Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Gıda ve içecek tesislerinde su yönetimi Burkut ile güvence altında



Pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren işletmenin üretim proseslerinde ihtiyaç duydukları suyun hazırlanmasında 38 yıldır çözümler sunan Burkut, geliştirdiği sistemlerle su verimliliğini %90’ın üzerine çıkarmayı başardı. Son yıllarda proses suyu hazırlanma projelerinin yanı sıra atık suyun geri kazanılması için de projeler üretip sistemler kurduklarını açıklayan Burkut Su Tekniği A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Kaya Jason Burkut’la gıda ve içecek endüstrisinde su kalitesinin önemini ve bu alanda sundukları yenilikleri konuştuk.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi
 

Dürümle’nin yeni CEO’su Fatih Özçanak oldu


Yayın: 10-05-2022
Kategori: Kırmızı Et

Finans ve perakende sektörlerinin tecrübeli isimlerinden Fatih Özçanak, Türkiye’nin hızlı büyüyen zincir restoran markalarından Dürümle’nin CEO’su oldu. 

Yayla Agro Gıda halka arz ediliyor



Pirinç ve bakliyat sektörünün önde gelen markalarından Yayla Agro Gıda halka arz ediliyor. Halka arz için Garanti BBVA Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım eş liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından 11-12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde talep toplanacak. Ödenmiş sermayesinin 430.000.000 TL’den 472.600.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 42.600.000 TL ve Şirket’in mevcut ortağı Hasan GÜMÜŞ’ün sahip olduğu 28.400.000 TL nominal değerli olmak üzere toplam 71.000.000 TL nominal değerli payın halka arzı için pay fiyatı 12,50 TL olarak belirlendi. Şirketin halka açıklık oranı yüzde 15,02 olacak. 
 

Kadın baklava ustaları geliyor



Son yıllarda, farklı marka ve kurumlarla yaptığı iş birlikleriyle sektörde ses getiren işlere imza atan Karaköy Güllüoğlu, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Enstitü İstanbul İSMEK ve İBB Bölgesel İstihdam Ofisi ile ortak yürütülen projeyle; baklavacılık zanaatını yeni nesillere aktarabilmek ve kadın istihdamını desteklemek amacıyla, kadın baklava ustaları yetiştiriliyor.  

Zehirsiz Sofralar Platformu’ndan pestisit konusunda denetim talebi



Tarım zehirleri sebebiyle Avrupa Birliği’den ve diğer ülkelerden Türkiye’ye geri dönen gıda ürünleri rekor seviyeye ulaştı. Gıda güvenliği ve sağlıklı bir gelecek için bir araya gelen Zehirsiz Sofralar Platformu, bakanlıktan gıda ürünlerindeki denetimlerin artmasını ve şeffaflık talep ediyor.
 

GCA içecek sektörü için 2022’de de cam ambalaj üretimine hız kesmeden devam ediyor



Türkiye’de ve uluslararası pazarda cam ambalaj sektörünün önde gelen oyuncularından biri olan GCA, gıdada geniş bir skalaya cam kavanoz ürünleri sunarken; içecekte ise gazlı meşrubatlardan meyve sularına,sütten suya kadar farklı ürünler için renksiz cam şişe üretimi yapıyor.
 

Tüketicilerin yükselen gözdesi: Maden Suları


Yayın: 05-05-2022

Döhler Satış Yöneticisi Sinan Nufal ve Döhler Laboratuvar Uzmanı Selin Göçtü ortaklaşa olarak hazırladıkları makalelerinde, Türkiye'de maden suyu pazarının günümüzdeki durumunu ve maden suyu - sağlık ilişkisini Gıda Teknolojisi Dergisi'ne anlattılar. 
 

AKYOL, inovatif ve son teknoloji ürünleriyle gıda sektörünün tercihi



Yarım yüzyılı aşkın deneyimiyle ölçüm cihazları, sanayi malzemeleri ürünleri ve analiz & kontrol ürünleri konusunda faaliyet gösteren Akyol Ticaret, gıda ve içecek endüstrisinde ağırlıklı olarak un, yem, yağ, bakliyat, makarna fabrikaları olmak üzere tavukçuluk, et ve süt, çikolata ve fındık fabrikaları gibi geniş bir sektöre hizmet veriyor. Her zaman inovasyona önem vererek, son teknoloji ve güvenilir ürünleri müşterilere sunduklarını belirten Akyol Ticaret Yöneticisi Yaşar Akyol, firma olarak çalışmalarını ve gündemlerinde bulunan konuları Gıda Teknolojisi’ne anlattı.
 
Röportaj: Özgür Çilek / Gıda Teknolojisi Dergisi

Mettler Toledo’dan yeni nesil metal algılama sistemleri



Mettler Toledo’nun yeni M30 R Serisi metal algılama sistemleri, yabancı maddelerin ileri seviye bir teknolojiyle algılanmasını sağlıyor. Yeni nesil metal algılama sistemleri, sistem genelinde akıllı kontrolün kapsamını artıran ve oyunun kurallarını değiştiren SENSE™ yazılımı ile çeşitli gıda üretim uygulamalarındaki yabancı maddeleri tespit etmek için tasarlandı.
 

Türk kahvesi belgeselinin 2022 premiyeri Hollywood’da gerçekleşecek



“Türk Mutfağı Haftası” kapsamında gerçekleşecek tanıtım etkinlikleri 8 şehirde çekilen belgesel ve sanatsal sunumlarla ABD’de tanıtılacak. 20 Mayıs tarihinde Los Angeles Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleşecek lansman etkinliğinde gastronomi sektörünün önde gelen isimleri, Türk Amerikan toplum liderleri, basın mensupları ve sanat kültür dünyasından seçkin konuklar ağırlanacak. 22 Mayıs tarihinde ATASC organizasyonunda Long Beach’teki Türk Festivali’nde de gösterimi gerçekleşecek belgesel ve sanat etkinlikleri, 24-25 Mayıs tarihleri arasında House of Turkey işbirliğinde San Diego’da Amerikalı kahveseverler ile buluşacak.