Gıda, içecek, ambalaj, kozmetik gibi kritik sektörlere yönelik spesifik eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Karma Grup tarafından organize edilen Koku Atölyesi, 17 Mart Cuma günü İstanbul’da yapılacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı yaşanan fiyat artışları ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sebebiyle 14 Nisan'a kadar domates ihracatının 14 Nisan 2023 tarihine kadar kısıtlanmasına karar verdi. Yasak kararıyla şoke olan domates ihracatçıları, "Domates ihracatına getirilen yasak hem ihracatçılarımıza hem de üreticilerimize tamiri mümkün olmayan hasarlar verecektir. Bu yanlış kararda ısrar edildiği takdirde önümüzdeki yıl domatesi ithal etmek zorunda kalacağız" denildi.
Depremden etkilenen illerde tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için güçlerini birleştiren Güvenilir Ürün Platformu ve Gıda Perakendecileri Derneği bölgede hasat ve ekim çalışmaları başlattı. Haydi Türkiye Şimdi Hasat Zamanı isimli projeyle üretimin sürmesi ve ürünlerin perakende marketler kanalıyla tüketici ile buluşması amaçlanıyor.
20-24 Şubat tarihlerinde gerçekeleşen Gulfood Dubai Fuarı’nda 167 firmayla temsil edilen Türkiye gıda sektörü, Orta Doğu ve Körfez ülkelerine 10 milyar dolar ihracat hedefi koydu.
Karma Grup tarafından 2-3 Mart tarihlerinde süt endüstrisinden profesyonellere yönelik düzenlenen Süt Akademisi 2023’te, yenilikçi teknolojilerin tüketicilerin yaşam kalitesini artıracak katma değerli ürünlere dönüşmesi süreci uzman isimlerle ele alındı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gıda Meclisi Başkanı Necdet Buzbaş, Türkiye’de gıda sektöründe 2022’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
* Bu makale deprem felaketinden önce kaleme alınmıştır.
Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında Japonya, Tayland, Endonezya, Hindistan, Şili, Vietnam, Meksika gibi pazarlarda aktif olmayı hedeflediklerini anlatan Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Uysallı, “Kaliteli ve standartları yüksek ürünlerimizle markalaşmak uzun vadeli hedeflerimiz arasındadır” diyor.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
Burkut Su Tekniği A.Ş., 39 yıldır gıda ve içecek sektörüne kaliteli su hazırlama sistemleri kurarken, bu sistemlerin sağlıklı çalışması için servis hizmeti veriyor ve gerekli sarf malzemelerini temin ediyor. Firmanın kurucusu olan Yüksek Müh. Enis Burkut ile günümüzde gerçekleştirdikleri çalışmaları, gıda - içecek sanayinde su kalitesinin önemini ve kısa bir süre önce yayınladığı Proses Suyu isimli e - kitabını konuştuk.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
* Bu röportaj 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden önce yapılmıştır.
Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, Türkiye'de ev dışı tüketim sektörünün 2022 yılındaki görünümünü Gıda Teknolojisi Dergisi için kaleme aldı.
* Bu yazı deprem felaketinden önce hazırlanmıştır.
Dünyanın ilk ticari emülgatörünün mucidlerinden 105 yıllık Danimarkalı emülgatör üreticisi Palsgaard’ın 2020 yılında Türkiye pazarına yaptığı büyük yatırımı takip eden hızlı büyüme operasyonları sonucunda iki üst düzey atama gerçekleşti. Palsgaard Türkiye Genel Müdürü Cengiz Altop, şirketin Global Çikolata Endüstrisi Kıdemli Ticari Lideri görevine getirilirken; Palsgaard Türkiye’de 2 yıldır teknik satış direktörlüğü görevinde bulunan Eymen Baltaşı Çırağıloğlu, Altop’un yerine Genel Müdür olarak atandı.