85 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kervan Gıda, dünyanın şekerleme alanında takip edilen en önemli listelerinden biri olan “2023 Global Top 100 Candy Companies - 2023 Küresel En İyi 100 Şekerleme Şirketi” sıralamasındaki yerini üst basamaklara taşıdı. Geçtiğimiz yıl 82’nci sıradan listeye giriş yapan Kervan Gıda, 2023 listesinde 66’ncı sıraya yükselerek global arenadaki başarılarına bir yenisini ekledi.
Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye, balık üretiminde AB ülkeleri arasında 1.sırada yer almaktadır. Üretimde görülen ilginin tüketimde görülmediği ve kişi başı balık tüketiminin 6-8 kiloyu geçmediğini belirten Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Covid-19 salgını süreciyle birlikte zayıflayan bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede etkili gıda olan balığın; vitaminler, proteinler, yağ asitleri, mineraller bakımında oldukça zengin olması sebebiyle uzmanlar tarafından haftada en az 2 defa tüketilmesinin gerektiğini söyledi.
Türk fındığı, Giresun Ticaret Borsası'nca hazırlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi çerçevesinde hedef pazarlar arasındaki 15 ülkede tanıtılacak.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Kurak bir kış geçiriyoruz. Yağışlar çok yetersiz. Şu an için bir kriz söz konusu değil. Gerekirse depolarımızı kullanırız" dedi.
Hızla değişen dünyada beyaz et sektöründeki önemli yenilik ve gelişmelerin en kapsamlı şekilde tartışılacağı "6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi" üst düzey bilim insanlarının katılımıyla 1-5 Mart 2023 tarihleri arasında Titanic Deluxe Golf Belek Antalya’da yapılacak.
Sirke ve sos sektörünün önde gelen markalarından Kemal Kükrer, üretimi esnasında ortaya çıkan organik atıklarla elektrik üretimine destek olarak doğal kaynakların ve çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen bu çalışmayla şimdiye kadar 874 hanenin 1 aylık tüketimine karşılık gelen miktarda elektrik enerjisi üretildi.
Bu yıl 85’inci yılını kutlayan Türkiye’nin en köklü markalarından Özsüt, koruyucu katkı maddesi içermeden üretilen ev yapımı tadındaki çorbalarıyla pratik yemek sektörüne hizmet vermeyi amaçlıyor.
Ankara'da bugün itibarıyla 100 gram simit 7 TL'den satılmaya başladı. Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, zammın nedeni olarak girdi maliyetlerindeki artışı gösterdi.
Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu, cennet meyvesi kuru incirde sürdürülebilir ihracat için Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği sektörün tüm taraflarını kuru incir üretiminin başkenti Aydın’da “Kuru İncir Kurulu” toplantısında bir araya getirdi.
Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) yapılan açıklamada Ramazan ayı öncesi yeterli düzeyde ürün arzı için gerekli olan tedarik süreçlerinin tamamlandığı kaydedilerek, ihtiyaca göre piyasaya karkas et satışı yapılacağı bildirildi.