Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Nestlé Sweetened Condensed Milk Türkiye'de pazara sunuldu



Ev dışı tüketim sektörünün öncü iş birimlerinden Nestlé Professional Türkiye, yaratıcı ve yenilikçi ürünleriyle yeme içme sektörünün profesyonellerine ihtiyaç duydukları çözümleri sunmaya devam ediyor. Şef ve işletmecilerin özellikle global reçetelerde rastladığı Condensed Milk şimdi Nestlé kalitesiyle Türkiye’de pazara sunuldu.

Avşar’dan vitamin deposu yeni ürün: Berry Hibiscus



Türkiye'nin önde gelen maden suyu üreticilerinden Avşar, 20 çeşit üründen oluşan maden sularını tüketicileriyle buluşturuyor. Avşar, Berry Hibiscus’ta kırmızı meyve ve hibiscusun aromatik lezzetini birleştirerek yenilikçi bir içim deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Migros ve KAGİDER iş birliğinde tarımda kadın girişimcilere güçlü destek



Türkiye Kadın Girişimciler Derneği - KAGİDER ve Migros iş birliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen Tarımda Kadın Girişimci Geliştirme ve Hızlandırma Programı İstanbul’da gerçekleştirildi. Yoğun eğitim programlarının uygulandığı iki günlük kampa 24 farklı ilden katılan 43 kadın girişimci arasından seçilecek olan kişiler bir yıl boyunca mentorluk desteğinden yararlanacak. Migros, kampa katılan ve kalite standartlarına uygun üretim yapan tüm girişimcilere ürünlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazalarında satış imkânı sunacak. 

SushiCo’ya yeni pazarlama direktörü



Türkiye’nin önde gelen Uzak Doğu restoran zincirlerinden SushiCo, 2025 yılına güçlü bir adım atarak önemli bir atama gerçekleştirdi. Şirketin pazarlama yönetimini ve stratejik büyüme hedeflerini ileriye taşımak amacıyla pazarlama direktörlüğü pozisyonuna N. Tülin Karaman atandı.

Ülker ikinci kez dünya birinciliğine yükseldi 



Türkiye’nin gıda devlerinden Ülker; uluslararası finansal analiz ve raporlama kuruluşu LSEG’in (London Stock Exchange Group) çevresel, sosyal ve yönetişim performansı değerlendirmesinde ikinci kez kendi kategorisinde birinciliğe yükseldi.  

Restoranlardan ilginç uygulama... 'Rezervasyon kaporası' talep etmeye başladılar



Bazı işletmeler, yasal boşluktan yararlanarak müşterilerden "rezervasyon kaporası" talep etmeye başladı. Kimi işletmeler kişi başı 500 lira gibi sabit bir ücret alırken kimileri oluşturulan menü fiyatını peşin talep ediyor.

6 aydır eylem yapan Polonez işçileri ve işveren uzlaştı



Tek Gıda İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkarılan ve 6 aydır eylem yapan 146 Polonez işçisi için yapılan toplantıda işveren ile sendika temsilcisi arasında uzlaşma sağlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, sağlanan anlaşmanın özellikle işçilerin haklarını teminat altına alan bir çerçevede oluşturulduğunu açıkladı.

Gıda sahteciliğinde bir eşik daha aşıldı... Peynirden mantar ilacı çıktı



Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığını tehlikeye atan ürünleri ifşa etti. 2025 yılının ilk listesinde bir skandala imza atıldı.

Birşah markalı sütlerin içinden su çıktı... Marketlerden toplatıldığı açıklandı



Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde üç harfli market zincirlerinden birinde satışa sunulan sütlerin içinde sadece su bulunduğu tespit edildi. Üretici firma olan Danone, yaptığı açıklamada, 'Birşah' markalı sütlerin bazı serilerine üretim aşamasında sehven içilebilir su konulduğunu duyururken, ilgili ürünlerin market raflarından toplatıldığı belirtildi.

Rafinera’ya yatırım yapan COOKSHOP bulut mutfak sektörüne girdi 



Zincir restorancılık sektörünün yenilikçi markalarından COOKSHOP, Türkiye’nin ilk kapıya teslim sağlıklı beslenme planı servis sağlayıcılarından Rafinera (RSY) ile Rafinera’nın bulut mutfak alt markası olan Rafinera Cloud Kitchen’ın (RCK) büyük ortağı oldu. COOKSHOP Markalar Topluluğu, Rafinera ve planladığı yeni yatırımlarıyla yılda 25 milyon kişiye hizmet verme hedefine emin adımlarla yaklaşıyor.