kategorilerde öne çıkan en olağanüstü kampanyaya verilen Best in Show büyük ödüllerine adını yazdırdı. Marka, ayrıca farklı kategorilerde 5’i Altın toplam 15 ödül kazandı.
İkisi Michelin Yıldızlı olmak üzere 32 yeni restoran, MICHELIN Rehberi İstanbul, İzmir, Muğla’nın 2025 seçkisine dahil oldu. Narımor ve Casa Lavanda ilk yıldızlarını alırken, 9 yeni restoran Bib Gourmand ile, 6 yeni restoran ise çevreye duyarlı yaklaşımları karşılığında MICHELIN Yeşil Yıldızı ile ödüllendirildi. Yetenekli sektör profesyonellerine ise üç farklı özel ödül verildi.
Dünya genelinde çeşitli sektörlere yönelik hassas ölçüm cihazları ve güvenilir çözümler sağlayan METTLER TOLEDO, geliştirdiği çözümlerle gıda üretiminde maliyet azaltımı için yenilikler ve teknolojiler sunuyor.
“Mutlu Et Mutlu Ol” anlayışıyla tüm paydaşlarının mutluluğunu ve toplumsal faydayı hedefleyen Yıldız Holding çeşitlilik ve kapsayıcılık odağındaki etkinliklerinden bir yenisini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirdi.
İstanbul'da sahte içkiden ölümler artıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün paylaştığı bilgiye göre, sahte içkiden ölenlerin sayısı son vakalarla sekizden 17 kişiye yükseldi. Geçen yıla kıyasla 2024 yılında ele geçirilen sahte alkol miktarı 4 kat arttı.
Türkiye’nin dünyanın kuru incir ihtiyacının yüzde 60’ını karşıladığı bilgisini veren Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Türkiye’de üretilen kuru incirin karanlık odalarda UV lambalar altında ve lazerlerle kontrol edildiğini, bir pestisit olmayan aflatoksinin incirlerden ayıklandığını, Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlıklı gıda ürünleri listesinde yer verdiği kuru inciri herkesin gönül rahatlığıyla tüketebileceğini dile getirdi.
Areda Piar’ın Türkiye genelinde 1.100 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, sonbahar ve kış aylarında halkın yüzde 58’i bitki çayı tüketiminin arttığını ifade ediyor. Yüzde 36,2’si bitki çayını keyif aldığı için tüketirken, yüzde 34,1’i sindirim ve bağışıklık sistemine destek olması için tercih ediyor. Halkın yüzde 56,5’i bitki çayını aktardan alırken, yüzde 43,5’i poşet çayları tercih ediyor.