ÖzDöner’in yüzde elli hissesinin Maydonoz Döner tarafından satın alınmasıyla döner sektörü 2023’e girişte önemli bir güç birliğine sahne oldu.
Metro Türkiye, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına bir yenisini ekliyor. Bu kapsamda Metro Türkiye, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Çevre Ajansı tarafından 2024 yılında zorunlu uygulamaya başlanacak “Ulusal Depozito Yönetim Sistemi” öncesinde Kozyatağı Mağazası’nda Depozito Toplama Projesi’ni başlatıyor.
Mondelēz International’ın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye, yılın ilk ihracatını gerçekleştirdi. Şirket 2023 yılında tonajını yaklaşık iki kat artırarak, Gebze fabrikasında üretilen bin 542 ton sakız ve şekerlemeyi yılın ilk günlerinde 13 ülkeye ihraç etti.
Türkiye'nin önde gelen süt ve süt ürünleri markalarından Pınar Süt, 1973 yılından bu yana süt çiftçiliğini destekleyerek Türkiye’yi sağlıklı, güvenilir süt ve süt ürünleriyle buluşturuyor. Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Ülkemizdeki süt üretimini ve bölgesel kalkınmayı destekleyerek geliştirdiğimiz için gurur duyuyoruz” diyor.
Hazır yemek ve ev dışı tüketim sektörü paydaşları İstanbul Ticaret Borsası’nda bir araya geldi. Televizyonlardaki gastronomi programlarının sektöre yönelen gençlerde hayal kırıklığına yol açtığını ve yanlış bir algı oluşturduğunu söyleyen İSTİB Meclis Üyesi Süleyman Tarakçı, gastronomi sektörünün çatı örgütünün devlet tarafından oluşturulması gerektiğine de dikkat çekti.
Artukbey Kahve yeni konsepti ‘Sentez’ ile büyük yatırım atağına geçti. 113. yılda 113 şube hedefiyle yola çıkan firma, 550 milyonluk yatırım ve 400 yeni çalışanla istihdam sayısını bin 500’e çıkarmayı hedefliyor.
Meltem Kimya’nın Pepsi, Yedigün ve Fruko için ürettiği gıda ile temasa uygun yüzde yüz geri dönüştürülmüş pet ambalajdan üretilen şişeleri, WorldStar Küresel Ambalaj Ödülleri’nde birincilik ödülü aldı. Pepsi, Yedigün ve Fruko’nun 1 litrelik şişeleri Türkiye’de tamamen rPET’ten üretilen ilk şişeler olarak öne çıkıyor.
ÇİSİP, ‘Pestisitler ve Sağlığa Etkileri’ raporunu yayınladı. Raporda pestisitlerin sadece tarım alanlarında değil, şehirlerde de yoğun olarak kullanıldığı vurgulandı. Gıdalarda ise birden fazla pestisit kalıntısı bulunduğuna, yani gıdaların daha tehlikeli olan ‘pestisit kokteyli’ içerdiğine dikkat çekiliyor.
TFI TAB Gıda Yatırımları Kurucu Ortağı ve CEO’su Korhan Kurdoğlu, Xinmin Evening News’e verdiği röportajda, “10 yıl önce Burger King markamızla giriş yaptığımız Çin pazarında bugün 150 şehirde 1.400’den fazla restorana ulaştık. TFI olarak önümüzdeki dönemde Çin pazarında daha fazla büyüyeceğiz. Salgın öncesinde olduğu gibi, buradaki sistemimize yıllık 200 yeni restoran ekleme hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), 62. kuruluş yıldönümünü “yeni nesil, aktif işveren sendikacılığı” anlayışıyla kutluyor. TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaan Sidar, “Yeni nesil aktif işveren sendikacılığı anlayışımızla bambaşka bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Sürdürülebilirlik politikalarımızla sektöre yön vereceğiz. Üyelerimizin daha fazla yanında olacağız ve çalışanların gelişimi için projeler geliştireceğiz. Sektördeki bilgi kirliliğinin önüne geçmek için çalışacağız. Ayrıca toplu iş sözleşmeleri dönemlerindeki faaliyetlerimizle çalışma hayatındaki barış ortamına sunduğumuz desteklere devam edeceğiz” dedi.