Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Hububat ve bakliyat ihracatında 11,5 milyar dolarlık rekor



Türkiye ihracatının önemli kalemlerinden olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün 2022 yılı ihracatı geçen yıla oranla yüzde 25,4 artışla 11,5 milyar dolara ulaştı. İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin (İHBİR) ihracatı ise, Ocak-Aralık döneminde bir önceki yıla oranla yüzde 22,4 oranında artış ile 3,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.
 

İçim’in yeni ürünü Probiyotik Doğal Yoğurt raflarda



‘İçim’le Hayata Dolu Tarafından Bak’ mottosuyla tüketicilerine ulaşan Ak Gıda-İçim Süt’ün pazara sunduğu yeni ürünü İçim Probiyotik Yoğurt, sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklığı desteklemeye yardımcı olma özelliğiyle öne çıkıyor.
 

ŞOK Marketler, Ocak ayı boyunca 1000 üründe fiyatlarını sabitledi



ŞOK Marketler, undan makarnaya, bakliyattan yağa, meyve-sebzeden deterjana kadar belirlenen 1000 üründe fiyatlarını Ocak ayı sonuna kadar sabitledi.
 

Airfryer'da Hangi Ürünler Pişirilebilir?


Yayın: 03-01-2023
Kategori: Bitkisel Yağlar
Etiketler: airfryer fritöz karaca

Karaca Airfryer fritöz  ile et ve balık yemeklerinden kızartmalara, hamur işlerinden sebze yemeklerine kadar pek çok ürünü pişirebilirsiniz. Sağlıklı şekilde yiyecekleri hızlı pişirebilen Airfryer aynı zamanda kullanım pratikliği ile öne çıkar. Peki Airfryer nedir?



Edip Tahincioğlu: "Sakız tüketiminin %90’ı tatlandırıcılı ve şekersiz ürünlerden oluşuyor"



Dergimizin klasikleşen Portre röportajlarında bu sayıda Remik Kimya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Edip Tahincioğlu bir araya geldik. Tahincioğlu ile firma olarak yaptıkları çalışmalar, ana ürünleri olan sakız mayasının özellikleri, ülkemizde ve dünyada sakız pazarında yaşanan son gelişmeler hakkında konuştuk.

Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi


Atıştırmalık ürün trendleri ve aroma vericilerin rolü



Seluz Fragrance & Flavor Aroma Aplikasyon Şefi Zehra Selamet, atıştırmalık ürünlerde son zamanlarda öne çıkan eğilimlei ve aroma vericilerin rölünü anlatıyor. 
 

TOMRA Food, ICOEL ile entegre iş ortaklığına imza attı



Sensör tabanlı ayıklama makineleri, boylama, sınıflandırma ve soyma çözümlerinin önde gelen üreticilerinden TOMRA Food ile meyve taşıma, işleme ve paketleme ekipmanları sektörünün yenilikçi oyuncularından ICOEL, entegre bir iş ortaklığına imza atıyor. Yeni ortaklık, meyve işleyicileri için satış, servis ve müşteri desteğini güçlendirecek ve kolaylaştıracak. 
 

Bulgur üretiminde katma değer yaratan CEREX makine teknolojileri



Mateksis Makine Proje ve Pazarlama Müdürü Aydın Gören, bulgur üretiminde kullanılan CEREX teknolojilerini ve sunduğu avantajları Gıda Teknolojisi Dergisi için yazdı.
 

Uzmanlar uyarıyor: "Böyle giderse et fiyatları altınla yarışacak"



Türkiye’de yüksek seyreden kırmızı et fiyatları tartışmaları ve belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. Sektör temsilcileri ve uzmanların önemli bir bölümü hayvanların kesime gönderilmesi nedeniyle yakın zamanda et fiyatlarının aşırı yükseleceğini iddia ediyor.
 
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi

Yemeksepeti, Türkiye’nin çorba haritasını çıkardı



Her yöresinde kendine özgü lezzetler barındıran Türkiye’nin çorba haritasını Yemeksepeti çıkardı. Tüm Türkiye’de farklı kriterlerde çorba şampiyonu mercimek çorbası olurken, ayran aşı çorbası bir yılda 6 sıra birden yükseldi ve bazı şehirlere ait  istatistikler ilgi çekici ayrıntılar ortaya çıkardı.