Karaca Airfryer fritöz ile et ve balık yemeklerinden kızartmalara, hamur işlerinden sebze yemeklerine kadar pek çok ürünü pişirebilirsiniz. Sağlıklı şekilde yiyecekleri hızlı pişirebilen Airfryer aynı zamanda kullanım pratikliği ile öne çıkar. Peki Airfryer nedir?
Dergimizin klasikleşen Portre röportajlarında bu sayıda Remik Kimya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Edip Tahincioğlu bir araya geldik. Tahincioğlu ile firma olarak yaptıkları çalışmalar, ana ürünleri olan sakız mayasının özellikleri, ülkemizde ve dünyada sakız pazarında yaşanan son gelişmeler hakkında konuştuk.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
Seluz Fragrance & Flavor Aroma Aplikasyon Şefi Zehra Selamet, atıştırmalık ürünlerde son zamanlarda öne çıkan eğilimlei ve aroma vericilerin rölünü anlatıyor.
Sensör tabanlı ayıklama makineleri, boylama, sınıflandırma ve soyma çözümlerinin önde gelen üreticilerinden TOMRA Food ile meyve taşıma, işleme ve paketleme ekipmanları sektörünün yenilikçi oyuncularından ICOEL, entegre bir iş ortaklığına imza atıyor. Yeni ortaklık, meyve işleyicileri için satış, servis ve müşteri desteğini güçlendirecek ve kolaylaştıracak.
Mateksis Makine Proje ve Pazarlama Müdürü Aydın Gören, bulgur üretiminde kullanılan CEREX teknolojilerini ve sunduğu avantajları Gıda Teknolojisi Dergisi için yazdı.
Türkiye’de yüksek seyreden kırmızı et fiyatları tartışmaları ve belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. Sektör temsilcileri ve uzmanların önemli bir bölümü hayvanların kesime gönderilmesi nedeniyle yakın zamanda et fiyatlarının aşırı yükseleceğini iddia ediyor.
Haber: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
Her yöresinde kendine özgü lezzetler barındıran Türkiye’nin çorba haritasını Yemeksepeti çıkardı. Tüm Türkiye’de farklı kriterlerde çorba şampiyonu mercimek çorbası olurken, ayran aşı çorbası bir yılda 6 sıra birden yükseldi ve bazı şehirlere ait istatistikler ilgi çekici ayrıntılar ortaya çıkardı.
Balparmak, Gıdanın Yıldızları Ödülleri’nde 40 bini aşkın Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisinin oylarıyla bal ve gıda takviyesi kategorilerinde 2 ayrı ödülün sahibi oldu.
Uluslararası vegan ve vejetaryen ürün ve hizmet etiketleme kuruluşu V-Label’ın, pazar araştırma ve danışmanlık şirketi FMCG Gurus ile birlikte yürüttüğü yeni araştırma, Türkiye’de ve Avrupa’da vegan gıda endüstrisine ve mevzuatına yön verecek çarpıcı veriler sunuyor.