2023’ün bereket yılı olduğunu belirten Melisa Tokgöz Mutlu, “Fındıkta, meyvede, domateste bereket var. Ancak tarımda sürdürülebilirliği kaybetmemek için çalışanların işe dönüşü, depremde ağır hasar alan su kuyu ve sistemlerinin yenilenmesi ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayağa kaldırılması gerekiyor” dedi.
BigChefs’in halka arzı tamamlandı. Borsa İstanbul’a yaygın bir talep ile ‘merhaba’ diyecek olan BigChefs’in halka açıklık oranı yüzde 34,58 oldu. BigChefs’in halka arzında, arz büyüklüğünün 5 katını aşan 4.3 milyar TL’lik talep gelirken, 1,8 milyon bireysel yatırımcının talebi karşılandı. Halka arz büyüklüğü ise 832,5 milyon TL oldu.
Türkiye’nin sevilen sakız markalarından Falım ile Tohum Derneği’nin damla sakızının toplumsal ve ekonomik yönden güçlendirilmesi için 2023 yılının ocak ayında başlattığı “Falım’la Yeşeren Sakız Ağaçları projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Ege Ormancılık Araştırma Müdürlüğü ve Gülbahçe Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi katkılarıyla yürütülen proje ile damla sakızının sektöre ve ülkeye kazandırılması hedefleniyor.
Duru’nun 88 yıllık uzmanlığı ve tecrübesiyle geliştirilen Duru Pratik ailesine yeni bir ürün daha katıldı. “Duru Pratik Garnitür”, sofralara hızlı, sağlıklı ve pratik çözümler sunmaya hazırlanıyor.
PepsiCo Türkiye sürdürülebilir bir gelecek için çevreye duyarlı 10 adet Renault Zoe ve 1 adet de Ford E-Transit yüzde 100 elektrikli aracı filosuna kattı.
Türkiye’nin tek süt kongresi olarak öncü bir rol üstlenen 3. Ulusal Sütçülük Kongresi (USKO 2023), 5-6 Ekim tarihlerinde Ankara Cer Modern’de gerçekleştirilecek. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü tarafından Karma Grup organizasyonuyla düzenlenecek olan USKO 2023’e alanında uzman sektör profesyonelleri ve akademisyenler katılacak. Akademi ve süt sektörü arasında köprü görevi üstlenen kongrenin bu yılki ana teması, “Sürdürülebilirlik perspektifinden süt endüstrisinin geleceği” olarak belirlendi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Bölüm Başkanı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve 3. Ulusal Sütçülük Kongresi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ebru Şenel Özkan ile kongrenin içeriğini ve Türkiye sütçülük sektörü açısından önemini konuştuk.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
Migros, 2023’ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Fiziki ve online mağazalarıyla beraber yaygınlığını genişleten Migros, rekabetçi fiyatları ve güçlenen bilançosuyla yatırımlarını ve pazar payını artırdı. Migros’un konsolide satışları yılın ilk 3 ayında 27,2 milyar TL’ye ulaştı. Sürdürülebilir büyüme stratejisi çerçevesinde, verimlilikten elde ettiği kaynakların da katkısıyla, yatırımlarına devam eden Migros, 2023 yılında 4 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor.
Belçika Konsolosluğu Flaman Bölgesi Ticaret Ataşeliği’nin, Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) ile beraber organize ettiği The Future of FoodTech: Opportunities in Flanders / Belgium - Gıda Teknolojisinin Geleceği: Belçika Flaman Bölgesi’ndeki Fırsatlar Semineri, 9 Mayıs Salı günü Gebze’de bulunan TÜBİTAK MAM Enstitüsü içindeki TÜGİP Konferans Salonu’nda yapılacak.
Bünyesinde Sinangil ve Gluten Yok markalı ürünler dahil 200’ü aşkın un çeşidini barındıran Eksun Gıda, 2023 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Eksun Gıda’nın 2023 yılının ilk üç aylık döneminde cirosu geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41 artarak 1,1 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşti.
Nestlé Waters dünyasının deneyimli yöneticilerinden Fausto Tazzi, Nestlé Waters Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olarak atandı. Bugüne kadar üst düzey pozisyonlarda çok sayıda görev üstlenen Tazzi, Nisan ayı itibariyle Türkiye’deki görevine başladı.