Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Muğla çam balı uluslararası platforma taşındı



Türkiye’de üretilen çam balının dünyaya tanıtıldığı 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Marmaris Grand Yazıcı Turban Otel’de gerçekleşti. Muğla Valiliği himayesinde Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü katkılarıyla, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından gerçekleştirilen kongrede konuşan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Türkiye’nin ihraç ettiği tek balın çam balı olduğunu ve üretimin yüzde 85’ini Muğla’nın gerçekleştirdiğinin altını çizerek değişen iklim koşulları nedeniyle azalan çam balından maddi kaybı önlemek amacıyla bal yan ürünleri üretimine başladıklarının altını çizdi. 
 

Türkiye’nin ilk McDonald's dijital sipariş ekranları Sabiha Gökçen Havalimanı’nda



Yolcu dostu uygulamalarıyla hızlı ve keyifli seyahati birleştiren  Sabiha Gökçen Havalimanı, dış hatlar terminalinde hizmete açılan Türkiye’nin ilk McDonald's dijital sipariş ekranlarıyla yolcularını yeni bir seyahat deneyimine davet ediyor.
 

Sevilen makarna markası Piyale 100 yaşında



Türkiye’yi makarnayla buluşturan ilk markalardan olan ve yıllar içinde tüketicilerin beğenisini kazanan Piyale’nin 100’üncü yılı kutlanıyor.
 

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklandı



Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar ‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçundan gözaltına alınmıştı. İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki ifade işlemeleri sonrası adliyeye sevk edilen Kolivar, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklandı.
 

Ülker 9 aylık bilançosunu açıkladı



Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Ülker, 2022'nin dokuz ayında hem Türkiye operasyonları hem de ihracat ve yurt dışı operasyonlarıyla büyümeye devam etti. Şirket cirosunu 19 milyar TL’ye ulaştırdı. 
 

Bakanlıktan baharatta kanserojen madde iddiasına ilişkin açıklama



Tarım ve Orman Bakanlığı, Singapur'a gönderilen Türk markalı baharat ürünlerinde kanserojen madde bulunduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
 

Halk Ekmek'ten açıklama: "İstanbul'da yıl sonuna kadar zam yok"



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Ekmek’e yıl sonuna kadar zam yapmayacağını açıkladı.

7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi’ne yoğun ilgi



Gıda Güvenliği Derneği tarafından düzenlenerek, ülkemizden ve dünyadan gıda sektörünün paydaşlarını ve uzmanlarını bir araya getiren Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi'nin 7.'si İstanbul Grand Cevahir Hotel Kongre Merkezi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
 

Cihan Kolivar: “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir”



Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” dedi.
 

Teksüt, Bulgaristan ve Bosna Hersek’e ihracata başladı 



Türkiye’de bayi ağını genişleterek ve e-ticaret platformlarını kullanarak yaygınlığını artıran Teksüt, katıldığı yurtdışı fuarlar ve pazarlama çalışmaları ile ürün gönderdiği ülke sayısını 39’a çıkardı. Teksüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Özmen, dünyada peynir denince ilk akla gelen ülkelerden Fransa’da, Teksüt olarak bulunmaktan dünya gıda sektörüne yön veren Paris SIAL fuarında ödüllü Teksüt ürünleriyle yer almaktan gurur duyduklarını belirtti.