Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir, 2022 sonunda Türkiye’nin ambalaj ihracatının 7,5 milyar dolar olmasını öngördüklerini belirtiyor.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, son aylarda ekonomide yaşanan sıkıntılı süreç ve buna bağlı olarak halkın alım gücündeki azalma yüzünden baklava tüketiminde yüzde 25’lik düşüş olduğunu belirtiyor.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
CEREX, tahıl şişirme sistemleri, döner ocaklar, yüksek brix kaplama sistemleri ve çarpma fırınları sağlayarak kahvaltılık gevrek endüstrisine ve atıştırmalık gıda endüstrisine hizmet veriyor.
Efe Teşhir Ekipmanları, perakende satış mağazalarında ürünlerin teşhirini yapmak için dünya standartlarında teşhir ekipmanları üretiyor.
Türkiye’nin sevilen ambalajlı su markalarından Erikli, Korumamız Gerekli İnisiyatifi kapsamında Bursa’nın en önemli gelir kaynaklarından kestane ağaçlarının korunması ve verimliliğinin artırılmasını desteklemek için çalışma başlattı. TAGEM bünyesindeki Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü’nün rehberliğinde dört farklı bölgede, Bursalı çiftçilere kestane yetiştiriciliği eğitimi verildi. Proje kapsamında, kestane ağaçlarının iyileştirilmesi ve üretimde verimin artırılmasıyla bölgede sürdürülebilir tarım amaçlanıyor.
Golf Dondurma, gıda güvenliği alanında dünyanın en önemli standartlarından biri olan American Institute of Baking (AIB) sertifikası almaya hak kazandı. Türkiye’de bu sertifikayı alan 3 firmadan biri olan Golf Dondurma, böylece üretimden dağıtıma kadar iş süreçlerinin tüm halkalarının yüksek güvenlikli işlediğini kanıtlamış oldu.
Türkiye’nin seçkin Süt ve Süt Ürünleri markası Tahsildaroğlu Süt Ürünleri, Türkiye Aşçılar Federasyonu ile bir sponsorluk anlaşması imzaladı. TAFED’in ana sponsoru olarak marka, Federasyon ile Türk gıda sektörünü ve yerli peynirlerimizi dünyada temsil etmeyi amaçlıyor.
Dünyanın önde gelen kahve zincirlerinin başında gelen Caribou Coffee’nin, Orta Doğu’daki önde gelen pazarlarından biri olan Türkiye’nin yeni Genel Müdürü Esin Aktürk Tosya oldu.
Çok sayıda malzemenin kararında ve kıvamında buluşmasından doğan aşure lezzeti, damakları şenlendiren en leziz tatlı çeşitlerinden biridir. Her yıl Muharrem ayının 10 günü, ‘aşure günü’ olarak kabul ediliyor ve 2022 yılında da bugün 8 Ağustos’a tekabül ediyor. Eğer siz de gerek lezzeti gerekse kıvamıyla enfes bir aşure hazırlamak istiyorsanız bildiğiniz tüm tarifleri unutun! Çünkü en doğru aşure tarifi bilgisini uygulamanız durumunda muazzam bir aşure lezzeti de elde edebilirsiniz. Peki, aşure nasıl yapılır?
Barilla Türkiye, İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak İrem Feyzioğlu’nun; Satıştan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak ise Mustafa Ulubahşi’nin atandığını duyurdu.