Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Sodexo ve Trendyol Yemek arasında iş birliği



Sodexo ve Trendyol Yemek iş birliği sayesinde Sodexo kullanıcıları Trendyol Yemek siparişlerini online olarak kolayca ödeyebilecek. 

Et ve Süt Kurumu kasaplara da kırmızı et tedarik edecek



Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, kasaplara uygun fiyatlı kırmızı et satılacak.

Gençlerde artan kalp krizi riskine dikkat! 



Sağlıklı ve stresten uzak bir yaşam benimsemek kalp sağlığı için hayati önem taşıyor. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Rengin Çetin Güvenç, gençlerde artan kalp krizi riski ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Ahmet Kırman’a ‘Yılın Cama Değer Katan İnsanı’ ödülü



Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman, global cam sektörünün gelişimine yönelik değerli katkıları nedeniyle Phoenix Award Committee tarafından verilen ‘The Glass Person of the Year 2023-Yılın Cama Değer Katan İnsanı’ ödülüne layık görüldü. 

Sezai Uçarmak: "Perakende Kanunu'yla ödeme vadeleri sıkıntısı çözülecek"



İstanbul Ticaret Borsası’nın Güvenilir Ürün Platformu desteğiyle düzenlediği ‘Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ toplantılarında bu ay gıda perakende sektörü konuşuldu. Organize perakende ve  yerel perakende temsilcileriyle Ticaret Bakanlığı yetkililerinin katıldığı toplantında Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Perakende Kanunu’nun 2024 başında yürürlüğe gireceğinin müjdesini verdi.

Kristal Yağları’nda üst düzey atama



Kristal Yağları’nın globalleşme yolculuğuna liderlik eden Christopher Dologh şirketin CEO’su olurken Genel Müdürlük görevini Vural Gözgeç’e devretti. 

BTA'nın yeni CEO’su Baha Bülbül oldu



TAV Havalimanları iştiraki BTA’da üst düzey atama gerçekleşti. Baha Bülbül, BTA’nın yeni CEO’su olarak görevine başladı. 

Kentsel tarımın gıda güvenliğini artırma ve deprem sonrası iyileştirme potansiyeli



Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi ve Lokistik Derneği (LODER) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Atiye Tümenbatur, kentsel tarımın gıda güvenliğini artırma ve deprem sonrası iyileştirme potansiyelini Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı.
 
* Bu makale Gıda Teknolojisi Dergisi'nin Nisan sayısında yayımlanmıştır. 

Duru Gıda depremin yaralarını sporla sarıyor



Türkiye’yi derinden sarsan depremlerin ardından Duru Performans Spor Kulübü Karaman’a gelen depremzede çocuklara spor eğitimi veriyor.

Et fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi bekleniyor



Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Et, Balık ve Su Ürünleri Sanayi Meclis Üyesi Nedim Anbar, et sektörünün, fiyatların ulaştığı nokta itibari ile şu anda dikkatleri üzerine çektiğini söyleyerek, hala et fiyatlarının yerine oturmadığını, önümüzdeki günlerde fiyat artışlarının devam etmesini beklediklerini ifade etti.