Sürdürülebilir Gıda Platformu (SGP), Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, gıdada şeffaflık ve izlenebilirlik farkındalığını ölçümleyen, “Türkiye Gıdada Şeffaflık ve İzlenebilirlik Tüketici Araştırması” sonuçlarını açıkladı. Ipsos Türkiye iş birliğiyle gerçekleştirilen araştırma çarpıcı veriler ortaya koyuyor. Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de tüketicilerin yüzde 72’si izlenebilirlik kavramını duymadığını belirtiyor. Toplumun yüzde 89 gibi büyük bir çoğunluğu ürünlerin nerede, ne şekilde üretildiğini ve ürünün hangi hammaddelerden üretildiğini bilmek istediğini ifade ederken, yüzde 83’i izlenebilirliği sağlayan markaların ürünlerine daha çok güveneceğini belirtiyor.
İstanbul Ticaret Borsası’nın düzenlediği ‘Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ toplantılarının altıncısında kuruyemiş sektörünün sorunları konuşuldu. “Ekonomiye Yön Veren Atıştırmalık: Kuruyemiş” başlığıyla düzenlenen toplantıda, fındık, Antep fıstığı, ceviz başta olmak üzere kuruyemişlerde üretim, ihracat ve pazarlama çalışmalarıyla ürün standartları ele alındı.
Ücretsiz indirilebilen yayın, ticari avantajı arttırmak için ayıklama verilerine nasıl kolayca erişilebileceğini ve dataların nasıl anlaşılabileceğini aktarıyor.
Ulusal ve uluslararası fuar başarılarına imza atan SO Fuar Grubu 5-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek F İstanbul Gıda, İçecek, İşleme ve Ambalaj Fuarı ile sektöre yeni bir yön vermeyi hedefliyor. SO Fuar Grubu Kurucusu ve F İstanbul Fuarı koordinasyonunu yürüten Özgür Sofuoğlu, F İstanbul’u gelecek yıllarda önemli bir marka haline getirmek istediklerini dile getiriyor.
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, süt yem paritesinin 1,3'ün altına düşmemesi için fiyat oluşturucuları bilinçlendirdiklerini belirtti.
Muğla Valiliği Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) destekleri ile 2018 yılından beri her yıl büyüyerek devam eden ve Muğla'nın Vali Hanım Çileği olarak bilinen Çilek Projesi sayesinde üretim alanları iki katına çıktı. 2021 yılı verilerine göre çilek üretiminde Muğla 16. sırada yer alarak kaliteli çilek üretimiyle kısa sürede pazarda yerini aldı.
Gıda ve içecek sektörü 2022 yılının birinci çeyreğinde 6,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Sektör, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26,2 oranında artış gösterdi. Bu kapsamda, Federal Fuar & Kongre Yönetimi tarafından düzenlenen F İstanbul Gıda, İçecek, İşleme ve Ambalaj Fuarı, 5-7 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Avrupa, BDT, Kuzey Afrika ve Orta Doğu pazarını hedef alan fuar, sektör ilgililerini profesyonel alıcılarla buluşturacak.
Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım fıstıktaki fiyat artışları son buluncaya kadar fıstıklı baklava üretmeyeceklerini söyledi. Yıldırım, "Stokçular piyasadan fıstığı toplayıp 'fıstık bu sene yok' diye piyasaya korku salıyor” iddiasında bulundu.
İzmir merkezli restoran zinciri Baydöner'e siber saldırı düzenlendiği açıklandı. İlk tespitlere göre ilk tespitlere göre 505 binden fazla kişiye ait isim, e-posta, cep telefonu, cinsiyet, yaşadığı şehir gibi kişisel bilgiler ele geçirildi.