Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

İdil Yiğitbaşı: “Süt üretimini ve bölgesel kalkınmayı destekleyerek sektörü geliştiriyoruz”



Türkiye'nin önde gelen süt ve süt ürünleri markalarından Pınar Süt, 1973 yılından bu yana süt çiftçiliğini destekleyerek Türkiye’yi sağlıklı, güvenilir süt ve süt ürünleriyle buluşturuyor. Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Ülkemizdeki süt üretimini ve bölgesel kalkınmayı destekleyerek geliştirdiğimiz için gurur duyuyoruz” diyor. 

Süleyman Tarakçı: "Televizyon programları gastronomi sektörüne zarar veriyor"



Hazır yemek ve ev dışı tüketim sektörü paydaşları İstanbul Ticaret Borsası’nda bir araya geldi. Televizyonlardaki gastronomi programlarının sektöre yönelen gençlerde hayal kırıklığına yol açtığını ve yanlış bir algı oluşturduğunu söyleyen İSTİB Meclis Üyesi Süleyman Tarakçı, gastronomi sektörünün çatı örgütünün devlet tarafından oluşturulması gerektiğine de dikkat çekti.

Artukbey Kahve 113. yılında 113 şube hedefliyor 


Yayın: 27-01-2023

Artukbey Kahve yeni konsepti ‘Sentez’ ile büyük yatırım atağına geçti. 113. yılda 113 şube hedefiyle yola çıkan firma, 550 milyonluk yatırım ve 400 yeni çalışanla istihdam sayısını bin 500’e çıkarmayı hedefliyor.

Pepsi rPET şişelerine WorldStar’dan birincilik ödülü



Meltem Kimya’nın Pepsi, Yedigün ve Fruko için ürettiği gıda ile temasa uygun yüzde yüz geri dönüştürülmüş pet ambalajdan üretilen şişeleri, WorldStar Küresel Ambalaj Ödülleri’nde birincilik ödülü aldı. Pepsi, Yedigün ve Fruko’nun 1 litrelik şişeleri Türkiye’de tamamen rPET’ten üretilen ilk şişeler olarak öne çıkıyor.

ÇİSİP açıkladı: Gıdalarda pestisit kokteyli tehlikesi!



ÇİSİP, ‘Pestisitler ve Sağlığa Etkileri’ raporunu yayınladı. Raporda pestisitlerin sadece tarım alanlarında değil, şehirlerde de yoğun olarak kullanıldığı vurgulandı. Gıdalarda ise birden fazla pestisit kalıntısı bulunduğuna, yani gıdaların daha tehlikeli olan ‘pestisit kokteyli’ içerdiğine dikkat çekiliyor.

TFI TAB Gıda Yatırımları bu yıl Çin’de 200 restoran açacak



TFI TAB Gıda Yatırımları Kurucu Ortağı ve CEO’su Korhan Kurdoğlu, Xinmin Evening News’e verdiği röportajda, “10 yıl önce Burger King markamızla giriş yaptığımız Çin pazarında bugün 150 şehirde 1.400’den fazla restorana ulaştık. TFI olarak önümüzdeki dönemde Çin pazarında daha fazla büyüyeceğiz. Salgın öncesinde olduğu gibi, buradaki sistemimize yıllık 200 yeni restoran ekleme hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

TÜGİS, Türkiye’de aktif işveren sendikacılığı dönemini başlatıyor



Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS), 62. kuruluş yıldönümünü “yeni nesil, aktif işveren sendikacılığı” anlayışıyla kutluyor. TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaan Sidar, “Yeni nesil aktif işveren sendikacılığı anlayışımızla bambaşka bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Sürdürülebilirlik politikalarımızla sektöre yön vereceğiz. Üyelerimizin daha fazla yanında olacağız ve çalışanların gelişimi için projeler geliştireceğiz. Sektördeki bilgi kirliliğinin önüne geçmek için çalışacağız. Ayrıca toplu iş sözleşmeleri dönemlerindeki faaliyetlerimizle çalışma hayatındaki barış ortamına sunduğumuz desteklere devam edeceğiz” dedi.

Kervan Gıda’dan uluslararası başarı



85 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kervan Gıda, dünyanın şekerleme alanında takip edilen en önemli listelerinden biri olan “2023 Global Top 100 Candy Companies - 2023 Küresel En İyi 100 Şekerleme Şirketi” sıralamasındaki yerini üst basamaklara taşıdı. Geçtiğimiz yıl 82’nci sıradan listeye giriş yapan Kervan Gıda, 2023 listesinde 66’ncı sıraya yükselerek global arenadaki başarılarına bir yenisini ekledi.

Türkiye’de kişi başı balık tüketimi 6-8 kiloyu geçmiyor



Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye, balık üretiminde AB ülkeleri arasında 1.sırada yer almaktadır. Üretimde görülen ilginin tüketimde görülmediği ve kişi başı balık tüketiminin 6-8 kiloyu geçmediğini belirten Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Covid-19 salgını süreciyle birlikte zayıflayan bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede etkili gıda olan balığın; vitaminler, proteinler, yağ asitleri, mineraller bakımında oldukça zengin olması sebebiyle uzmanlar tarafından haftada en az 2 defa tüketilmesinin gerektiğini söyledi. 

Fındık yeni pazar bulmak için 15 ülkede tanıtılacak


Yayın: 24-01-2023
Kategori: Gıda

Türk fındığı, Giresun Ticaret Borsası'nca hazırlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi çerçevesinde hedef pazarlar arasındaki 15 ülkede tanıtılacak.